r
Nosalty Logó

Bakonyi harcsaszelet

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Bakonyi harcsaszelet
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 600 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 2404 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 88 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    47.2 g

Zsír

  • Összesen
    37.6 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    173 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1524.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    264 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    115 mg
  • Foszfor
    753 mg
  • Nátrium
    352 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.5 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    557 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    388 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    104 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    203 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    151 micro
  • Kolin:
    207 mg
  • Retinol - A vitamin:
    95 micro
  • α-karotin
    105 micro
  • β-karotin
    1342 micro
  • β-crypt
    65 micro
  • Likopin
    2316 micro
  • Lut-zea
    1067 micro
Összesen 600 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    189 g

Zsír

  • Összesen
    150.5 g
  • Telített zsírsav
    47 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    59 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    29 g
  • Koleszterin
    690 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6097.6 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    125 mg
  • Kálcium
    1056 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    459 mg
  • Foszfor
    3013 mg
  • Nátrium
    1407 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    81.9 g
  • Cukor
    43 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    2228.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1551 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    30 micro
  • E vitamin:
    30 mg
  • C vitamin:
    416 mg
  • D vitamin:
    120 micro
  • K vitamin:
    811 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    40 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    605 micro
  • Kolin:
    830 mg
  • Retinol - A vitamin:
    380 micro
  • α-karotin
    422 micro
  • β-karotin
    5368 micro
  • β-crypt
    259 micro
  • Likopin
    9263 micro
  • Lut-zea
    4269 micro
Összesen 2404 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    6.9 g

Zsír

  • Összesen
    5.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    25 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    224 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    39 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    111 mg
  • Nátrium
    52 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    81.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    57 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    30 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    14 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    197 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    340 micro
  • Lut-zea
    157 micro
Összesen 88 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A harcsát közepes szeletekre vágjuk, a szeletek mindkét oldalát sózzuk, borsozzuk.
  2. Teflon serpenyőbe öntjük az olajat és a harcsaszeleteket elősütjük, majd félretesszük.
  3. A hagymát és a paprikát apróra szeljük, és kis lángon megdinszteljük.
  4. Amikor a hagyma és a paprika már megdinsztelődött, hozzáadjuk az apróra vágott paradicsomot és gombát, sózzuk, borsozzuk.
  5. A gombás ragunkat meghintjük apróra vágott kaporral és petrezselyemzölddel, a fokhagymát vékony szeletekre vágjuk, és azt is hozzáadjuk.
  6. Miután a ragunk már jól összefőtt, meghintjük egy evőkanál édes-nemes pirospaprikával, majd hozzáadjuk a tejszínt, és összeforraljuk.
  7. Amennyiben szükséges, adunk még hozzá kevés sót, mivel a tejszín sokat felvesz.
  8. A harcsaszeleteket visszatesszük a gombás mártásba, és készre főzzük.
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 161
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 23
  • Össznézettség: 26920
  • Feltöltés dátuma: 2012. február 09.

Ajánló

Nokedlivel vagy túróscsuszával tálaljuk. Száraz vörösborral leöblítjük.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A minap arra gondoltam, csinálok egy kis harcsapaprikást, de aztán úgy döntöttem, inkább bakonyi módon készítem el. A bakonyi gombás ragu és a harcsa nagyon jó párosítás, mindenkinek ajánlom. Jó étvágyat kívánok hozzá! :-)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek