r
Nosalty Logó

Kakaós mézes zserbó

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Kakaós mézes zserbó
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
185 °C
  • 7% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 24% Zsír

Tésztához

Krémhez

Tetejére

Összesen 676 kcal
  • 7% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 24% Zsír

Tésztához

Krémhez

Tetejére

Összesen 8093 kcal
  • 7% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 24% Zsír

Tésztához

Krémhez

Tetejére

Összesen 326 kcal
  • 7% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.8 g

Zsír

  • Összesen
    36.1 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    185 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    366.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    107 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    41 mg
  • Foszfor
    140 mg
  • Nátrium
    52 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    81.3 g
  • Cukor
    45 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    22.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    301 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    91 mg
  • Retinol - A vitamin:
    295 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    66 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    123 micro
Összesen 676 kcal
  • 7% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    117.7 g

Zsír

  • Összesen
    432.9 g
  • Telített zsírsav
    257 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    124 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    2217 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4396.2 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    265 mg
  • Kálcium
    1288 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    488 mg
  • Foszfor
    1683 mg
  • Nátrium
    630 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    975.5 g
  • Cukor
    545 mg
  • Élelmi rost
    40 mg

VÍZ

  • Összesen
    270 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3606 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    254 micro
  • K vitamin:
    36 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    333 micro
  • Kolin:
    1091 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3538 micro
  • α-karotin
    30 micro
  • β-karotin
    797 micro
  • β-crypt
    35 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1481 micro
Összesen 8093 kcal
  • 7% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.7 g

Zsír

  • Összesen
    17.3 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    89 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    175.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    52 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    67 mg
  • Nátrium
    25 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    10.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    144 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    44 mg
  • Retinol - A vitamin:
    142 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    32 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    59 micro
Összesen 326 kcal

Hozzávalók

Tésztához

Krémhez

Tetejére

Elkészítés

Tésztához

  1. Morzsoljuk el kézzel a lisztet és a vajat, majd tegyük hozzá a tejet, kakaót, tojásokat, szódabikarbónát, olvasztott mézet és a porcukrot.
  2. Jól dolgozzuk össze, majd osszuk a tésztát 5 egyenlő részre.
  3. Minden lapot nyújtsunk ki egy 25 cm x 25 cm tepsi nagyságúra.
  4. A tepsi hátán süssük ki a lapokat.
  5. Majd rácson hűtsük ki teljesen. Nem kell aggódnunk, ha nem lesznek szépek a lapok, úgyis meg lesznek töltve, és másnap reggel, amikor levágjuk a szélét és felszeljük, csodásak lesznek.

Krémhez

  1. Egy lábasban a tojássárgáját, tejet és lisztet folyamatosan kevergetve (kézi habverővel) sűrű krémmé főzzük.
  2. Majd amikor teljesen kihűlt, adjuk hozzá a szobahőmérsékletű vajat és a porcukrot. Én szeretek adni hozzá egy csomag vaníliás cukrot is.
  3. Osszuk a krémet 4 részre, majd minden lapot, a felső kivételével, kenjünk meg egyenletesen. Vagyis az elsőt megkenjük, ráhelyezzük a következőt, és így tovább.
  4. A tetejét szórjuk meg jól kakaóporral.
  5. Én szeretem az első lapot egy üveg hagymavágólapra helyezni, de hagymavágó deszka is jó. Így könnyebb az összeállított sütit a hűtőbe helyezni.
  6. Hagyjuk ott pihenni egy éjszakán át.
  7. Másnap szépen vágjuk le a szélét, majd szeljük fel, ahogy szeretnénk.
  • Sütés hőfoka: 185 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 25×25
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Elkészítettem: 12 alkalommal
  • Receptkönyvben: 129
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 7
  • Össznézettség: 18301
  • Feltöltés dátuma: 2015. december 19.

Ajánló

A hűtőben eláll 2 hétig, és fagyasztani is lehet letakart edényben. Amikor kiolvasztjuk, akkor szórjuk meg újra egy kis kakaóporral, és tálaljuk.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Mindig kedveltem az érdekes recepteket, és bár családom igazán szereti a hagyományos Gerbeaud (zserbó) szeletet, a Kakaós Mézes Gerbaud (Zserbó) azonnal mindenki kedvence lett. 

Hozzávalók

Tésztához

Krémhez

Tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!