r
Nosalty Logó

Kakasleves

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Vicikó
Kakasleves
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 449 kcal
  • 5% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 2691 kcal
  • 5% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 69 kcal
  • 5% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    30.4 g

Zsír

  • Összesen
    21.1 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    102 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    615.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    41 mg
  • Kálcium
    56 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    60 mg
  • Foszfor
    306 mg
  • Nátrium
    147 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.4 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    485.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    254 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    104 micro
  • Kolin:
    91 mg
  • Retinol - A vitamin:
    56 micro
  • α-karotin
    825 micro
  • β-karotin
    1966 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    67 micro
Összesen 449 kcal
  • 5% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    182.7 g

Zsír

  • Összesen
    126.9 g
  • Telített zsírsav
    36 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    51 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    28 g
  • Koleszterin
    612 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3692.1 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    247 mg
  • Kálcium
    333 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    359 mg
  • Foszfor
    1834 mg
  • Nátrium
    884 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    194.7 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    2914.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1524 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    49 mg
  • D vitamin:
    82 micro
  • K vitamin:
    95 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    73 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    626 micro
  • Kolin:
    545 mg
  • Retinol - A vitamin:
    335 micro
  • α-karotin
    4951 micro
  • β-karotin
    11799 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    405 micro
Összesen 2691 kcal
  • 5% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.7 g

Zsír

  • Összesen
    3.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    16 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    95.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    9 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    47 mg
  • Nátrium
    23 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    75.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    39 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    9 micro
  • α-karotin
    128 micro
  • β-karotin
    305 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    10 micro
Összesen 69 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A főzésre előkészített, megtisztított kakast feldaraboljuk.
  2. A húst egy fazékba tesszük, és felöntjük annyi hideg vízzel, hogy az kb.kétszeres magasságban legyen a hús felett.
  3. Feltesszük forrni (de figyeljük nehogy zubogva felforrjon!), majd ha felforrt, azonnal levesszük a lángot alatta, ekkorra össze is állt a tetején egy habréteg, amit leszedünk. Innentőlszinte csak a legkisebb lángon szabad főzni. A hab leszedést ismételgetjük még párszor.
  4. Ha már szép habmentes, besózzuk, borsozzuk, beletesszük a megvágott vöröshagymát, és rászórjuk a szerecsendiót.
  5. Lefedjük, beállítjuk alatta a lángot, hőfokot, és csak gyöngyözve főzzük. Ez kb. 3 óra, amitermészetesen a hús milyenségétől függően több idő is lehet.
  6. Közben megtisztítjuk a leveszöldségeket, és ha már puhára főtt a hús, hozzátesszük a zöldségeket is. Kb. 10 perc alatt azokat is megfőzzük.
  7. Mindezek alatt levestésztát főzünk ki.
  8. A kész levesből kivesszük a húsokat, zöldségeket, a levét átszűrjük.
  9. Tálaláskor a húsdarabokkal,tésztával, zöldséggel megrakott tányérokba merjük a levest.
  • Elkészítettem: 15 alkalommal
  • Receptkönyvben: 52
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 44
  • Össznézettség: 34373
  • Feltöltés dátuma: 2012. április 26.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kakasleves
Vicikó 251 recept

Egy boldog életút szomorú végét láthatjuk itt :-((( Drága unokanővéreméknek köszönhetően egy csodálatos ízű, igazi futkározós, tyúkudvaros kakasból főzhettem levest. Azok a szálkásított combizmok...! :-) Gyönyörű egy Békési jószág volt! Azt hiszem szerénytelenség nélkül mondhatom, hogy nagyon finom is lett. Lehet, hogy sokaknak nemtetsző, hogy csak a végén teszem bele a zöldségeket. Tudom az a hagyományos, hogy lehabozás után kerülnek bele, és együtt főnek órákig. de akkor már olyan szétfőttek lesznek, amit mi nem kedvelünk. Így viszont van egy finom tyúk-, marha-, stb. erőlevesünk, amibe belefőzzük a zöldségeket, amik szinte még ropogósak, frissek, szerintünk élvezetesebb ízűek.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?