Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kakukkfüves szűzpecsenye édesburgonya lángossal

Kakukkfüves szűzpecsenye édesburgonya lángossal
Kakukkfüves szűzpecsenye édesburgonya lángossal
30 perc / előkészület: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Még soha nem sütöttem egyben szűzpecsenyét. Nagyon egyszerű elkészíteni, és a hús sem szárad így ki. Mellé libazsíros édesburgonya lángost sütöttem, aminek tovább tart leírni a nevét, mint elkészíteni. Ha valaki nem szereti az édesburgonyát, vagy csak túl drágának találja, sima krumplival is dolgozhatunk. 

hozzávalók / 4 adag

Szűzpecsenye

Édesburgonya fánk

Szólj hozzá!

elkészítés

Szűzpecsenye

  1. A húst sózzuk, borsozzuk, megszórjuk kakukkfűvel és az összetört fokhagymával, majd meglocsoljuk olajjal, és jól beleforgatjuk.
  2. Egy órát állni hagyjuk a húst ebben a fűszeres olajban.
  3. Forró serpenyőben pici olajat hevítünk, majd körbepirítjuk a húst, és átrakjuk egy tepsibe.
  4. 180 fokra előmelegített sütőben 15-20 percig sütjük, majd a sütőből kivéve, alufóliával letakarva még állni hagyjuk 10 percig, mielőtt felvágjuk.

Édesburgonya fánk

  1. Közben az édesburgonyát felkockázzuk, és megfőzzük.
  2. Amikor megfő összetörjük, és picit hűlni hagyjuk.
  3. Hozzákeverjük a libazsírt, a tojást. Sózzuk, majd belekeverjük a lisztet. (A liszt mennyiségét csak nagyjából írtam, fokozatosan adjuk hozzá. A lényeg, hogy olyan állagú legyen, hogy vizes kézzel gombócokat tudjunk formálni belőle.)
  4. A gombócokat kicsit kilapítjuk, majd forró olajban kisütjük őket.
  5. Tálaláskor meglocsoljuk a hússzeleteket a tepsiben maradt szafttal, és áfonyalekvárt teszünk mellé.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 26
össznézettség: 32 249
elküldve: 13
receptkönyvben: 159
elkészítve: 20/20
Facebookon megjelent: -

szakács

Makuka

Mióta szakács: 2014.10.15.
11 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

Kakukkfüves szűzpecsenye édesburgonya lángossal és áfonyalekvárral, szűzpecsenye libazsíros édesburgonya lángossal, szűzpecsenye krumplilángossal és áfonyaszósszal

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

BLRita
BLRita Fri, 2015-12-25 18:13

Eszméletlen finom lett! Köszi, hogy közzétetted ezt a receptet! Az édesburgonya helyett sütőtököt és krumplit főztem egybe, a liszt egy részét búzadarával pótoltam. A három dolog (hús, pogácsa és áfonyalekvár) fantasztikus ízharmóniát alkotott.

1159
sertésszűz 1 db
fokhagyma 4 gerezd
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
kakukkfű 0 ízlés szerint
napraforgó olaj 1 dl
édesburgonya 80 dkg
libazsír 2 ek
tojás 2 db
0 ízlés szerint
finomliszt 25 dkg
napraforgó olaj 2 dl