Kakas melle rántva recept

Kakas melle rántva
Kakas melle rántva
75 perc / előkészület: 60 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt az elkészítési módot Beráné Marikától tanultam Kiskunmajsán. Még a kakast is tőle kaptam. Annyira finom, könnyű, egyáltalán nem rágós, nem száraz, hogy arra gondoltam, megosztom.
Az sem baj, ha a tejben napokig áll a hús, tehát amíg tart belőle, akár frissen elkészíthető minden alkalommal. A kakaska többi részéből pedig akár leves, pöri és egyéb finomság készíthető.

hozzávalók / 4 adag

A húshoz

  • 1 kg kakas (melle, szeletelve)
  • ízlés szerint
  • 3 dl napraforgó olaj (vagy pálmazsír, mangalica szír a sütéshez)

A pácoláshoz

A panírozáshoz

ajánlat

Vegyes salátával, krumplipürével csináltam. De bármilyen öntetes saláta tetején is elkukorékolgat.

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
konyhatechnológia: rántott ételek
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

kakas rántva, rántott kakas, rántott mell, tejben pácolt kakasmell rántva
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tejet lefedhető tálba öntjük, beleaprítjuk a fokhagymát,
  2. A mellszeleteket beletesszük, legalább 1 éjszakát állni hagyjuk.
  3. Másnap a szeleteket kivesszük, letöröljük (ha a tej bekocsonyásodott, kicsit leöblítjük a szeleteket).
  4. Sózzuk a szeleteket, és lisztbe, tojásba, zsemlemorzsába forgatjuk.
  5. Közepesen forró zsiradékban készre sütjük.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 8 279
elküldve: 1
receptkönyvben: 38
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Rose

Mióta szakács: 2011.04.04.
1 recept
hirdetés

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

bibka74
bibka74 k, 2011-05-03 20:13

Kedves Rose!
Köszönöm az ötletet,én eddig nem mertem a kakas húsát rántani,de így elfogom készíteni!
Köszönöm!
Üdv.:bibka74

1315