r
Nosalty Logó

Alaplében sült tarja

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Smaragd konyha
Alaplében sült tarja
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 13% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 663 kcal
  • 13% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 3982 kcal
  • 13% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 137 kcal
  • 13% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    53.7 g

Zsír

  • Összesen
    42.4 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    191 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2047.4 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    80 mg
  • Kálcium
    94 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    79 mg
  • Foszfor
    621 mg
  • Nátrium
    1159 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.3 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    300.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    443 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    95 micro
  • K vitamin:
    75 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    38 micro
  • Kolin:
    230 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    1754 micro
  • β-karotin
    4372 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    341 micro
Összesen 663 kcal
  • 13% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    322 g

Zsír

  • Összesen
    254.1 g
  • Telített zsírsav
    90 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    108 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    33 g
  • Koleszterin
    1145 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    12284.6 g
  • Cink
    58 mg
  • Szelén
    479 mg
  • Kálcium
    561 mg
  • Vas
    25 mg
  • Magnézium
    475 mg
  • Foszfor
    3727 mg
  • Nátrium
    6956 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    79.8 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    1804.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2659 micro
  • B6 vitamin:
    10 mg
  • B12 Vitamin:
    16 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    92 mg
  • D vitamin:
    571 micro
  • K vitamin:
    447 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    10 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    7 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    81 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    226 micro
  • Kolin:
    1378 mg
  • Retinol - A vitamin:
    36 micro
  • α-karotin
    10521 micro
  • β-karotin
    26234 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    3 micro
  • Lut-zea
    2045 micro
Összesen 3982 kcal
  • 13% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    11.2 g

Zsír

  • Összesen
    8.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    40 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    426.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    20 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    129 mg
  • Nátrium
    242 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    62.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    92 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    48 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    365 micro
  • β-karotin
    911 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    71 micro
Összesen 137 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A húst megmossuk folyó víz alatt. Majd papírtörlővel leitatjuk róla a vizet. Sózzuk, borsozzuk, és beirdaljuk az egyik felét, odanyomkodjuk a félbevágott fokhagyma gerezdeket.
  2. Jénai tálba tesszük a megpucolt, megmosott, félbevágott zöldségeket, és rátesszük a húst. Ráöntjük az alaplevet, és alufóliával letakarva 180 fokon sütjük 1 órát. Időnként meglocsoljuk.
  3. Ha már puha a húsunk, kivesszük a jénai tálból a zöldségeket, és az alaplevet átöntjük egy fazékba. A húst egy tepsibe tesszük, és langyosra felolvasztott zsírral leöntjük. 15-20 perc alatt 220 fokon mind két oldalát pirosra sütjük. És kész.
  4. Jó étvágyat.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 75 perc
  • Elkészítettem: 50 alkalommal
  • Receptkönyvben: 72
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 6237
  • Feltöltés dátuma: 2015. február 26.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Alaplében sült tarja
Smaragd konyha 149 recept

A zöldségekből és tejszínből hamis vadast lehet hozzá készíteni mártásként. Krumplis knédlivel nagyon ízletes és laktató.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek