r
Nosalty Logó

Baconös-sajtos csirke

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Baconös-sajtos csirke
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 19% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 1084 Kcal
  • 19% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 6504 Kcal
  • 19% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 172 Kcal
  • 19% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    86.2 g

Zsír

  • Összesen
    67.5 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    414 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2523.9 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    79 mg
  • Kálcium
    638 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    87 mg
  • Foszfor
    840 mg
  • Nátrium
    874 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.5 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    270.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    313 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    51 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    22 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    53 micro
  • Kolin:
    323 mg
  • Retinol - A vitamin:
    309 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    45 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    149 micro
Összesen 1084 Kcal
  • 19% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    517.3 g

Zsír

  • Összesen
    405.2 g
  • Telített zsírsav
    148 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    110 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    31 g
  • Koleszterin
    2486 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    15143.2 g
  • Cink
    24 mg
  • Szelén
    473 mg
  • Kálcium
    3831 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    524 mg
  • Foszfor
    5037 mg
  • Nátrium
    5241 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    147.2 g
  • Cukor
    64 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    1623.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1876 micro
  • B6 vitamin:
    11 mg
  • B12 Vitamin:
    11 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    307 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    129 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    320 micro
  • Kolin:
    1936 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1852 micro
  • α-karotin
    30 micro
  • β-karotin
    268 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    894 micro
Összesen 6504 Kcal
  • 19% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.7 g

Zsír

  • Összesen
    10.7 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    66 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    400 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    101 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    133 mg
  • Nátrium
    138 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    42.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    50 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    51 mg
  • Retinol - A vitamin:
    49 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    24 micro
Összesen 172 Kcal
  • Legnézettebb receptje

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A csirke- vagy pulykamelleket hosszú csíkokra szeleteljük, sózzuk - borsozzuk és egy éjszakára beáztatjuk fokhagymás fejbe (a zúzott fokhagymagerezdeket erre a sorsra szánjuk).
  2. Másnap jénai tálat, vagy egyéb tűzálló tálalóedényt kibélelünk bacon szeletekkel.
  3. A 4 tojássárgáját jól felverjük, és apránként elkeverjük benne a főzőtejszínt, egy kis ételízesítő(én csak sót tettem bele és természetes fűszereket), egy mokkáskanál őrölt szerecsendiót, sőt, botmixerrel keverhetünk bele a sajtból is (én kb. a negyedét csaptam hozzá a teljes mennyiségből).
  4. A kétféle reszelt sajtot összekeverjük.
  5. A baconrétegre halmozunk egy adag sajtot.
  6. A lecsöpögtetett húst előbb lisztbe forgatjuk, majd nagylelkűen a tojásos masszába, ahonnan a sajtrétegre pakolásszuk őket. Sőt, pár evőkanál masszával még megöntözhetjük a husirétegünket!
  7. Erre ismét reszelt sajt jön, majd arra megint a lisztbe + tojásos tejszínbe forgatott husika, és így tovább, amíg majdnem megtelik a tál.
  8. Akkor aztán a tetejét ismét kirakjuk baconszeletekkel, letakarjuk alufóliával, és mehet a sütőbe.
  9. 200°C-on alsó-felső álláson kb. egy és negyed órát sütjük, majd levesszük a tetejéről a fóliát, és további kb. 10 perc alatt (grillfunkcióval) megpirítjuk a szalonnát a tetején.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 85 perc
  • Receptkönyvben: 1024
  • Tegnapi nézettség: 5
  • 7 napos nézettség: 44
  • Össznézettség: 152222
  • Feltöltés dátuma: 2010. április 12.

Ajánló

Én (amint az a háttérben látható) rizibizit gyártottam hozzá. Savanyúságként csemege-, vagy kovászos uborkát, vagy valami jó kis uborkasalit ajánlanék hozzá leginkább. Ó, igen: nekem két kisebb (kb. 18 cm átmérőjű, magas falú) jénai tálkában fért el ez a mennyiség - bár simán belepakolhattam volna a tepsi méretű, nagyobbikba is (amiben a NLA csirke is le van fotózva).

Receptkategóriák

Receptjellemzők

FIGYELEM, FIGYELEM! Aki szereti a Nem-lehet-abbahagyni csirkét, az valószínűleg ezzel is igen meg lesz elégedve. :-) Érdekes, hogy míg a Nem-lehet-abbahagyni csirek (igen, én csireknek hívom) alapreceptje Anyósomtól származik, ez, a baconos-sajtos csirke Anyukám specialitása. Egy családi ebéden volt hozzá szerencsénk először, Férjuram azonnal "beleszeretett", onnantól kezdve hallgathattam nap mint nap, hogy itthon én mikor készítem már el. :-) Remélem, Ti is bátran kipróbáljátok.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek