r
Nosalty Logó

Kalocsai rétes

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
"Inom"
Kalocsai rétes
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 5% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Palacsintatésztához

Réteshez

Almás töltelékhez

Meggyes töltelékhez

Túrós töltelékhez

Összesen 565 kcal
  • 5% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Palacsintatésztához

Réteshez

Almás töltelékhez

Meggyes töltelékhez

Túrós töltelékhez

Összesen 3384 kcal
  • 5% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Palacsintatésztához

Réteshez

Almás töltelékhez

Meggyes töltelékhez

Túrós töltelékhez

Összesen 142 kcal
  • 5% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.9 g

Zsír

  • Összesen
    18.9 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    521.1 g
  • Cink
    109 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    109 mg
  • Vas
    84 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    137 mg
  • Nátrium
    47 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    82.1 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    168.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    85 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    10 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    50 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    83 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    80 micro
Összesen 565 kcal
  • 5% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    89.2 g

Zsír

  • Összesen
    113.7 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    41 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    30 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3126.9 g
  • Cink
    652 mg
  • Szelén
    67 mg
  • Kálcium
    657 mg
  • Vas
    504 mg
  • Magnézium
    98 mg
  • Foszfor
    823 mg
  • Nátrium
    280 mg
  • Réz
    25 mg
  • Mangán
    21 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    492.8 g
  • Cukor
    199 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    1012.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    510 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    24 mg
  • C vitamin:
    41 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    65 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    63 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    301 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    86 micro
  • Kolin:
    189 mg
  • Retinol - A vitamin:
    461 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    499 micro
  • β-crypt
    84 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    479 micro
Összesen 3384 kcal
  • 5% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.8 g

Zsír

  • Összesen
    4.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    8 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    131.8 g
  • Cink
    27 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    28 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    4 mg
  • Foszfor
    35 mg
  • Nátrium
    12 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.8 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    42.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    21 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    13 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    21 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    20 micro
Összesen 142 kcal

Hozzávalók

Palacsintatésztához

Réteshez

Almás töltelékhez

Meggyes töltelékhez

Túrós töltelékhez

Elkészítés

Palacsintatésztához

  1. A tojásból, lisztből, ásványvízből és cukorból, a sütőpor, a tej és az olaj hozzáadásával palacsintatésztát készítünk. Egy fél órát állni hagyjuk, majd kisütjük. 9 darabra van szükségünk (a többit ízlés szerint tölthetjük plusz nasinak).
  2. Az almát megtisztítjuk, lereszeljük, ízlés szerint cukorral ízesítjük. Zsírjára pároljuk, és fahéjjal fűszerezzük, majd hűlni hagyjuk.
  3. A meggybefőttet egy tűzálló edényben főni tesszük, a keményítőt simára keverjük kicsi vízzel, majd amikor a meggy forrni kezd, hozzákeverjük és besűrítjük. Szintén hűlni tesszük.
  4. A túrót cukorral és reszelt narancshéjjal krémessé kavarjuk.
  5. Mindegyik tölteléket három felé osztjuk, és a palacsintákat megtöltjük velük. 3 túrós, 3 almás és 3 meggyes palacsintánk lesz.
  6. A réteslapot megkenjük olvasztott margarinnal, majd piramis alakzatban ráteszünk 1-1 almás, meggyes és túrós palacsintát. Szorosan feltekerjük, majd a kapott batyut sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. Három batyunk lesz.
  7. A maradék margarint rákenjük a batyuk tetejére, majd előmelegített sütőben 200 fokon aranybarnára sütjük.
  8. Szeletelve, porcukorral meghintve tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 55
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 7
  • Össznézettség: 6796
  • Feltöltés dátuma: 2014. március 30.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nem tudom, mennyi köze van a sütinek Kalocsához, mindenesetre amikor megláttam a képen, azonnal beleszerettem. Az általam látott sütiben az egyik töltelék diós krém volt, én úgy gondoltam, maradok a "klasszikus" rétes töltelékeknél: lecseréltem a diót almára! Nem csalódtam, mennyei finom.

Hozzávalók

Palacsintatésztához

Réteshez

Almás töltelékhez

Meggyes töltelékhez

Túrós töltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek