r
Nosalty Logó

Kakukkfüves-áfonyás prosecco torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
mompea
Kakukkfüves-áfonyás prosecco torta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 4% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 12% Zsír

áfonyakrém és kakukkfüves szirup

piskóta

habcsók

a torta összeállítása

Összesen 450 kcal
  • 4% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 12% Zsír

áfonyakrém és kakukkfüves szirup

piskóta

habcsók

a torta összeállítása

Összesen 3586 kcal
  • 4% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 12% Zsír

áfonyakrém és kakukkfüves szirup

piskóta

habcsók

a torta összeállítása

Összesen 237 kcal
  • 4% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.8 g

Zsír

  • Összesen
    21.8 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    129 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    238 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    56 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    84 mg
  • Nátrium
    68 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    52 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    100.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    202 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    65 mg
  • Retinol - A vitamin:
    199 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    45 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    110 micro
Összesen 450 kcal
  • 4% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    54.7 g

Zsír

  • Összesen
    174.4 g
  • Telített zsírsav
    104 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    52 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    1033 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1904.4 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    124 mg
  • Kálcium
    445 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    106 mg
  • Foszfor
    669 mg
  • Nátrium
    547 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    415.7 g
  • Cukor
    281 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    807.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1619 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    24 mg
  • D vitamin:
    177 micro
  • K vitamin:
    44 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    137 micro
  • Kolin:
    518 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1588 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    356 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    878 micro
Összesen 3586 kcal
  • 4% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.6 g

Zsír

  • Összesen
    11.5 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    68 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    125.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    29 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    44 mg
  • Nátrium
    36 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.5 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    53.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    107 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    105 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    24 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    58 micro
Összesen 237 kcal

Hozzávalók

áfonyakrém és kakukkfüves szirup

piskóta

habcsók

a torta összeállítása

Elkészítés

áfonyakrém és kakukkfüves szirup

  1. Az áfonyákat egy edénybe helyezve (a díszítéshez pár szemet félretéve) kicsit összetörjük, majd rászórjuk a cukrot. 1-2 órán keresztül állni hagyjuk, majd belereszeljük a citrom héjat, hozzáadunk 1 dl proseccot, és egy lábosban közepesen lángon addig főzzük, míg a szemek összeesnek, a leve pedig elfő. Hagyjuk kihűlni.
  2. A sziruphoz a proseccot összekeverjük a mézzel, belehelyezünk egy szár citromos kakukkfüvet, majd hűtőben 1-2 órán keresztül ezt is állni hagyjuk.

piskóta

  1. Egy nagyjából 18 cm átmérőjű tortaformát kivajazunk, majd a sütőt 180 fokra előmelegítjük. A vajat alaposan kikeverjük a cukorral, egy kevés lisztet hozzáadva egyenként belekeverjük a tojásokat. Ezután hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet, a reszelt citrom héját, majd legvégül a proseccot. Teljesen simára keverjük.
  2. A masszát a tortaformába simítjuk, és 25-30 perc alatt készre sütjük.

habcsók

  1. Előkészítünk egy sütőpapírral kibélelt tepsit, a sütőt 140 fokra előmelegítjük. A tojásfehérjéket elkezdjük felverni, majd kanalanként adagolva hozzákeverjük a kétfajta cukrot. Ezután hozzáadjuk az ecetet, és további legalább 5 percig verjük, míg fényes, sűrű habot kapunk.
  2. Sütőpapírra halmozzuk, 50 percig sütjük, majd a sütőben hagyjuk kihűlni.

a torta összeállítása

  1. A tejszínhabot felverjük a vanília kivonattal.
  2. A piskótát kivesszük a formából, majd a tetejét egyenesre vágjuk. A piskótát átitatjuk egy kevés kakukkfüves sziruppal, vékony rétegben megkenjük az áfonyakrémmel. A tejszínhabot rákanalazzuk az áfonyakrémre, a habcsókot kisebb darabokra törjük, ráhalmozzuk a tejszínhab tetejére, a végén pedig megszórjuk áfonyával és a citromos kakukkfűvel.
  • Sütés ideje: 120 perc
  • Receptkönyvben: 11
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 533
  • Feltöltés dátuma: 2017. június 28.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kakukkfüves-áfonyás prosecco torta
mompea 2 recept

A piskóta puhaságát a krémes tejszín és a roppanósra sült habcsók teszi igazán izgalmassá, míg ízvilágát az áfonya fanyarsága, a prosecco habzó üdesége és az illatos kakukkfű teszi teljessé.

Hozzávalók

áfonyakrém és kakukkfüves szirup

piskóta

habcsók

a torta összeállítása

Címlapról ajánljuk

További cikkek