Kakaós-meggyes muffin Világom ízei konyhájából recept

Kakaós-meggyes muffin Világom ízei konyhájából
Kakaós-meggyes muffin Világom ízei konyhájából
35 perc / előkészület: 15 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nincs nagy sztorija a muffinjaimnak, egyszerűen a világ legegyszerűbb süteményei, melyek variációira határt csak a fantáziánk szabhat. Nem tudom megszámolni, hogy hányszor készítettem már, de most úgy döntöttem, az egyik legkedveltebb fajtáját osztom meg veletek, receptvadászokkal. :) Az alap receptet variáltam meg, mivel képtelen vagyok a megadottak szerint főzni, muszáj egy kicsit változtatnom rajtuk... :D Így jött létre ez a csokis finomság, amiért szinte harcolnak az itthoniak. Remélem többetek is elkészíti majd, és hasonló élményben lesz része, mint nekem. :)

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Esetleg sütés előtt egy kis étcsokit érdemes belenyomni a muffinokba, amik sülés után lágyan olvadoznak majd a nyelvünkön. ;)

receptjellemzők

konyha: amerikai
mikor: mindig
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
kategória: muffin
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

kakaós muffin meggyel, meggyes kakaós muffin, kakaós muffin meggyesen
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Száraz anyagokat összekeverjük, mint liszt, sütőpor és kakaó.
  2. A tojást a cukorral fehéredésig keverjük, majd óvatosan hozzáöntjük a vajat és az olajat, egy csipet sót. Ezt követően mehet bele a joghurt és a tejszín, majd a meggylekvár és végül a meggyek. Ez együtt viszonylag híg tésztaként fog kinézni.
  3. Beleszitáljuk a szárazanyagokat, hogy könnyebb és levegősebb legyen a tésztánk, ezt botmixerrel tovább keverjük, simává. Nyúlós, ragacsos tésztát kapunk. Érdemes megkóstolni, hogy a tészta íze megfelel-e, és az állaga is jó lett-e. Ha egy kicsit folytósnak érezzük, mehet bele egy-két csepp olaj vagy joghurt.
  4. Formába töltjük a muffint, és előmelegített sütőben, kb 175 C-on 15-20 perc alatt készre sütjük. A sütő ajtót óvatosan nyissuk, mert össze fognak esni a sütikék. Én úgy szoktam, hogy 10 percig 175 C-on sütöm, majd 5-10 percig 180 C-on. Végül 5 percet áll a sütőben, és ezt követően nyitom ki, és hagyom még benn pár percig a sütiket.
  5. Ha kihűlt, tálaljuk és megesszük. Jó étvágyat hozzá! :)
  • sütési hőfok: 175°C
  • költség: 1500 Ft
  • elkészítettem: 20 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 1 345
elküldve: 0
receptkönyvben: 7
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Világom ízei

Mióta szakács: 2014.10.28.
3 recept
hirdetés

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

755