Kakaós tortalap - alaprecept recept

1 adag
449
kcal
Kakaós tortalap - alaprecept
Kakaós tortalap - alaprecept
receptkönyvben hozzászólások (27)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A recept Kiskuktától származik, akinek nagyon hálás vagyok, mert rengeteg szép és finom tortát készítettem eddig ezzel a tortalappal. Könnyű elkészíteni, sütés után nem esik össze, szépen szeletelhető és faragható a tészta, és nem utolsó sorban nagyon finom!
Kiskukta oldalán hatalmas segítséget jelent, hogy meg vannak adva a hozzávalók arányai különböző méretű tortákhoz, valamint kakaós és diós tortalap elkészítéséhez is!:)
Ebből a hozzávaló mennyiségből egy 28 cm-es torta készíthető.


 

hozzávalók / 8 adag

ajánlat

Bármilyen tortához bátran ajánlom, én legutóbb Rigó Jancsi tortát készítettem ezzel a piskótával.

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

kakaós piskóta, tortaalap
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojásokat széválasztjuk, mindkét részt 1-1 nagy tálba tesszük.
  2. A tojásfejérjét 8 dkg cukorral kemény habbá verjük robotgép segítségével, majd ezt a tálat félrerakjuk.
  3. A sárgájához hozzáadjuk a tejet, az olajat, a maradék cukrot, kicsit összekeverjük (éppen annyira, hogy homogén legyen), majd hozzászitáljuk a lisztet, a kakaóport és a sütőport.
  4. Robotgéppel az egészet jól összedolgozzuk.
  5. Ha ezzel megvagyunk, fakanálra váltunk, és a felvert tojásfehérje habot óvatosan hozzáforgatjuk a kakaós tésztához. (ügyelve arra, hogy közben ne törjük össze a habot).
  6. A tésztát előmelegített sütőben 180 fokon kb. 30 perc alatt készre sütjük. (tűpróba!)

  • sütési hőfok: 180°C
  • tepsi mérete: 28 cm
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
nézettség: 34 716
elküldve: 18
receptkönyben: 529
elkészítve: 18/35
Facebookon megjelent: -

szakács

Angi

Mióta szakács: 2010.03.18.
25 recept

Hozzászólások (27)

Ildi87
Ildi87k, 2014-07-29 16:01

Sziasztok!
Nekem is nagyon bevált ez a recept, én 26 cm-es tortaformában sütöttem, alsó-felső sütéssel, és kb. 35-40 perc alatt átsült. Először kicsit sűrűnek tűnt a kakaós tészta, de aztán ahogy hozzákevertem a tojásfehérjét, egész krémes állaga lett, és puha, omlós süti lett belőle. Tejszínes túrókrémmel töltöttem, ez nagyon illett hozzá, és porcukorral illetve túrórudi darabkákkal díszítettem.

szilvi58
szilvi58h, 2014-07-28 08:26

Kedves Angi!
Fantasztikus ez a recept, most készítettem el másodszor. Kicsit változtattam rajta, szénhidrát-szegényebbé tettem. A cukrot felváltottam eritrittel (ugyanannyit tettem bele), a liszt felét low-carb master mix-szel pótoltam, az olaj helyett kókuszzsírt használtam (100 g-ot, csak így tudtam pontosan lemérni). A low-carb liszt miatt több tejet igényelt, nagyjából a dupláját, de a sütkérezők ezt már "megérzik".. Így fogyókúrázók is nyugodtan ehetik. Remek a recept, a teteje is szép egyenes, jó magasra feljön. Köszi
Szilvi

zsuzsik
zsuzsikh, 2014-06-16 23:02

Nagyon finom lett :) Köszönöm a receptet. Én beletettem mind a 8 dkg kakaóport, és még soha nem volt ilyen szép barna piskótám!

Kalritka
Kalritkaszo, 2013-12-28 19:55

Nagyon finom lett és végre magas. :) Bár szerintem a 8 dkg kakaópor az nagyon sok lehet, én jóval kevesebbet tettem bele. De köszönöm a receptet, biztos, hogy máskor is megsütöm! :)

delenser
delensersze, 2013-09-18 20:21

Nekem valami nagyon nem sikerült. Esetleg nem lehet, hogy 8gramm a kakaópor és nem 8 dkg? Száraz lett, széttöredezett, sajnos ki kellett dobnom. Pedig nagyon fentem rá a fogam.

tenger
tengerp, 2013-06-07 20:54

Köszönöm neked és "kiskuktának", tökéletes lett. :-)

Kismogyi
Kismogyik, 2013-04-02 10:07

Szia!

Most készítettem el a tortalapot, nagyon jó lett, köszi!:)
Én teljes kiőrlésű liszttel és nádcukorral készítettem (fehérjéhez nem is tettem, és a tésztába is csak 15 dkg-ot), de így is tökéletes lett, nem esett be a közepe, és 30 perc alatt készen is volt (28 centis formában)!

Mostantól ez lesz az alapja a tortáimnak! (Ebből epres-túrós készül anyukám szülinapjára. :))

Zsuzsi

dini
diniv, 2013-01-27 17:04

Én is megcsináltam a lányom születésnapjára. Eperkrémmel töltöttem. Nagyszerű lett. Köszönöm a receptet!

vagevi44
vagevi44h, 2012-11-05 11:24

Szia Angi! Harmadszor sütöttem meg a tortalapot, különböző krémekkel, mindig osztatlan sikert aratott :). Én 26 cm-es tortaformában sütöttem, megsült 30 perc alatt, de nem lett olyan szép egyenes a teteje mint a képen látható, a közepe magasabb. Kicsit késsel és krémmel rásegítettem, így nem csak finom,de szép is lett a végeredmény. Köszönöm a receptet Neked és Kiskuktának, nálunk nagyon bejött ez a csokis finomság! Üdv: Éva

adyka01
adyka01v, 2012-05-27 09:57

sziasztok megsütöttem jó lett nekem szárazabb mint a rendes 6 tojásos piskota.De betöltve nem tudom milyen mert még nem kóstoltam hát majd kiderül!!

adyka01
adyka01cs, 2012-05-24 21:48

Szia Angi! Kérdésem csak annyi,hogy 26-os formában már próbáltad? Mert gondolom magasabb lesz és így 3 lapot lehetne belőle kihozni.

Angibangi
Angibangics, 2012-05-24 21:57

Kedves Adyka!
Még nem próbáltam kisebb formában, de biztosan működik a dolog úgy is. Viszont akkor valószínűleg picit tovább kell sütni, hogy a belseje is teljesen átsüljön:)

Angi

adyka01
adyka01cs, 2012-05-24 22:25

Köszönöm a válaszodat! Én is erre gondoltam olyan 50p' holnap megsütöm és megírom,hátha másnak is jó lesz!!!

Dzsozi19
Dzsozi19k, 2012-04-24 09:15

Sziasztok!

Én többször sütöttem már, de nekem sajnos a közepe besüpped és nyers marad...a fent leírt sütési idő, a 30 perc nekem sosem volt elég, több mint 60 perc kellett, (ahhoz, hogy ne folyjon a közepe) de még akkor sem volt tökéletes.
De ennek ellenére a tészta finom bár én kevesebb olajjal készítem.

nutria
nutriap, 2012-05-11 14:53

Akkor a hiba az Ön készülékében van. :) Szóval a sütőd a ludas.

Katkabogar
Katkabogarszo, 2012-03-24 14:11

Szia Angi,
Nekem nincs légkeveréses sütőm, és 24 cm-es tortaformában szeretném megsütni. Szerinted át fog tudni sülni rendesen a tészta?
Üdv: Katkabogár :)

Timcsók
Timcsókv, 2012-02-26 13:02

Szia Angi, ma megsütöttem kakaó nélkül mert nem torta hanem kettő ludláb lett belőle.
Nagyon jó a recept, jól feljött szépen sült, nem olyan "rántottás" a sok tojástól. Bárkitől is származik nagyon köszi,mentettem:-))
Timi

eszteri
eszterisze, 2011-11-09 21:41

Szia!
Szerinted légkeverésesen vagy simán süssem?
Eszter

goedeburg
goedeburgh, 2011-10-10 18:23

Kedves Angi
Túl az "egyirányba szabad csak keverni", a "külön habosra a sárgáját, külön habosra a fehérjét", a csak fakanalat használj" és a tepsistől kidobott piskótákon egészen a te receptedig elment minden kedvem a tortalap sütéstől. Úgy 20 éve.
Nagyon nagyon jó recept, egy gyönyörű, sem púpos, sem kráter közepű, szép egyenletes piskótalapot sikerült alkotnom, sőt már 3-at is. Gyors, könnyű a recept, és variálható. Már kakaó nélkül is megsütöttem.
Köszönet érte!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Angibangi
Angibangik, 2011-11-08 12:32

Kedves Goedeburg!

Nagyon örülök a sikerednek, de a köszönet nem engem illet, hanem Kiskuktát, én csak továbbítottam az ő nagyszerű receptjét:)

Angi

olaszneanci
olaszneancip, 2011-08-19 12:21

Kedves Angi !
Érdekes ez a torta lap, még erről a változatról nem hallottam. Nagyon várom, hogy kipróbálhassam !
Köszönjük neked ! Szép napot ! Anci

Angibangi
Angibangik, 2011-11-08 12:33

Kedves Anci!

Remélem neked is be fog válni ez az alaprecept, én szinte minden tortámhoz ezt használom:)

Szép napot! Angi

bumi
bumip, 2011-08-19 10:16

Nagyon jó torta alap, szeretném kipróbálni .
De kellene valami jó töltelék recept hozzá, ami nem túl cup-cup :-D
---de finom, és nem hizlaló :-D és gyorsan el lehet készíteni .Ha esetleg valaki tudna hozzá töltelék receptet írja már meg..köszi

Angibangi
Angibangik, 2011-11-08 12:36

Szia!

Nem tudom mit takar a "nem olyan cup-cup töltelék" :D, de belinkelek neked pár tortát hozzá, hátha ihletet ad valamelyik:)

http://angisutfoz.blogspot.com/2011/07/rigo-jancsi-torta.html
http://angisutfoz.blogspot.com/2011/08/kavetorta-fondant-bevonattal.html
http://angisutfoz.blogspot.com/2011/07/feketeerdo-torta.html
http://angisutfoz.blogspot.com/2011/07/gyumolcsos-turotorta.html

ezek a töltelékek szerintem nagyon jól passzolnak ehhez a piskótához :) (bár valószínűleg a nem túl hízlaló kritériumnak nem tesznek eleget:D

Angi

Makkermanó
Makkermanóp, 2011-08-19 08:06

Szia Angi! A 6. pont gondolom az 1. akart lenni, csak véletlenül az utolsó helyre került. :-) Üdv: Gabi

Angibangi
Angibangik, 2011-11-08 12:37

Szia Gabi!

Hoppá, valóban:D KÖszi, hogy szóltál, javítom is :P

Angi

Legfrissebb cikkek

Így hekkeld meg a tésztalevesed!
Így hekkeld meg a tésztalevesed!
Ha eddig azt gondoltad, hogy kedvenc istant tésztalevesedet csak a megszokott módon készítheted el, nagyot tévedsz! Irodisták és kollégisták figyelem, mutatjuk tippjeinket!
Ősz gombamódra
Ősz gombamódra
Ha ősz, akkor gombaszezon. Ilyenkor nem telhet el egy hét, hogy valamilyen formában ne kerülne asztalunkra a kalapos vendég.
Jófogások gyümölcscentrifuga-vásárláshoz
Jófogások gyümölcscentrifuga-vásárláshoz
Volt már gyümölcscentrifugád? Túl drágának találod, azért nem vásároltál idáig? Miért nem veszel használtan? Mi megmondjuk, mire figyelj. (x)
449