Kakaós-mogyorós finomság recept

Kakaós-mogyorós finomság
Kakaós-mogyorós finomság
71 perc / előkészület: 40 perc főzés: 6 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (8)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Eredetileg egy könnyed teasütemény lett volna csak a töltelékből :-). Csak nálam nem jött ki jól a lépés, és kicsit változtattam azon a recepten is. Végül így maradt a töltelék, és hogy ne vesszen kárba, arra gondoltam, hogy keresek hozzá valami jó piskótát. Találtam egyet, egyszerűnek tűnt, gondoltam, megcsinálom. És jól is döntöttem ezzel, mert a kakaós piskótával a mogyorós-csokis töltelék nagyon összeillik. :-)
A tetejére Hulala tejszín, melyre díszítésképpen a kimaradt mogyoróból raktam. Nagyon finom lett, még én is csodálkoztam rajta.

hozzávalók / 8 adag

A töltelékhez

A piskótához

A tetejére

ajánlat

Hulala tejszínnel a legjobb.

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

mogyorós-tejszínes piskóta, kakaós piskóta csokoládés-mogyorós krémmel
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A piskótát ledaráljuk.
  2. A cukrot a kakaóval összekeverjük, melybe hozzáadjuk a vizet, és kis lángon kavarjuk, míg a cukor felolvad. A vaj hozzáadása után levesszük a lángról, és tovább kavarjuk, hogy a vaj elolvadjon.
  3. A forró kakaós löttybe beletesszük a mogyorót, ezután a piskótát ledarálva.
  4. A csoki felét reszelve, a másik felét apróra vágva, adjuk a masszához.
  5. Hozzátesszük a gyümölcslevet (3 ek). Ezután betesszük a hűtőbe kb. fél- 1 órára. (A csoki el legyen olvadva.)
  6. Az idő eltelte után tesszük bele a felolvasztott fehér, illetve a sima csokoládét. (A felolvasztás közben használjunk kis olajat), Keverjük meg a masszát, és azután újra tegyük be a hűtőbe.
  7. Míg a massza hűl, addig elkészítjük a piskótát. A tojásokat kettéválasztjuk. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, ezután adjuk hozzá a cukrot, és verjük tovább. Beleöntjük a tojássárgákat és a 2 ek vizet. Mindezt habosra keverjük.
  8. A liszthez adjuk a kakaót és a sütőport, keverjük meg, és a tojásos masszába forgassuk bele.
  9. Sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük, és előmelegített sütőbe toljuk. (A sütőt jobb, ha már a kezdésnél bekapcsoljuk.)

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 4 389
elküldve: 0
receptkönyvben: 60
elkészítve: 1/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Nikola26

Mióta szakács: 2011.08.06.
3 recept
hirdetés

Hozzászólások (8)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

volfi
volfi / volfi cs, 2011-08-18 01:39

3 tábla csoki, rengeteg tejszínhab, fincsi mogyi... Van olyan ember, akinek ne tetszene? :)
Amúgy a krém a tetejére megy, vagy a fevágott piskótalapok közé? (Vagy mindegy?) Megtöltés után nem kell formába tenni, hogy úgy dermedjen meg? Vagy elég sűrű a krém, hogy megálljon benne?

Nikola26
Nikola26 / Nikola26 sze, 2011-08-17 08:48

Igen, ízlés kérdése az egész. :-) Én már kipróbáltam sok receptet nem Hulala tejszínnel, és ezt a süteményt változatosabban kipróbáltam Hulala-val. Nekem jobban be jött, és hát igen olyan íze van mint a Cukrász üzletekben kapható süteményeknek. :-)

volfi
volfi / volfi cs, 2011-08-18 01:30

Egyszer egy tortába fél liter tejszín kellett, akkor próbáltam a hulalát. Én úgy éreztem, elrontotta a sütit, úgyhogy bőkezűen osztogattam a szomszédoknak. Nekik meg annyira ízlett, legtöbb elkérte a receptjét! Szóval én voltam a kivétel! :)))
Persze a tejszínek között is durva minőségi különbségek lehetnek, mindig a legjobb minőség a legjobb (most nagy bölcsességet közöltem :D )

volfi
volfi / volfi sze, 2011-08-17 01:31

Ja, kifelejtettem, természetesen nem kötözködni jöttem ide, ha egy recept nem látszik finomnak, akkor rá se kattintok, szóval amúgy kívánatos süti, és el is mentem szépen :D

volfi
volfi / volfi sze, 2011-08-17 01:28

Ezzel személy szerint nem tudok egyetérteni. Szerintem a hulala borzalmas ízű mesterséges szutyok. Szerintem mindig érdemes a tejszínt választani, habfixálóval nagyon szépen összeáll, nem folyik le.
Természetesem ízlés kérdése, mint minden recept, szóval ez nem kritika, hanem alternatíva! :))))

732