r
Nosalty Logó

Barackos-túrós morzsaszelet

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
aureliavadaszan
Barackos-túrós morzsaszelet
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 6% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A töltelékhez

A morzsa réteghez

Összesen 600 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A töltelékhez

A morzsa réteghez

Összesen 2993 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A töltelékhez

A morzsa réteghez

Összesen 197 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.9 g

Zsír

  • Összesen
    22.4 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    115 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    623.1 g
  • Cink
    131 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    72 mg
  • Vas
    101 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    218 mg
  • Nátrium
    40 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    83.6 g
  • Cukor
    44 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    168.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    187 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    13 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    60 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    73 mg
  • Retinol - A vitamin:
    165 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    229 micro
  • β-crypt
    84 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    218 micro
Összesen 600 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    84.5 g

Zsír

  • Összesen
    111.8 g
  • Telített zsírsav
    64 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    28 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    575 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3115.5 g
  • Cink
    654 mg
  • Szelén
    117 mg
  • Kálcium
    362 mg
  • Vas
    506 mg
  • Magnézium
    139 mg
  • Foszfor
    1088 mg
  • Nátrium
    200 mg
  • Réz
    26 mg
  • Mangán
    22 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    418.1 g
  • Cukor
    220 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    843.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    937 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    48 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    63 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    301 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    139 micro
  • Kolin:
    367 mg
  • Retinol - A vitamin:
    826 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1146 micro
  • β-crypt
    420 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1088 micro
Összesen 2993 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.6 g

Zsír

  • Összesen
    7.4 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    38 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    206.2 g
  • Cink
    43 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    24 mg
  • Vas
    34 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    72 mg
  • Nátrium
    13 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.7 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    55.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    62 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    20 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    55 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    76 micro
  • β-crypt
    28 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    72 micro
Összesen 197 Kcal

Hozzávalók

A töltelékhez

A morzsa réteghez

  • 250 g finomliszt (nálam most fele-fele arányban finomliszt és rozsliszt)
  • 75 g cukor (nálam most fele-fele arányban kristálycukor és barna nádcukor)
  • 100 g vaj

Elkészítés

A töltelékhez

  1. A sütőt előmelegítjük 200 fokra, és vékonyan kivajazunk egy 23x23-as tepsit/kerámia tálat.
  2. A barackokat megmossuk, kimagozzuk, és ujjnyi méretű kockákra vágjuk. Megszórjuk kicsi fahéjjal, és félretesszük. Barack helyett tehetünk bele szilvát is, az eredmény ugyanolyan finom lesz.
  3. A túrót a cukorral, vaníliás cukorral, a tojások sárgájával és a reszelt citromhéjjal összekeverjük. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, és kis adagonként hozzákeverjük a túrós masszához.
  4. A lisztet a vajjal és a maradék cukorral morzsás állagúra morzsoljuk, majd kettéosztjuk, és az egyik felét egyenletesen a tepsi aljára szórjuk.
  5. A túrókrémet egyenletesen a morzsára öntjük, majd megszórjuk a barackokkal, és befedjük a félretett maradék morzsával.
  6. 200 fokon, 40-50 percig sütjük, amíg a teteje aranybarna nem lesz.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 23x23
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 170
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 9
  • Össznézettség: 20412
  • Feltöltés dátuma: 2016. augusztus 10.

Receptkategóriák

Felhasználó képe
aureliavadaszan 19 recept

Barackszezon idején ideális sütemény: a barack-túró kombó most két morzsaréteg közé szorult. Langyosan a legfinomabb! :)

Hozzávalók

A töltelékhez

A morzsa réteghez

Címlapról ajánljuk

További cikkek