r
Nosalty Logó

Almával tűzdelt pecsenye

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
NS
Almával tűzdelt pecsenye
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 14% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 388 kcal
  • 14% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 2326 kcal
  • 14% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 136 kcal
  • 14% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    38.3 g

Zsír

  • Összesen
    20.2 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    118 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    731.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    48 mg
  • Kálcium
    23 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    48 mg
  • Foszfor
    403 mg
  • Nátrium
    205 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.8 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    206.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    7 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    38 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    108 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    17 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    19 micro
Összesen 388 kcal
  • 14% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    229.9 g

Zsír

  • Összesen
    121.3 g
  • Telített zsírsav
    40 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    81 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    26 g
  • Koleszterin
    706 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4388.4 g
  • Cink
    19 mg
  • Szelén
    286 mg
  • Kálcium
    138 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    290 mg
  • Foszfor
    2416 mg
  • Nátrium
    1232 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    70.7 g
  • Cukor
    49 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    1239.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    42 micro
  • B6 vitamin:
    8 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    44 mg
  • D vitamin:
    226 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    60 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    50 micro
  • Kolin:
    645 mg
  • Retinol - A vitamin:
    31 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    99 micro
  • β-crypt
    41 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    117 micro
Összesen 2326 kcal
  • 14% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.3 g

Zsír

  • Összesen
    7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    41 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    254.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    8 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    140 mg
  • Nátrium
    71 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.1 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    71.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    7 micro
Összesen 136 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az almákat megmossuk, magházukat eltávolítjuk, a husukat héjastúl cikkekre vágjuk, citromlével meglocsoljuk.
  2. A hús tetejét 1,5 cm-es közökben bevágjuk, a vágatokat mustárral kikenjük, és mindegyikbe csúsztatunk egy alma szeletet héjjal kifelé.
  3. A karajt kívülről sóval, grillfűszerrel, mézzel bedörzsöljük.
  4. A tespsit kibéleljük szalonnával, majd erre jön a karikára vágott hagyma (szétszedegetve).
  5. Erre a hús és a maradék szalonna a tetejére.
  6. Lefedjük és addig pároljuk, míg meg nem puhul, ha idő előtt elfőné a levét, és a hagyma pirulni kezdene kevés vizet öntünk hozzá.
  7. A sültet úgy szeleteljük, hogy minden szelethez jusson egy alma.
  8. Burgonyapüré illik hozzá vagy saláta, de remek az alatta megsült hagyma is, csak nem túl sok. (Abból utángyártottam még hozzá.)
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 100 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 94
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 6489
  • Feltöltés dátuma: 2013. február 04.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Isteni és nagyon laktató! Stahl receptje alapján!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?