Kakaós tortalap - alaprecept recept

Kakaós tortalap - alaprecept
Kakaós tortalap - alaprecept
receptkönyvben hozzászólások (25)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A recept Kiskuktától származik, akinek nagyon hálás vagyok, mert rengeteg szép és finom tortát készítettem eddig ezzel a tortalappal. Könnyű elkészíteni, sütés után nem esik össze, szépen szeletelhető és faragható a tészta, és nem utolsó sorban nagyon finom!
Kiskukta oldalán hatalmas segítséget jelent, hogy meg vannak adva a hozzávalók arányai különböző méretű tortákhoz, valamint kakaós és diós tortalap elkészítéséhez is!:)
Ebből a hozzávaló mennyiségből egy 28 cm-es torta készíthető.


 

hozzávalók / 8 adag

ajánlat

Bármilyen tortához bátran ajánlom, én legutóbb Rigó Jancsi tortát készítettem ezzel a piskótával.

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

kakaós piskóta, tortaalap
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojásokat széválasztjuk, mindkét részt 1-1 nagy tálba tesszük.
  2. A tojásfejérjét 8 dkg cukorral kemény habbá verjük robotgép segítségével, majd ezt a tálat félrerakjuk.
  3. A sárgájához hozzáadjuk a tejet, az olajat, a maradék cukrot, kicsit összekeverjük (éppen annyira, hogy homogén legyen), majd hozzászitáljuk a lisztet, a kakaóport és a sütőport.
  4. Robotgéppel az egészet jól összedolgozzuk.
  5. Ha ezzel megvagyunk, fakanálra váltunk, és a felvert tojásfehérje habot óvatosan hozzáforgatjuk a kakaós tésztához. (ügyelve arra, hogy közben ne törjük össze a habot).
  6. A tésztát előmelegített sütőben 180 fokon kb. 30 perc alatt készre sütjük. (tűpróba!)

  • sütési hőfok: 180°C
  • tepsi mérete: 28 cm
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
nézettség: 32 962
elküldve: 18
receptkönyben: 521
elkészítve: 13/30
Facebookon megjelent: -

szakács

Angi

Mióta szakács: 2010.03.18.
25 recept

Hozzászólások (25)

zsuzsik
zsuzsikh, 2014-06-16 23:02

Nagyon finom lett :) Köszönöm a receptet. Én beletettem mind a 8 dkg kakaóport, és még soha nem volt ilyen szép barna piskótám!

Kalritka
Kalritkaszo, 2013-12-28 19:55

Nagyon finom lett és végre magas. :) Bár szerintem a 8 dkg kakaópor az nagyon sok lehet, én jóval kevesebbet tettem bele. De köszönöm a receptet, biztos, hogy máskor is megsütöm! :)

delenser
delensersze, 2013-09-18 20:21

Nekem valami nagyon nem sikerült. Esetleg nem lehet, hogy 8gramm a kakaópor és nem 8 dkg? Száraz lett, széttöredezett, sajnos ki kellett dobnom. Pedig nagyon fentem rá a fogam.

tenger
tengerp, 2013-06-07 20:54

Köszönöm neked és "kiskuktának", tökéletes lett. :-)

Kismogyi
Kismogyik, 2013-04-02 10:07

Szia!

Most készítettem el a tortalapot, nagyon jó lett, köszi!:)
Én teljes kiőrlésű liszttel és nádcukorral készítettem (fehérjéhez nem is tettem, és a tésztába is csak 15 dkg-ot), de így is tökéletes lett, nem esett be a közepe, és 30 perc alatt készen is volt (28 centis formában)!

Mostantól ez lesz az alapja a tortáimnak! (Ebből epres-túrós készül anyukám szülinapjára. :))

Zsuzsi

dini
diniv, 2013-01-27 17:04

Én is megcsináltam a lányom születésnapjára. Eperkrémmel töltöttem. Nagyszerű lett. Köszönöm a receptet!

vagevi44
vagevi44h, 2012-11-05 11:24

Szia Angi! Harmadszor sütöttem meg a tortalapot, különböző krémekkel, mindig osztatlan sikert aratott :). Én 26 cm-es tortaformában sütöttem, megsült 30 perc alatt, de nem lett olyan szép egyenes a teteje mint a képen látható, a közepe magasabb. Kicsit késsel és krémmel rásegítettem, így nem csak finom,de szép is lett a végeredmény. Köszönöm a receptet Neked és Kiskuktának, nálunk nagyon bejött ez a csokis finomság! Üdv: Éva

adyka01
adyka01v, 2012-05-27 09:57

sziasztok megsütöttem jó lett nekem szárazabb mint a rendes 6 tojásos piskota.De betöltve nem tudom milyen mert még nem kóstoltam hát majd kiderül!!

adyka01
adyka01cs, 2012-05-24 21:48

Szia Angi! Kérdésem csak annyi,hogy 26-os formában már próbáltad? Mert gondolom magasabb lesz és így 3 lapot lehetne belőle kihozni.

Angibangi
Angibangics, 2012-05-24 21:57

Kedves Adyka!
Még nem próbáltam kisebb formában, de biztosan működik a dolog úgy is. Viszont akkor valószínűleg picit tovább kell sütni, hogy a belseje is teljesen átsüljön:)

Angi

adyka01
adyka01cs, 2012-05-24 22:25

Köszönöm a válaszodat! Én is erre gondoltam olyan 50p' holnap megsütöm és megírom,hátha másnak is jó lesz!!!

Dzsozi19
Dzsozi19k, 2012-04-24 09:15

Sziasztok!

Én többször sütöttem már, de nekem sajnos a közepe besüpped és nyers marad...a fent leírt sütési idő, a 30 perc nekem sosem volt elég, több mint 60 perc kellett, (ahhoz, hogy ne folyjon a közepe) de még akkor sem volt tökéletes.
De ennek ellenére a tészta finom bár én kevesebb olajjal készítem.

nutria
nutriap, 2012-05-11 14:53

Akkor a hiba az Ön készülékében van. :) Szóval a sütőd a ludas.

Katkabogar
Katkabogarszo, 2012-03-24 14:11

Szia Angi,
Nekem nincs légkeveréses sütőm, és 24 cm-es tortaformában szeretném megsütni. Szerinted át fog tudni sülni rendesen a tészta?
Üdv: Katkabogár :)

Timcsók
Timcsókv, 2012-02-26 13:02

Szia Angi, ma megsütöttem kakaó nélkül mert nem torta hanem kettő ludláb lett belőle.
Nagyon jó a recept, jól feljött szépen sült, nem olyan "rántottás" a sok tojástól. Bárkitől is származik nagyon köszi,mentettem:-))
Timi

eszteri
eszterisze, 2011-11-09 21:41

Szia!
Szerinted légkeverésesen vagy simán süssem?
Eszter

goedeburg
goedeburgh, 2011-10-10 18:23

Kedves Angi
Túl az "egyirányba szabad csak keverni", a "külön habosra a sárgáját, külön habosra a fehérjét", a csak fakanalat használj" és a tepsistől kidobott piskótákon egészen a te receptedig elment minden kedvem a tortalap sütéstől. Úgy 20 éve.
Nagyon nagyon jó recept, egy gyönyörű, sem púpos, sem kráter közepű, szép egyenletes piskótalapot sikerült alkotnom, sőt már 3-at is. Gyors, könnyű a recept, és variálható. Már kakaó nélkül is megsütöttem.
Köszönet érte!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Angibangi
Angibangik, 2011-11-08 12:32

Kedves Goedeburg!

Nagyon örülök a sikerednek, de a köszönet nem engem illet, hanem Kiskuktát, én csak továbbítottam az ő nagyszerű receptjét:)

Angi

olaszneanci
olaszneancip, 2011-08-19 12:21

Kedves Angi !
Érdekes ez a torta lap, még erről a változatról nem hallottam. Nagyon várom, hogy kipróbálhassam !
Köszönjük neked ! Szép napot ! Anci

Angibangi
Angibangik, 2011-11-08 12:33

Kedves Anci!

Remélem neked is be fog válni ez az alaprecept, én szinte minden tortámhoz ezt használom:)

Szép napot! Angi

bumi
bumip, 2011-08-19 10:16

Nagyon jó torta alap, szeretném kipróbálni .
De kellene valami jó töltelék recept hozzá, ami nem túl cup-cup :-D
---de finom, és nem hizlaló :-D és gyorsan el lehet készíteni .Ha esetleg valaki tudna hozzá töltelék receptet írja már meg..köszi

Angibangi
Angibangik, 2011-11-08 12:36

Szia!

Nem tudom mit takar a "nem olyan cup-cup töltelék" :D, de belinkelek neked pár tortát hozzá, hátha ihletet ad valamelyik:)

http://angisutfoz.blogspot.com/2011/07/rigo-jancsi-torta.html
http://angisutfoz.blogspot.com/2011/08/kavetorta-fondant-bevonattal.html
http://angisutfoz.blogspot.com/2011/07/feketeerdo-torta.html
http://angisutfoz.blogspot.com/2011/07/gyumolcsos-turotorta.html

ezek a töltelékek szerintem nagyon jól passzolnak ehhez a piskótához :) (bár valószínűleg a nem túl hízlaló kritériumnak nem tesznek eleget:D

Angi

Makkermanó
Makkermanóp, 2011-08-19 08:06

Szia Angi! A 6. pont gondolom az 1. akart lenni, csak véletlenül az utolsó helyre került. :-) Üdv: Gabi

Angibangi
Angibangik, 2011-11-08 12:37

Szia Gabi!

Hoppá, valóban:D KÖszi, hogy szóltál, javítom is :P

Angi

Legfrissebb cikkek

A 112 éves sonka még mindig ehető
A 112 éves sonka még mindig ehető
Legalábbis ezt állítják annak az amerikai múzeumnak a dolgozói, akik nemrégiben ülték meg a sonka 112. szülinapját.
454