Kakaspörkölt bográcsban recept

1 adag
1167
kcal
Kakaspörkölt bográcsban
Kakaspörkölt bográcsban
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nálunk a párom a bográcsos szakács. Kedvence a kakaspöri -minden évben anyósom nevelgeti hozzá a kakasokat, együtt is fogyasztja el őket a család.

hozzávalók / 10 adag

ajánlat

Tésztát, galuskát, tökfőzeléket adhatunk mellé köretnek, savanyúságból uborka-, cékla-, káposztasaláta jöhet hozzá.
A legfontosabb a finom fehér kenyér mellé!

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
konyhatechnológia: bográcsos
nehézség: közepes
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: főétel
adag: 10 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

pörkölt kakasból
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Feldaraboljuk a kakast, felkockázzuk a vöröshagymákat.
  2. A zsírban és kevés vízzel -hogy éppen csak befedje- a hagymát kb. 1 órát főzzük.
  3. Ha a vöröshagyma megpuhult, beletesszük a húst, felöntjük vízzel, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a fokhagymanyomón áttört fokhagymát, pirosaranyakat és a gulyáskrémet, az őrölt köményt.
  4. Forrás után 1,5-2 óra hosszát főzzük, időnként megrázzuk a bográcsot.
  5. Ha megfőtt, 3-4 ek őrölt pirospaprikával megszórjuk, és kb. 10 percig tovább főzzük.
  6. Ízlés szerint csípőspaprikát lehet belerakni.

statisztika

beküldve:
nézettség: 44 801
elküldve: 4
receptkönyben: 134
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Jenny

Mióta szakács: 2010.02.28.
19 recept

Hozzászólások (7)

ecchphoto
ecchphotov, 2012-01-22 21:11

Igen, pontosan. Nekem is ez volt az első ami a szememet kibökte. Régesrégen rosszul kezdődik. Vannak kaják, amibe soha semmilyen körülmények között nem teszek ilyesmiket. Megértem, ha valakinek nincs a rokonságában vagy a közvetlen ismerősi körében megfelelő beszerzési forrás a megfelelő alapanyagokhoz, de akkor is kutatni kell. Kérdezősködni. Vásárban szaglászni, hol vannak eldugott kis standok őstermelők akiknek megfelelő a terménye. Hozzá se fogok az ételhez, ha a bázis alapanyagok nem jók vagy nincsenek.
Félreértés ne essék, ezt most nem bántásból írtam, de ilyen receptet kár felrakni..

francoisnr1
francoisnr1sze, 2010-09-29 09:58

Ha bográcsban főzünk, azt időre nem lehet. Függ, szegény állat korátol és a társaságtól. Hogy senki ne legyen türelmetlen, csinálj valami rágcsát és legyen elég ital, egy kis halk zene sem árt, amivel a főzési idő alatt a banda elvan. A túroscsusza hozzá, hát az telitalálat. Afera

gregoreva
gregorevacs, 2010-07-22 12:30

Én teszek bele vörösbort és túrós csuszával tálalom, hogy itt voltatok kedvesek ajánlani, de az én kakasomnak nem lett elég a fent megadott idő,sajna több kell neki.De mikor készen volt, hát.az maga a menyország, a gyerekeim alig várták, és nem csak, mert éhesek voltak.Éva-Anyóca

makka80
makka80p, 2010-06-25 19:31

Szia! Mielőtt kész önts bele 1dl vörösbort és főzd vele 15-20 percig!

Legfrissebb cikkek

Maradék rizs? Jöhet!
Maradék rizs? Jöhet!
Megmaradt a rizottó, és valami újra vágysz? Most megmutatjuk, hogyan készíts belőle csodás olasz panírozott golyókat!
Ízes töltött tojás a régmúltból
Ízes töltött tojás a régmúltból
Milyenek voltak az étkezési szokások a 19. század derekán? Mit és hogyan ettek az akkori emberek? Főztünk egy korabeli előételt.  
Tengeri harapnivalók Horvátországból
Tengeri harapnivalók Horvátországból
Hamburger, hot-dog, pizza, gyros és szendvics hidegen vagy melegen. Ezeket esszük mi leggyakrabban, ha street food-ra vágyunk. De mit esznek a horvátok a tenger mellett?
Hajdina a spájzban
Hajdina a spájzban
A kiegyensúlyozott étrend egyik alappillére a változatosság, érdemes nyitottnak lenni, új alapanyagokat kipróbálni. Ezúttal a hajdina felhasználására adok 10 tuti tippet!
1168