r
Nosalty Logó

Kakaós muffin fehér csokoládés-mascarponés kalappal

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Sylvia Gasztro Angyal
Kakaós muffin fehér csokoládés-mascarponés kalappal
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 31% Zsír

Kakaós muffin

Mascarponés kalap

Összesen 1347 kcal
  • 6% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 31% Zsír

Kakaós muffin

Mascarponés kalap

Összesen 5381 kcal
  • 6% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 31% Zsír

Kakaós muffin

Mascarponés kalap

Összesen 398 kcal
  • 6% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 31% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    17.9 g

Zsír

  • Összesen
    91.7 g
  • Telített zsírsav
    42 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    233 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1086.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    256 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    118 mg
  • Foszfor
    467 mg
  • Nátrium
    211 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    120.8 g
  • Cukor
    78 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    66.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    437 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    31 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    101 mg
  • Retinol - A vitamin:
    430 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    96 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    141 micro
Összesen 1347 kcal
  • 6% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 31% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    71.5 g

Zsír

  • Összesen
    366.9 g
  • Telített zsírsav
    167 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    78 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    934 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4346.9 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    100 mg
  • Kálcium
    1025 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    474 mg
  • Foszfor
    1867 mg
  • Nátrium
    844 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    483.3 g
  • Cukor
    313 mg
  • Élelmi rost
    30 mg

VÍZ

  • Összesen
    265.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1750 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    125 micro
  • K vitamin:
    35 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    127 micro
  • Kolin:
    403 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1718 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    383 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    564 micro
Összesen 5381 kcal
  • 6% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 31% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.3 g

Zsír

  • Összesen
    27.3 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    69 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    322.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    76 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    35 mg
  • Foszfor
    139 mg
  • Nátrium
    63 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35.9 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    19.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    130 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    128 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    28 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    42 micro
Összesen 398 kcal

Hozzávalók

Kakaós muffin

Mascarponés kalap

Elkészítés

Kakaós muffin

  1. A sütőt előmelegítjük 180 fokra. A muffin sütőformába beletesszük a muffin papírokat. Először a száraz alapanyagokat összekeverjük: a lisztet, a sütőport és a kakaóport.
  2. Majd a tojásokat habosra keverjük a cukorral, aztán lágy vajjal. Ezután hozzákeverjük a baracklekvárt is.
  3. Ebbe a folyékony masszába beledolgozzuk a lisztes keveréket. A hozzávalókat összekeverjük, hogy a tészta szép sima legyen (én robotgéppel végeztem, így gyorsabb és könnyebb is).
  4. A tésztát adagoljuk a 12 muffin formába, aránylag egyformán (körülbelül 3/4 részig megtöltve). Ezután 25-30 perc alatt készre sütjük, majd a formában hagyjuk kihűlni.

Mascarponés kalap

  1. A krémhez a mascarponét habosra keverjük a porcukorral, majd a habtejszínt hozzáöntjük, és kemény habbá verjük.
  2. Tegyük hűtőbe. A fehér csokoládét vízgőz felett felolvasztjuk, langyosra hűtjük és ezután a mascarponés krémhez adjuk.
  3. Kb. fél órára a hűtőbe tesszük, hogy együtt még jobban lehűljön. Ezután habzsákból bőségesen nyomunk a sütemények tetejére a krémből (ha esetleg maradna, akkor tálkában a süti mellé kínálhatjuk a krémet, kárba veszni nem fog).
  4. Az étcsokoládét szintén vízgőz felett felolvasztjuk, és díszítjük vele a muffinok habos tetejét.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 52
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 3679
  • Feltöltés dátuma: 2015. március 23.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kakaós muffin fehér csokoládés-mascarponés kalappal
Sylvia Gasztro Angyal 114 recept

Ez a muffin a kakaós muffinnak egy tejszínhabos, fehér csokis, mascarponés krémmel felturbózott változata. Isteni!! 

Hozzávalók

Kakaós muffin

Mascarponés kalap

Címlapról ajánljuk

További cikkek