r
Nosalty Logó

Báránypörkölt vadász módra

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
Mayura
Báránypörkölt vadász módra
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
sörös
  • 11% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 1121 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 6723 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 199 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    59 g

Zsír

  • Összesen
    88.8 g
  • Telített zsírsav
    38 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    37 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    260 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1043 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    67 mg
  • Kálcium
    68 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    92 mg
  • Foszfor
    592 mg
  • Nátrium
    206 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.2 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    384.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    35 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    22 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    22 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    85 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    27 micro
  • β-karotin
    374 micro
  • β-crypt
    63 micro
  • Likopin
    429 micro
  • Lut-zea
    274 micro
Összesen 1121 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    354 g

Zsír

  • Összesen
    533 g
  • Telített zsírsav
    227 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    224 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    46 g
  • Koleszterin
    1559 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6258.3 g
  • Cink
    69 mg
  • Szelén
    403 mg
  • Kálcium
    405 mg
  • Vas
    35 mg
  • Magnézium
    552 mg
  • Foszfor
    3555 mg
  • Nátrium
    1236 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    73.2 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    2304.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    212 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    49 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    134 mg
  • D vitamin:
    31 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    131 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    508 micro
  • Kolin:
    109 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    159 micro
  • β-karotin
    2245 micro
  • β-crypt
    379 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    1642 micro
Összesen 6723 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.5 g

Zsír

  • Összesen
    15.8 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    46 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    185.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    12 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    105 mg
  • Nátrium
    37 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    68.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    6 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    3 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    67 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    76 micro
  • Lut-zea
    49 micro
Összesen 199 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A bárányhúst előkészítjük, felkockázzuk, a csontos részeket (pl. gerinc, borda) csontokkal együtt tesszük, majd a pörköltbe nagyobb darabokban.
  2. Egy lábasban feltesszük a zsírt, és rádobjuk, a felkockázott füstölt szalonnát, az apróra vágott hagymát.
  3. Lassú tűzön üvegesre pirítjuk, majd ráöntjük a sör egyharmadát, addig rotyogtatjuk, míg vissza nem pirul, eredeti zsírjára.
  4. Hozzátesszük a bárányhúst és a csontos húsokat, kissé lepirítjuk, és közben rádobjuk a paprikán kívül az összes fűszert, majd végül a pirospaprika következik.
  5. Miután rátettük a paprikát, elkeverjük, és felöntjük a maradék sörrel.
  6. Sózzuk, és 15 percig közepes lángon pároljuk, majd hozzátesszük a paradicsomot és a zöldpaprikát is, és felöntjük annyi vízzel, hogy ne lepje el a hús felszínét teljesen.
  7. Lassú tűzön addig főzzük, rotyogtatjuk csendesen, míg a leve sűrű, krémes lesz. Kb 2-2,5 óra max., ha nagyon zsenge bárányunk van, lehet, hogy még hamarabb is kész lesz. Nem kell túl sok vizet önteni alá, mert ez a hús féle hamar megpuhul, és ha sok víz van alatta, nagyon híg lesz a pörink. A pörköltünk akkor van kész, amikor a kicsit inas részek is olvadnak a szájban.
  8. Sós főtt burgonya és kapros uborkasaláta illik hozzá, és másnap még finomabb.
  • Elkészítettem: 15 alkalommal
  • Receptkönyvben: 92
  • Tegnapi nézettség: 19
  • 7 napos nézettség: 116
  • Össznézettség: 110700
  • Feltöltés dátuma: 2012. május 29.

Ajánló

Mindenkinek, aki kedveli a bárányhúst!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Az én szívem csücske egyszer vadpörköltet főzött a vadászházban, és hát a nagy vidámkodásban majdnem leégett a hagyma. Nem volt mit tenni, a keze ügyében lévő sörrel orvosolta problémát... A pörkölt ettől annyira finom lett, hogy mindenki a csodájára járt, innen ered ez a recept is. Amikor megismertem először, ezt főzte nekem, és szerelmünk azóta is lángol, mint egy jóféle magyar vörös hegyes paprika.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek