r
Nosalty Logó

Barackos-joghurtos moussetorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
onyxka
Barackos-joghurtos moussetorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 17% Zsír

Lap

Krém

Összesen 269 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 17% Zsír

Lap

Krém

Összesen 3220 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 17% Zsír

Lap

Krém

Összesen 189 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    7.8 g

Zsír

  • Összesen
    17 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    90 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    440.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    110 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    180 mg
  • Nátrium
    122 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.6 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    54.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    46 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    76 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    74 micro
  • β-crypt
    33 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    149 micro
Összesen 269 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    93.1 g

Zsír

  • Összesen
    204.3 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    56 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    70 g
  • Koleszterin
    1080 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5281.2 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    125 mg
  • Kálcium
    1315 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    195 mg
  • Foszfor
    2160 mg
  • Nátrium
    1463 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    271 g
  • Cukor
    154 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    658.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    555 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    41 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    243 micro
  • Kolin:
    910 mg
  • Retinol - A vitamin:
    465 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    888 micro
  • β-crypt
    391 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1788 micro
Összesen 3220 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    5.4 g

Zsír

  • Összesen
    11.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    63 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    307.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    77 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    126 mg
  • Nátrium
    85 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.8 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    38.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    32 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    53 mg
  • Retinol - A vitamin:
    27 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    52 micro
  • β-crypt
    23 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    104 micro
Összesen 189 Kcal

Hozzávalók

Lap

Krém

Elkészítés

Lap

  1. Sárga piskótát sütünk: a tojásokat különválasztjuk, a sárgákat a cukorral fehéredésig robotgéppel verjük, hozzáadjuk a többi alapanyagot (liszt, vanília, cukor, sütőpor, olaj). Majd beleforgatjuk a diót is.
  2. Felverjük egy csipet sóval a tojásfehérjét, majd óvatosan összekeverjük a tojássárga-masszával. Előmelegített sütőben megsütjük. Kb. 12-15 perc.

Krém

  1. Míg hűl a piskóta, leszűrjük a befőttet. Az egyik üveg tartalmát botmixerrel pürésítjük, és összekeverjük a joghurttal. A második üveg befőtt tartalmát apró kockákra vágjuk, de előtte pár darabot félreteszünk a díszítéshez. A feldarabolt barackokat a pürésített-joghurtos masszához adjuk.
  2. A tejszínhabporból és a tejből kemény habot verünk, vagy ha normál tejszínünk van, akkor azt (kb. 250 ml). A befőtt levében feloldjuk a zselatint. Közben a felvert tejszínhabot összekeverjük a duplán barackos joghurttal. Amikor a zselatin feloldódott, ezt is belekeverjük a krémbe, majd a kapcsos tortaformában lévő piskótára öntjük.
  3. Néhány órára, de jobb esetben egy éjszakára hűtőben tároljuk, hogy szépen megszilárduljon.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 26 cm
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 7
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 993
  • Feltöltés dátuma: 2017. április 09.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Most élem az ún. "moussetorta korszakomat", és az előzőekhez képest ezúttal kicsit savanykásabb, fehér tortát kívántam meg.

Hozzávalók

Lap

Krém

Címlapról ajánljuk

További cikkek