r
Nosalty Logó

Kaliforniai paprikás-gombás szósz

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
Éva-Anyóca
Kaliforniai paprikás-gombás szósz
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
  • 6% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A húshoz

A körethez

A tálaláshoz

Összesen 578 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A húshoz

A körethez

A tálaláshoz

Összesen 2311 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A húshoz

A körethez

A tálaláshoz

Összesen 57 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    45.3 g

Zsír

  • Összesen
    18.8 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    111 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1269.3 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    48 mg
  • Kálcium
    78 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    127 mg
  • Foszfor
    554 mg
  • Nátrium
    453 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    59.6 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    593.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    287 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    258 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    199 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    168 micro
  • Kolin:
    162 mg
  • Retinol - A vitamin:
    14 micro
  • α-karotin
    33 micro
  • β-karotin
    2911 micro
  • β-crypt
    695 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    789 micro
Összesen 578 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    181.2 g

Zsír

  • Összesen
    75.1 g
  • Telített zsírsav
    49 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    442 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5077.2 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    193 mg
  • Kálcium
    312 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    508 mg
  • Foszfor
    2216 mg
  • Nátrium
    1812 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    238.5 g
  • Cukor
    45 mg
  • Élelmi rost
    44 mg

VÍZ

  • Összesen
    2374.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1147 micro
  • B6 vitamin:
    10 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    1033 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    795 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    75 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    671 micro
  • Kolin:
    649 mg
  • Retinol - A vitamin:
    54 micro
  • α-karotin
    130 micro
  • β-karotin
    11643 micro
  • β-crypt
    2778 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3155 micro
Összesen 2311 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    4.6 g

Zsír

  • Összesen
    1.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    11 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    127.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    8 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    56 mg
  • Nátrium
    46 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    59.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    29 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    26 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    293 micro
  • β-crypt
    70 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    79 micro
Összesen 57 Kcal

Hozzávalók

A húshoz

A körethez

A tálaláshoz

Elkészítés

A húshoz

  1. A burgonyát sós vízben feltesszük főni, forrástól kb. 20 perc, kikapcsoljuk, vízben hűl ki, majd leöntjük róla a vizet, és pucojuk, negyedeljük, melegen tartjuk.
  2. Az olajon a hagymát, fokhagymát, kevés sóval, fedő alatt megpároljuk, beletesszük a csirkemell-filé csíkokat, és fehéredésig pirítjuk keverés mellett.
  3. Beletesszük a sót és az őrölt borsot, a szeletelt gombát, a kaliforniai paprikát, petrezselymet, kurkumát, vizet, és egy-két keverés után fedő alatt főzzük.
  4. Kóstoljuk, szükség szerint még ízesítjük, és megkóstoljuk, puha-e.
  5. Közben feltesszük a sós, olajos vizet a tésztának forrni.
  6. Ha a szósz kész, beleöntjük a krémtejszínt, és összeforraljuk, majd kikapcsoljuk, tálalásig melegen tartjuk.
  7. A makarónit az előírás szerint főzzük ki, leszűrjük, és tálaljuk a negyedelt főtt burgonyával, és a kurkumás-tejszínkrémes csirkemell-filés szósszal.
  8. Tálaljuk: kaliforniai paprikával, zöldpaprikával.
  • Sütés hőfoka: 150 °C
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 27
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 4092
  • Feltöltés dátuma: 2011. október 24.

Ajánló

Finom bor vagy finom házi szörp.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kaliforniai paprikás-gombás szósz
Éva-Anyóca 350 recept

Végre szép csirkemell-filét kaptam. Tejszínes szószt szeretett volna a család, de a színét és az ízét, a kaliforniai paprikával és kurkumával változtattam. Körete kettős lett: főtt burgonya és makaróni, és mégis nagyon finom volt együtt.:-) Sajnos nem kaptam akkor habtejszínt, 30 %-osat - se házi tejszínt, ezért kénytelen voltam ehhez a variációhoz fordulni (főzőkrém), ami finom volt, kisegített a bajban :-). Természetesen lehet csak makaróni, vagy csak főtt burgonya a köret. Ennyi volt a finom szószos, kétköretes ebédünk története, tárkonyos zöldbableves után, sikeresen, kétszeri étkezésre elfogyott :-).

Hozzávalók

A húshoz

A körethez

A tálaláshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek