r
Nosalty Logó

Alföldi túrós lepény

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Lizinka_
Alföldi túrós lepény
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 9% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 16% Zsír

tésztához

túrós krémhez

Összesen 761 kcal
  • 9% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 16% Zsír

tésztához

túrós krémhez

Összesen 3040 kcal
  • 9% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 16% Zsír

tésztához

túrós krémhez

Összesen 314 kcal
  • 9% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    20.9 g

Zsír

  • Összesen
    39.3 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    173 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    802.8 g
  • Cink
    163 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    116 mg
  • Vas
    126 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    282 mg
  • Nátrium
    46 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    79.9 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    96.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    344 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    16 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    75 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    42 micro
  • Kolin:
    134 mg
  • Retinol - A vitamin:
    326 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    200 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    183 micro
Összesen 761 kcal
  • 9% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    83.7 g

Zsír

  • Összesen
    157.4 g
  • Telített zsírsav
    47 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    59 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    34 g
  • Koleszterin
    691 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3211 g
  • Cink
    654 mg
  • Szelén
    127 mg
  • Kálcium
    463 mg
  • Vas
    505 mg
  • Magnézium
    103 mg
  • Foszfor
    1129 mg
  • Nátrium
    182 mg
  • Réz
    25 mg
  • Mangán
    22 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    319.5 g
  • Cukor
    113 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    386.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1374 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    127 micro
  • K vitamin:
    115 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    63 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    301 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    167 micro
  • Kolin:
    537 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1305 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    800 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    732 micro
Összesen 3040 kcal
  • 9% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.7 g

Zsír

  • Összesen
    16.3 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    71 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    332.1 g
  • Cink
    68 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    48 mg
  • Vas
    52 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    117 mg
  • Nátrium
    19 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    40 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    142 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    31 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    55 mg
  • Retinol - A vitamin:
    135 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    83 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    76 micro
Összesen 314 kcal
  • Legnézettebb receptje

Hozzávalók

tésztához

túrós krémhez

Elkészítés

tésztához

  1. A lisztet elmorzsoljuk a margarinnal, majd hozzátesszük a cukrot, sót, a tojássárgáját és a tejfölt.
  2. Gyors mozdulatokkal könnyű, omlós tésztát gyúrunk.
  3. Az edényt kicsit kilisztezzük a tésztacipó alatt, majd lefedjük fóliával, és két órára hűtőbe tesszük pihenni.
  4. A tepsit vagy más sütőformát vékonyan kikenjük margarinnal, majd lisztezzük.
  5. A tésztát lisztezett deszkán vékonyra nyújtjuk, és kibéleljük vele a sütőformát.

túrós krémhez

  1. A túrót egy sima aljú edényben kézi krumplinyomóval jól áttörjük. Hozzáadunk 2 evőkanál tejfelt, a reszelt citromhéjat, 3 evőkanál cukrot, 1 tojássárgáját, valamint a vaníliás cukrokat. Jól elkeverjük 1 evőkanál búzadarával.
  2. Ezután óvatos mozdulatokkal hozzákeverjük a keményre felvert tojásfehérjét.
  3. Ez a masszát beleöntjük a tésztával bélelt sütőformába. Elegyengetjük.
  4. Egy külön tálkában jól elkeverünk 3 púpozott evőkanál tejfelt, 1 egész tojást, 1 evőkanál búzadarát, valamint 1 púpozott evőkanál cukrot.
  5. Ezt egyenletesen ráöntjük a túrós masszára úgy, hogy mindenütt befedje. Ezután itt-ott meglocsoljuk kevéske olvasztott margarinnal.
  6. Előmelegített sütőbe tesszük, és aranyszínűre sütjük. Langyosan kínáljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x40
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 610
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 36
  • Össznézettség: 104412
  • Feltöltés dátuma: 2015. március 06.

Ajánló

Ha véletlenül nincs kéznél búzadara, helyettesíthetjük grízes liszttel is.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Alföldi túrós lepény
Lizinka_ 589 recept

Nagymamám ezt egy kis méretű zománcos tepsiben sütötte, és négyzetekre vágva tálalta fel. Én jobban szeretem kör alakban készíteni. Nagyon finom, pihe könnyű túrós süti. Próbáljátok ki!

Hozzávalók

tésztához

túrós krémhez

Címlapról ajánljuk

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!

Rosanics Petra

5 kockás abroszos óbudai vendéglő, ahol a Krúdy-nosztalgia ma is...

A Krúdy-év emlékezetes volt. 2013-ban reflektorfénybe került Óbuda vendéglátása, az ihletadó pedig az író születésének 135. és halálának 80. évfordulója volt. Ekkor még több legendás hely működött a Krúdy-negyedben: egy évre rá zárt be a Lajos utcai Régi Sipos Halászkert, aztán a Mókus Söröző, majd a Fő téri Új Sipos is. A kultikus vendéglői negyed fénye mára kissé elhalványult, pedig most is van hová mennünk, ha egy kis vendéglői nosztalgiára vágyunk. 5 jó helyet ajánlunk Óbuda szívében!

Nosalty

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?