Almás borzas pite recept

hozzászólások (16)

energiamegoszlás

energiatartalom / 1 adag *

Töltelék

  • 313 g alma146 kcal
  • 0 g fahéj (őrölt)0 kcal
  • 3 g búzadara (étkezési)11 kcal
  • 4 g cukor (kristály- vagy porcukor)15 kcal

Tészta

összesen: 1016 kcal

energiatartalom a teljes receptre / 4 adag *

Töltelék

  • 1250 g alma585 kcal
  • 0.7 g fahéj (őrölt)2 kcal
  • 12 g búzadara (étkezési)43 kcal
  • 15 g cukor (kristály- vagy porcukor)58 kcal

Tészta

összesen: 4062 kcal

energiatartalom / 100 g *

Töltelék

  • 60 g alma28 kcal
  • 0 g fahéj (őrölt)0 kcal
  • 0.6 g búzadara (étkezési)2 kcal
  • 0.7 g cukor (kristály- vagy porcukor)3 kcal

Tészta

összesen: 196 kcal

Hozzászólások (16)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

dda
dda Fri, 2016-02-12 13:43

nagyszerű recept!! éppen hogy csak egy kis citromlével meglocsoltam az almát, és igen, a reszelendő adagot érdemes bedobni a fagyóba egy 10 percre, de amúgy tökéletes!

tomcat
tomcat Sun, 2015-11-01 20:14

Zseniális recept! Köszönjük! Én a töltelékbe tettem egy kis kakukkfüvet is, és még jobban feldobta. Azt azért hozzátenném, hogy sütéshez érdemes letakarni sütőpapírral a tepsit, mert a "borzak" a tetején könnyen megégnek. Ráadásul nekem 200 fokon 24 perc alatt sült tökéletesre, 35 perc alatt szén lett volna az egész.

p.adel
P. Adél / p.adel Fri, 2016-01-01 20:45

Bizony a sütési időt az én tűzhelyemhez mérve írtam, figyelni kell, eltérés bárkinél lehet a kapacitástól függően.

KatalinM
KatalinM Wed, 2015-08-19 11:49

Ez nagyon jó recept, a tészta állagát mindenki változtathatja egy kis tejföllel. Különösen tetszik, hogy nincs dinsztelve az alma ( attól nagyon pépes lenne a töltelék), hisz a sütéssel kellően megpuhul. Annyi változtatással szoktam készíteni, hogy a búzadarát nem szórom bele az almába, hanem a tésztára, az almaréteg alá és rá , így felszívja a nedvességet, nem ázik el a tészta.

Dzsiong
Dzsiong Sat, 2015-01-31 16:07

Annyiszor, de annyiszor megcsináltam, már ezt a sütit, hogy úgy gondoltam, mostmár írok is, hogy ez a legjobb almás recept, amit eddig készítettem. Nagyon finom, minden hónapban legalább kétszer elkészítem. Meg szeretném köszönni, mert tényleg isteni. :)

p.adel
P. Adél / p.adel Sat, 2015-02-14 21:27

Nagyon örülök minden pozitív hozzászólásnak, valójában egy élmény átadni a jó tapasztalatokat! :)

csylluska
csylluska Sun, 2015-01-25 18:02

Szerintem nagyon fincsi! Az alja laza, puha és meglepő módon nem áztatta el az alma leve(pedig volt bőven), a teteje pedig megérte a fáradtságot-picit nehéz volt reszelni. De akkor is az egyik legjobb almás süti!

vorosne
vorosne Thu, 2015-08-20 11:55

A hamis túrós receptnél is a felső tésztaréteget reszelni kell, én a reszelni való adagot beteszem a fagyasztóba annyi ideig, amíg meg nem keményedik. Egy próbát megér.....

Gombics
Gombics Sat, 2014-10-18 19:17

Ez lett a kedvenc almásunk:) Annyi kiegészítéssel ,hogy míg a tésztát összegyúrtam párolódott picit az alma.

hinta6
hinta6 Sun, 2014-10-05 14:51

Ma elkészítettem,de nekem a leírt alapanyagok alapján nagyon kemény lett a tészta,és nem is ízlett annyira,túl száraz...! A töltelékről meg nem is beszélve,mivel nem kell dinsztelni,nekem az sem jött be.Sajnálom,de én ennél már jobb almást is ettem! :(

p.adel
P. Adél / p.adel Sat, 2015-02-14 21:26

Sajnálom, hogy nem tetszett, de hátha megér még egy próbálkozást! Ha az ízvilágot nem kedvelted, akkor sajnos nem tudok mit mondani, viszont a tészta lazítására talán még egy kis tejfölt javaslok, vagy az is lehet, hogy túl kicsik voltak a tojásaid. Vigyázz, hogy még reszelhető állagú legyen a tészta. A tölteléket pedig saját ízlésed szerint is elkészítheted, és csak bele kell töltened a tésztába. :)

Bogibaba1983
Bogibaba1983 Sat, 2014-09-06 13:52

Nagyon finom lett, igaz én egy kicsit átalakítottam. Teljes kiőrlésű rozsliszttel csináltam meg. Kellett hosszá a liszt miatt még egy kanál tejföl. Köszönöm a receptet! ;)

sziporka25
sziporka25 Sun, 2014-08-31 13:40

Istenien finom volt!!!!Azonnal elmentettem ahogyan éreztem az illatát!!A férjem el volt tőle ájulva:-))))))) legközelebb dupla adagot csinálok

1016