r
Nosalty Logó

Almás lepény

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Dorka
Almás lepény
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 2% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tepsi kikenéséhez

Összesen 1262 kcal
  • 2% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tepsi kikenéséhez

Összesen 5037 kcal
  • 2% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tepsi kikenéséhez

Összesen 171 kcal
  • 2% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    12.9 g

Zsír

  • Összesen
    51 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    18 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1167.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    36 mg
  • Kálcium
    300 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    52 mg
  • Foszfor
    485 mg
  • Nátrium
    289 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    194.4 g
  • Cukor
    98 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    425.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    454 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    22 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    57 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    47 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    414 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    433 micro
  • β-crypt
    50 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    150 micro
Összesen 1262 kcal
  • 2% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    51.5 g

Zsír

  • Összesen
    203.8 g
  • Telített zsírsav
    48 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    90 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    54 g
  • Koleszterin
    73 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4669.8 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    146 mg
  • Kálcium
    1201 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    208 mg
  • Foszfor
    1940 mg
  • Nátrium
    1157 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    777.6 g
  • Cukor
    392 mg
  • Élelmi rost
    55 mg

VÍZ

  • Összesen
    1703.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1816 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    22 mg
  • C vitamin:
    88 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    230 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    188 micro
  • Kolin:
    157 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1657 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1731 micro
  • β-crypt
    200 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    599 micro
Összesen 5037 kcal
  • 2% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    1.7 g

Zsír

  • Összesen
    6.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    2 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    157.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    41 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    66 mg
  • Nátrium
    39 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.3 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    57.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    61 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    56 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    59 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    20 micro
Összesen 171 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tepsi kikenéséhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A töltelékhez az almát meghámozzuk, majd lereszeljük. Hozzáadjuk a fahéjas cukrot, és pár percig dinszteljük.
  2. Utána keverjük össze a tészta hozzávalóit, majd dolgozzuk lágy tésztává.
  3. A tepsit kizsírozzuk (kb 25 x 35 cm-eset), majd a tésztát 2 lapba kinyújtjuk, az egyiketa tepsibe rakjuk, zsemlemorzsával meghintjük, rákenjük az almatölteléket, és ráhelyezzük a másik lapot.
  4. Villával megszurkáljuk, előmelegített sütőben 200 fokon kb. 20 percig sütjük.
  5. Kihűlés után szeleteljük.
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 187
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 9
  • Össznézettség: 83140
  • Feltöltés dátuma: 2009. október 05.

Ajánló

Tetejét porcukorral meghintjük.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Miután Anyával leszüreteltük az almát, kedvet kaptam az almás lepény elkészítéséhez. Nagyon jól sikerült, mindenkinek ízlett.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tepsi kikenéséhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?