r
Nosalty Logó

Almás-répás babakeksz

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Szeva
Almás-répás babakeksz
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 27% Zsír
Összesen 557 kcal
  • 5% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 27% Zsír
Összesen 2223 kcal
  • 5% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 27% Zsír
Összesen 419 kcal
  • 5% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.9 g

Zsír

  • Összesen
    34.3 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    81 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    556.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    68 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    65 mg
  • Foszfor
    203 mg
  • Nátrium
    200 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    57.8 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    29.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    350 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    252 micro
  • α-karotin
    387 micro
  • β-karotin
    983 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    100 micro
Összesen 557 kcal
  • 5% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    27.7 g

Zsír

  • Összesen
    137.2 g
  • Telített zsírsav
    78 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    41 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    323 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2225.1 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    59 mg
  • Kálcium
    272 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    260 mg
  • Foszfor
    812 mg
  • Nátrium
    800 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    231.2 g
  • Cukor
    96 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    116.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1399 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    78 micro
  • Kolin:
    105 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1007 micro
  • α-karotin
    1547 micro
  • β-karotin
    3932 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    400 micro
Összesen 2223 kcal
  • 5% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.2 g

Zsír

  • Összesen
    25.9 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    61 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    420 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    51 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    49 mg
  • Foszfor
    153 mg
  • Nátrium
    151 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43.6 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    21.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    264 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    190 micro
  • α-karotin
    292 micro
  • β-karotin
    742 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    75 micro
Összesen 419 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A zabpelyhet kávédarálóban megőröljük, amennyire lehet, mert lisztet helyettesít.
  2. Egy tálba tesszük a lisztet, sütőport, sót, zabpelyhet és a reszelt citromhéjat.
  3. Másik edényben a szobahőmérsékletű margarint/vajat habosra keverjük a barnacukorral és mézzel.
  4. Miután a két tál tartalmát elegyítettük, hozzáadjuk az almát és a répát. Az állag nagyban függ a répa és az alma nedvességtartalmától. Ha túl puhának tartjuk, egy kis őrölt mandulával szilárdíthatjuk.
  5. ½ - 1 órát a hűtőben pihentetjük.
  6. Két nylon között 1 cm-re kinyújtjuk, és szaggatjuk.
  7. A sütőt előmelegítjük, és a sütőpapírral bélelt tepsiben megsütjük. Ha kihűlt, dobozolhatjuk. 30-35 darab lett közepes méretű formával.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 130
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 19264
  • Feltöltés dátuma: 2012. június 03.

Ajánló

Tízóraira remek süti volt bodzaitallal. A szaggatóformát porcukorba mártottam liszt helyett. Ami ilyenkor átkerül a sütire az elhanyagolható mennyiség, de mégis finom, lágy karamelles ízt adott a kekszeknek.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nóri közeledik a 3. születésnapjához, de az egészséges "kényeztetés" az én reszortom (szülői áldással). Nem voltam biztos benne, hogy az ízek, hogy jönnek össze, de nagy sikere lett a keksznek. Abban sem voltam biztos, hogy mennyire marad puha, ezért a fele mennyiség tetejét megkentem sütés után még langyosan egy kis porcukor-citromlé híg keverékével. Nagyon jót tett neki, bár egyáltalán nem lett kemény a "meztelen" sem.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek