r
Nosalty Logó

Apple pie

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Petra
Apple pie
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 2% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A kenéshez

Összesen 497 kcal
  • 2% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A kenéshez

Összesen 2991 kcal
  • 2% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A kenéshez

Összesen 186 kcal
  • 2% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    6.5 g

Zsír

  • Összesen
    21.4 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    123 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    194.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    38 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    95 mg
  • Nátrium
    22 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    73.3 g
  • Cukor
    38 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    148.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    190 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    69 mg
  • Retinol - A vitamin:
    181 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    83 micro
  • β-crypt
    19 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    124 micro
Összesen 497 kcal
  • 2% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    38.9 g

Zsír

  • Összesen
    128.1 g
  • Telített zsírsav
    75 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    38 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    735 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1164.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    111 mg
  • Kálcium
    228 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    117 mg
  • Foszfor
    567 mg
  • Nátrium
    130 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    440 g
  • Cukor
    228 mg
  • Élelmi rost
    30 mg

VÍZ

  • Összesen
    889.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1137 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    54 mg
  • D vitamin:
    87 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    154 micro
  • Kolin:
    413 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1088 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    500 micro
  • β-crypt
    116 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    742 micro
Összesen 2991 kcal
  • 2% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    2.4 g

Zsír

  • Összesen
    8 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    46 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    72.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    35 mg
  • Nátrium
    8 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.4 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    55.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    71 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    68 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    31 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    46 micro
Összesen 186 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A kenéshez

Elkészítés

A tésztához

  1. A tésztához valókat robotgép dagasztókarjával (vagy kézzel) jól összedolgozzuk.
  2. A tésztát megfelezzük, az egyik felét lisztezett felületen akkorára nyújtjuk, hogy egy 20 cm-es kivajazott piteformát ki tudjunk bélelni vele. Fóliával letakarjuk, a maradék tésztát is folpackba csomagoljuk és betesszük a hűtőbe, míg a tölteléket készítjük.
  3. A töltelékhez az almákat meghámozzuk, magházukat kivágjuk és a kisebbeket négybe, a nagyobb almákat pedig nyolc cikkre vágjuk.
  4. Lábasba tesszük, hozzáadjuk a cukrot, a citromhéjat, a gyömbért és a mazsolát. Kevés vizet öntünk alá és közepesnél kissé mérsékeltebb tűzön, lefedve puhára pároljuk az almát. Hagyjuk teljesen kihűlni.
  5. A kihűlt tölteléket a tésztával bélelt piteformába tesszük. A tészta peremét megkenjük tojásfehérjével.
  6. A tészta másik felét is kinyújtjuk, betakarjuk vele a pitét, a széleit összenyomkodjuk.
  7. A tetejét tojásfehérjével megkenjük, villával néhány helyen megszúrkodjuk és mehet is a 150 fokos sütőbe, légkeverésen. 40-50 perc alatt aranyszínűre sütjük.
  8. Vanília fagyival tálaljuk.
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Receptkönyvben: 659
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 14
  • Össznézettség: 104289
  • Feltöltés dátuma: 2009. február 13.

Ajánló

Körtével vagy szederrel is készíthetjük.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Klasszikus angol édesség, Jamie Oliver receptje alapján.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A kenéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!