r
Nosalty Logó

Kalapos pizza

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Mandula
Kalapos pizza
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 9% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 28% Zsír

A tésztához

​A fűszeres túróhoz

​A pizzakrémhez

​Továbbá

Összesen 632 kcal
  • 9% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 28% Zsír

A tésztához

​A fűszeres túróhoz

​A pizzakrémhez

​Továbbá

Összesen 3777 kcal
  • 9% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 28% Zsír

A tésztához

​A fűszeres túróhoz

​A pizzakrémhez

​Továbbá

Összesen 256 kcal
  • 9% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.8 g

Zsír

  • Összesen
    57.2 g
  • Telített zsírsav
    34 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    193 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1656.4 g
  • Cink
    218 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    174 mg
  • Vas
    167 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    269 mg
  • Nátrium
    788 mg
  • Réz
    8 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.2 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    121.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    429 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    21 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    100 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    78 micro
  • Kolin:
    68 mg
  • Retinol - A vitamin:
    421 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    93 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    96 micro
  • Lut-zea
    83 micro
Összesen 632 kcal
  • 9% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    112.9 g

Zsír

  • Összesen
    343.2 g
  • Telített zsírsav
    203 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    86 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    1160 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9938.5 g
  • Cink
    1308 mg
  • Szelén
    51 mg
  • Kálcium
    1042 mg
  • Vas
    1004 mg
  • Magnézium
    100 mg
  • Foszfor
    1615 mg
  • Nátrium
    4729 mg
  • Réz
    50 mg
  • Mangán
    40 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    61 g
  • Cukor
    39 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    726.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2572 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    126 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    602 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    470 micro
  • Kolin:
    411 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2523 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    557 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    575 micro
  • Lut-zea
    500 micro
Összesen 3777 kcal
  • 9% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.6 g

Zsír

  • Összesen
    23.2 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    79 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    672.9 g
  • Cink
    89 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    71 mg
  • Vas
    68 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    109 mg
  • Nátrium
    320 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.1 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    49.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    174 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    9 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    41 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    171 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    38 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    39 micro
  • Lut-zea
    34 micro
Összesen 256 kcal

Hozzávalók

A tésztához

​A fűszeres túróhoz

​A pizzakrémhez

​Továbbá

Elkészítés

A tésztához

  1. 2 dl tejet meglangyosítunk, feloldunk benne 1 tk cukrot, és belemorzsoljuk az élesztőt.
  2. A főtt krumplit nagy tálba reszeljük, vagy alaposan összetörtjük. Rászórjuk a lisztet, megsózzuk.
  3. A margarint elmorzsoljuk a liszttel, majd a krumplival is összekeverjük. Fészket csinálunk a közepébe, beleütünk 2 tojást, beleöntjük a tejfölt és a felfuttatott tejes élesztőt. Összegyúrjuk, ha kell, még folyadékot/lisztet teszünk hozzá, és szép fényesre dolgozzuk. Meleg helyen duplájára kelesztjük.
  4. Közben elkészítjük a töltelékeket:A túrót összetörjük, 2-3 ek tejföllel és 1 kk sóval krémesre keverjük. Hozzáadunk egy vékony szelet apróra vágott bacont, fél fej picire kockázott vöröshagymát és finomra vágott fokhagymát. A zöldfűszerekkel ízlés szerint fűszerezzük, jól elkeverjük. A pizzakrémhez ahozzávalókat homogénre keverjük, ízlés szerint fűszerezzük. Vágunk még némi bacont, kolbászt, sajtot, olajbogyót.
  5. A tészta összeállítása:A tésztát 4 részre osztjuk. Mindegyiket egymás után félujjnyi vastagra nyújtjuk, nagyobb átmérőjű pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. A korongok felére tölteléket halmozunk: a túrós jó magában is, de tehetünk rá sajtot, szalonnát, kolbászt is, a pizzásra pedig mindenképpen tegyünk sajtot és olívabogyót, de a többit se sajnáljuk. Fedjük be őket egy-egy üres tésztalappal, jól nyomkodjuk le.
  6. Kenjük meg felvert tojásra, helyezzük sütőpapírral bélelt tepsire őket.
  7. Hideg sütőbe tegyük őket, lassan melegítsük fel 200 °C-ra, és süssük őket aranybarnára.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x40
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 92
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 9
  • Össznézettség: 9017
  • Feltöltés dátuma: 2013. július 17.

Ajánló

Mi ezt éppen ebédre ettük. De tökéletes kirándulásra, vacsorára, reggelire... Bármikor.:) Ez a krumplis verzió sokáig puha marad.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Mandula 35 recept

Ami jó, azt szabad ismételni.:) A piknik pite múltkori sikerén felbuzdulva álltunk neki újra - ezúttal más tésztával, új töltelékekkel, és kicsit más dizájnnal. A pityókás piknik pite elnevezés is jól illene egyik-másik példányra.:)

Hozzávalók

A tésztához

​A fűszeres túróhoz

​A pizzakrémhez

​Továbbá

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!