r
Nosalty Logó

Kakaspörkölt bográcsban Kozma módra

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
NS
Kakaspörkölt bográcsban Kozma módra
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
bográcsos
  • 14% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 1651 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 19817 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 154 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    107.5 g

Zsír

  • Összesen
    127.5 g
  • Telített zsírsav
    41 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    54 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    23 g
  • Koleszterin
    465 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1621.7 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    83 mg
  • Kálcium
    98 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    135 mg
  • Foszfor
    885 mg
  • Nátrium
    406 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.9 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    534.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    284 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    66 mg
  • D vitamin:
    99 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    39 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    64 micro
  • Kolin:
    371 mg
  • Retinol - A vitamin:
    232 micro
  • α-karotin
    62 micro
  • β-karotin
    563 micro
  • β-crypt
    65 micro
  • Likopin
    1072 micro
  • Lut-zea
    386 micro
Összesen 1651 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1290.3 g

Zsír

  • Összesen
    1529.5 g
  • Telített zsírsav
    490 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    650 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    278 g
  • Koleszterin
    5575 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    19460.9 g
  • Cink
    94 mg
  • Szelén
    990 mg
  • Kálcium
    1180 mg
  • Vas
    70 mg
  • Magnézium
    1622 mg
  • Foszfor
    10622 mg
  • Nátrium
    4873 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    155.4 g
  • Cukor
    69 mg
  • Élelmi rost
    42 mg

VÍZ

  • Összesen
    6413.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3414 micro
  • B6 vitamin:
    28 mg
  • B12 Vitamin:
    21 micro
  • E vitamin:
    33 mg
  • C vitamin:
    795 mg
  • D vitamin:
    1190 micro
  • K vitamin:
    217 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    9 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    473 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    764 micro
  • Kolin:
    4450 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2788 micro
  • α-karotin
    749 micro
  • β-karotin
    6760 micro
  • β-crypt
    778 micro
  • Likopin
    12866 micro
  • Lut-zea
    4629 micro
Összesen 19817 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10 g

Zsír

  • Összesen
    11.9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    43 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    151.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    9 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    82 mg
  • Nátrium
    38 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    49.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    27 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    22 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    52 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    100 micro
  • Lut-zea
    36 micro
Összesen 154 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A megtisztított kakasokat feldaraboljuk nem túl apróra, hideg vízben áztatjuk addig, míg a bográcsba bele nem kerül.
  2. A tiszta vasbográcsba beletesszük a zsírt, mikor felolvadt, 1 ek sót teszünk bele, és mehet bele az összevágott hagyma, üvegesre pároljuk.
  3. Ezután ráöntjük a meghámozott, apró kockákra vágott paradicsomot és a kimagozott, szintén apróra vágott paprikát. Jól összekeverjük, kb. 2 dl vizet öntünk rá, és egy kicsit meg dinszteljük .
  4. Most levesszük a bográcsot a tűzről, a közepére mehet rá az őrölt paprika, összekeverjük.
  5. Mehet rá a jól lecsurgatott kakas a máj és a here kivételével, ezt majd a legvégén kb. 15 percre tegyük bele.
  6. Na, ezt jól összekeverjük, és mikor már levet engedett (kb. 15-20 perc), beletesszük a fűszereket, és felöntjük annyi vízzel, hogy a húst éppen ellepje. (A vizet lassan adagoljuk, hogy ne hűtse le a húst.)
  7. A sóval óvatosan, a vizet, ha kell pótoljuk, hogy azért elegendő szaftja maradjon, mire megfő.
  8. Köretnek túrós csuszát vagy nokedlit adjunk.
  • Receptkönyvben: 44
  • Tegnapi nézettség: 29
  • 7 napos nézettség: 198
  • Össznézettség: 77660
  • Feltöltés dátuma: 2011. augusztus 03.

Ajánló

Én száraz akácfával tüzeltem a bogrács alá. Nagyon lassú tűzön főzzük, hogy éppen csak forrjon. A gyors forralásnál szétesik a hús, mielőtt készen van. Kb. 95%-os állapotban leveszem a tűzről, mire tálaljuk, megpuhul a forró szaftjában. Jó étvágyat kívánok! Erős zöld paprikát is főzhetünk bele, ha van rá igény. Ennek elég 20perc főzés és kivesszük a pörköltből. Ezt külön tányéron tálaljuk.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Mi túrós csuszával tálaltuk, amit Panni menyem készített, finom házi túróval és jó sok szalonnapörccel, amiért közelharc folyt, hogy mindenkinek jusson a második adagra is. Erre az adagra 30-an voltunk, és el is fogyott.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek