Kakaós túró rudi torta recept

1 adag
1262
kcal
Kakaós túró rudi torta
Kakaós túró rudi torta
receptkönyvben hozzászólások (48)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Imádjuk a Túró Rudi tortákat. Több receptből állítottam össze a sajátomat. Májusban Nagyi szülinapjára készítettem egyet. Most névnapja lesz, tegnap felhívott, és megkért, vigyek egy olyan finom tortát, mint a múltkor. :) Ha már a nagyi dicséri... :D

hozzávalók / 4 adag

A piskótához

A krémhez

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap
mikor: mindig
szezon: bármikor
nehézség: közepes
elkészítési idő: 15-30 perc
szakács elkészítette: család kedvence receptek
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

túrós-kakaós torta, túró rudi torta
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojást habosra verjük a cukorral, beletesszük a lisztet, a sütőport és a kakaót. Kerek tortaformában megsütjük. Amikor kihűlt, kettőbe vágjuk, így két vékony piskótalapot kapunk.
  2. A krémhez a 2 dl tejfölt elkeverjük a porcukorral, hozzáadjuk a túrót, a citromhéjat, a levét, a vaníliás cukrot. A zselatint előkészítjük, a tejszínt felverjük. Ne verjük fel túl keményre, mert ha a túróval keverjük, akkor is keményedik. A zselatint belekeverjük a túrós krémbe, majd fakanállal beleforgatjuk a tejszínhabot.
  3. Az egyik piskótát beletesszük a kapcsos tortaformába, ráöntjük a krémet. Hűtőbe tesszük néhány órára. Amikor a teteje megköt, rátesszük a másik piskótalapot, visszatesszük a hűtőbe. Másnap levesszük a karimát, és leöntjük a tetejét csokival.
  4. A zselatin előkészitése:A zselatint néhány kanál vizzel leöntjük,megkeverjük,majd hagyni álljuk 5-10 percre,Mielőtt a krémhez kevernénk felmelegitjük,CSAK NE FORRALJUK!!.,és a krémbe keverjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 20 alkalommal

statisztika

beküldve:
nézettség: 56 208
elküldve: 43
receptkönyben: 1 498
elkészítve: 30/52
Facebookon megjelent: -

szakács

Szitka

Mióta szakács: 2010.11.12.
15 recept

Hozzászólások (48)

panna86
panna86h, 2013-11-18 21:49

Szia Szitka! Nagyon tetszik a tortád, 18 cm-es formában készíteném el. Szerinted jó lesz, ha szimplán felezem a mennyiségeket? Előre is köszi a választ! :-)

mongt
mongtp, 2012-08-10 18:27

Köszi a receptet, egyenlőre még nincs teljesen kész, de úgy tűnik nem rontottam el.... Már dermed a hűtőben a túró az alsó tésztán...:D:D:D Köszi köszi
Timi

fincs
fincsp, 2012-07-27 18:07

Köszönöm ezt a receptet,a kicsike fiam 15. szülinapi tortája lett!Nagy sikert arattam vele a gyerekek körében...bár legközelebb,ha én is szeretnék enni egy szeletet kettőt kell gyártanom :))))

Szitka
Szitkav, 2012-08-12 12:37

Kedves Fincs! Szivesen :) remélem mielőbb készitesz egy ujabbat,s jut neked is :D

melodyera
melodyerasze, 2012-07-25 12:16

Igaz nem kaptam választ a kérdésemre, mégis megsütöttem és sikerült, nagyon finom és szép, a csokimáz sem fojt le. Ha gondoljátok megosztom veletek a tuti csokimáz receptjét amit itt meglehet találni a Nosalty-n. Még soha nem csalódtam benne. Kedvenc csokimáz, ez a neve, a szakács ágianyuci. Én még 1 evőkanál olajat is teszek hozzá, attól szép fényes. Kedves Szitka! Köszönöm a receptet!

Szitka
Szitkav, 2012-08-12 12:36

SZia! Bocs hogy nem válaszoltam,nemvoltam erre egyy ideje :( A dr, oetkeres zselatint használom,de most éppen nincs ittthon hogy megnézzem mennyi grammos. A csokimáz receptjét köszi szépen,mert általában azzal szenvedek :D

melodyera
melodyerah, 2012-07-23 16:20

Szia! Érdeklődnék hogy hány grammos kiszerelésben kell a zselatinból? Nekem van zselatin fix és étkezési zselatin, mindkettő 20 g. Esetleg abból mennyi kell? A választ előre is megköszönném! Üdv.. Erika.

baribarika
baribarikah, 2012-04-16 16:15

Imádta mindenki!!! Mondjuk kicsit módosítottam..;-): 3 tojásból készítettem kakaós piskótát-alulra csak, és a túrókrémbe csak 2 dl habtejszínt tettem, a tetejére csokimáz...
Amúgy is a túrós sütik a kedvenceim, de ez a legtutibb..!!
Hétvégi szülinapi bulira is ezt viszem majd..., "megrendelték"..:-))
Köszönöm!!

edike0314
edike0314v, 2012-02-05 16:43

Szia
Születésnapra készítettem el a tortát remekül sikerült, nagyon finom lett
köszönöm a receptet

hinta6
hinta6v, 2011-10-30 16:07

Ma megcsináltam,nagyon fincsi,de szerintem még egy kis cukor elfért volna benne,mert annyira nem lett édes,de így is fincsi lett.Viszont én is hiányoltam a receptből a zselatin pontos felhasználását,mert egy kezdő biztosan nem tudja hogyan kell csinálni.Ezt javíthatnád a receptben,nehogy valaki elrontsa emiatt.Üdv.!

Szitka
Szitkacs, 2011-11-03 09:38

Szia!
Köszi az ötletet,meg is szerkesztem :) és örülök hogy tetszett,ízlett :D
A cukormennyiség lehet függ a túrótól is,nem?Némelyik savanykásabb mint a másik.De készités közben is meg lehet kóstolni,azt hiszem úgy a legjobb.Tudod a puding próbája az evés :)

hanga86
hanga86k, 2011-11-15 19:12

Szia!

Akkor most mit is csinálunk a zselatinnal?Az előkészítés alatt mit értesz?Mert ezen tényleg bebukhatok,pedig szülinapra lesz!:)
Köszönöm a választ!

Szitka
Szitkak, 2012-02-07 09:19

Zselatin előkészitése megadva :) Bocs a kései szerkesztéshez :)

Szitka
Szitkak, 2011-09-13 10:21

Marcsom szerintem finom ez mindenféleképpen akár 2,5 akár 5 dl tejszinnel :D

marcsom
marcsomh, 2011-09-12 13:49

Köszi a välaszokat,a mobilomon néztem a receptet ami valamiért nem írja ki az összes hozzávalót. Aztán Csokii kommentje után megnéztem asztali gépen úgy már letisztult.Persze addigra megcsináltam 250 ml habtejszínnel de úgy is nagyon fini lett!

Szitka
Szitkah, 2011-09-12 11:03

Marcsom bocs,nem voltam gépközelben,de amint látom Csokii válaszolt :)

Csokii köszi :)

Üdv
Kriszta

Bettike0930
Bettike0930szo, 2011-09-10 10:10

 
Nagyon fincsi volt. :D
Szerintem sor kerül még erre a receptre a jövőben. Köszi,hogy feltöltötted!

bevuk
bevuksze, 2011-08-31 13:29

Megcsináltam a hétvégén, nagy sikere volt!! Egyszerű, de nagyszerű recept! Köszi! :)

Szitka
Szitkap, 2011-08-26 21:51

:) Remélem holnap is jelentkezel :DD (de csak akkor ha elfogyott :))

Szitka
Szitkasze, 2011-08-24 21:48

Legelőször keverd el egy kis vizzel a zselatinport,hagyd állni 1ö percet.Utána felmelegited,de ne forrald.Majd beleöntöd a túróba.Nem hülye kérdés :))

Bettike0930
Bettike0930sze, 2011-08-24 21:37

 
Lenne még egy kérdésem a zselatint csak úgy beleöntöm? Mármint csak úgy a port? Még kezdő vagyok és zselatint még nem használtam, szóval lehet kicsit hülye kérdés. :)

olaszneanci
olaszneancisze, 2011-08-24 20:14

Kedves Szitka !
Nagyon tetszik, elmentve, köszönöm ! Üdvözöllek: Anci

Szitka
Szitkasze, 2011-08-24 18:00

Kedves Csilla!

Remélem izleni is fog! :D Ne halogasd sokáig :)
Üdv:
Kriszta

Salamon Csilla
Salamon Csillasze, 2011-08-24 17:56

Kedves Szitka!
Nagyon gusztusos a tortád!Sajnos én is imádom a túró rúdit:)
El is mentettem.Egyszer én is kipróbálom!
További jó sütés-főzést!
Csilla.

Legfrissebb cikkek

Vigyázat, paradicsomszezon vége!
Vigyázat, paradicsomszezon vége!
Nemsokára eljön a nap, hogy hiába keressük a piacon az ízes, lédús paradicsomokat, csak melegházi nevelésű társaikkal találkozunk. Főzzünk az utolsó adagból finomakat!
A hét szakácsa: Inom
A hét szakácsa: Inom
Eheti kiemelt szakácsunk Inom, aki Debrecenből küldi isteni sütireceptjeit. Legnagyobb elismerés számára, ha lányai megdicsérik az általa készített "Inomságokat".
Kézműves lekvárok háza
Kézműves lekvárok háza
Kamillás alma- vagy camparis narancslekvár? A "lekvárok házában" olyan ízpárosításokat is találunk, amelyekről eddig álmodni sem mertünk! (x)
1262