Kakaspörkölt bográcsban recept

megosztás
0
Kakaspörkölt bográcsban
Kakaspörkölt bográcsban
180 perc / előkészület: 30 perc főzés: 150 perc
receptkönyvben hozzászólások (8)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nálunk a párom a bográcsos szakács. Kedvence a kakaspöri -minden évben anyósom nevelgeti hozzá a kakasokat, együtt is fogyasztja el őket a család.

hozzávalók / 10 adag

ajánlat

Tésztát, galuskát, tökfőzeléket adhatunk mellé köretnek, savanyúságból uborka-, cékla-, káposztasaláta jöhet hozzá.
A legfontosabb a finom fehér kenyér mellé!

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító, paleolit fogyókúra
szezon: bármikor
konyhatechnológia: bográcsos
nehézség: közepes
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: főétel
adag: 10 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

pörkölt kakasból
Szólj hozzá!
megosztás
0

elkészítés

  1. Feldaraboljuk a kakast, felkockázzuk a vöröshagymákat.
  2. A zsírban és kevés vízzel -hogy éppen csak befedje- a hagymát kb. 1 órát főzzük.
  3. Ha a vöröshagyma megpuhult, beletesszük a húst, felöntjük vízzel, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a fokhagymanyomón áttört fokhagymát, pirosaranyakat és a gulyáskrémet, az őrölt köményt.
  4. Forrás után 1,5-2 óra hosszát főzzük, időnként megrázzuk a bográcsot.
  5. Ha megfőtt, 3-4 ek őrölt pirospaprikával megszórjuk, és kb. 10 percig tovább főzzük.
  6. Ízlés szerint csípőspaprikát lehet belerakni.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 24
össznézettség: 56 668
elküldve: 5
receptkönyben: 148
elkészítve: 6/6
Facebookon megjelent: -

szakács

Jenny

Mióta szakács: 2010.02.28.
19 recept

Hozzászólások (8)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

ecchphoto
ecchphoto v, 2012-01-22 21:11

Igen, pontosan. Nekem is ez volt az első ami a szememet kibökte. Régesrégen rosszul kezdődik. Vannak kaják, amibe soha semmilyen körülmények között nem teszek ilyesmiket. Megértem, ha valakinek nincs a rokonságában vagy a közvetlen ismerősi körében megfelelő beszerzési forrás a megfelelő alapanyagokhoz, de akkor is kutatni kell. Kérdezősködni. Vásárban szaglászni, hol vannak eldugott kis standok őstermelők akiknek megfelelő a terménye. Hozzá se fogok az ételhez, ha a bázis alapanyagok nem jók vagy nincsenek.
Félreértés ne essék, ezt most nem bántásból írtam, de ilyen receptet kár felrakni..

francoisnr1
Bloemcake / francoisnr1 sze, 2010-09-29 09:58

Ha bográcsban főzünk, azt időre nem lehet. Függ, szegény állat korátol és a társaságtól. Hogy senki ne legyen türelmetlen, csinálj valami rágcsát és legyen elég ital, egy kis halk zene sem árt, amivel a főzési idő alatt a banda elvan. A túroscsusza hozzá, hát az telitalálat. Afera

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva cs, 2010-07-22 12:30

Én teszek bele vörösbort és túrós csuszával tálalom, hogy itt voltatok kedvesek ajánlani, de az én kakasomnak nem lett elég a fent megadott idő,sajna több kell neki.De mikor készen volt, hát.az maga a menyország, a gyerekeim alig várták, és nem csak, mert éhesek voltak.Éva-Anyóca

makka80
makka80 p, 2010-06-25 19:31

Szia! Mielőtt kész önts bele 1dl vörösbort és főzd vele 15-20 percig!

Legfrissebb cikkek

Heti menü: könnyű ételek a forró nyárban
Heti menü: könnyű ételek a forró nyárban
A forró napokon általában az étvágyunk is csökken, és jobban kívánjuk a könnyed fogásokat. Hogy mik is ezek? Ezekből állítottuk össze a heti menüdet!
A hét szakácsa: Allisc
A hét szakácsa: Allisc
E heti kiemelt szakácsunk Allisc, visszafelé olvasva: Csilla, nem tudja, mikor vált legkedvesebb foglalatosságává a sütés-főzés, de biztos benne, ezzel szeretne foglalkozni!
1168