Kakaós kiflik recept

megosztás
0
Kalória?
Kakaós kiflik
Kakaós kiflik
receptkönyvben hozzászólások (11)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy internetes oldalon találtam erre a receptre, gyors, könnyű és finom. :)

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A sziruphoz

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: reggeli, tízórai, uzsonna
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert

egyéb elnevezések

kifli kakaósan, kifli, édes kifli
Szólj hozzá!
megosztás
0

elkészítés

  1. Az élesztőt megfuttatjuk pici cukorral.
  2. Összegyúrjuk a hozzávalókkal a kakaópor kivételévél.
  3. A megkelt tésztát ketté vesszük, egyik részébe beletesszük a kakaóport.
  4. Kelesztjük, majd a két tésztát egymásra tesszük.
  5. A barna legyen alul, kinyújtjuk, felvágjuk háromszögekre, majd feltekerjük.
  6. Kelesztjük újra, majd 200 fokon megsütjük.
  7. Ha megsült, sziruppal megkenjük.

  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
nézettség: 15 628
elküldve: 2
receptkönyben: 356
elkészítve: 8/14
Facebookon megjelent: -

szakács

TraRita

Mióta szakács: 2011.04.19.
118 recept

Hozzászólások (11)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

zsoharkati
zsoharkati v, 2015-10-25 11:12

A cukor mennyiségét 8-9 kanálnak javaslom,a cukormáz nélkül nekem nem ízlett.
A kakaót tényleg jobb kelesztés előtt beletenni.A megkelt tésztát 2-2 részre osztjuk.
Egy részt elfelezünk, mindkét felet körformára nyújtjuk. (Kb. 30 cm átmérőjű körökre.)Egy kakaós,egy sima lapot egymásra téve 16 részre vágok.
Egyébként frissen fincsi! Én rögtön lefagyasztok valamennyit kihűlés után,akkor kiengedve megint élvezhető.

torsi
torsi szo, 2013-02-23 17:31

Szia Rita!
Most próbálom megcsinálni a kifliket,de számomra kicsit furcsa a recept! Először az elején akadtam el,hogy most tényleg gyúrni kell a tésztát vagy dagasztani?? Nekem egy kicsit sok idő volt a kelesztés pedig meleg helyen volt!+meleg volt a liszt is és jól felfutott az élesztő is!!!Ezután nekem még az volt nagyon furcsa hogy kelesztés után kellett a kakaót belerakni a fele tésztába!!Ráadásul 5dkg-ot!Nem előtte kellett volna beletenni,mármint még összeállítás előtt!Már többször dagasztottam kalácsféléket,erre még mamám tanított!Légyszives amint tudsz válaszolj!Előre is köszi!

T
Timcsi / T v, 2011-08-14 07:40

Nagyon szépek, nekem a vízi csikó jutott róla eszembe :) Biztos fini lehet, majd én is kipróbálom.

cs.b.diu
Diu / cs.b.diu p, 2011-08-05 16:18

Mindegy is, megcsináltam, és nekem hihetetlenül ízetlen lett a cukros szirup ellenére is, plusz vastagon megszórtam porcukorral is :( Pedig keveseltem a 2 ek cukrot, jóval többet tettem bele, de még így is.

cs.b.diu
Diu / cs.b.diu cs, 2011-08-04 10:21

Szia! Miért kell a szirup hozzá? Anélkül nem jó? Illetve hány darab lesz ebből az adagból?

Rita1971
TraRita / Rita1971 cs, 2011-08-04 10:37

Szia!

Meg nem tudnám mondani a darab számot! nem igazán szoktam számolom miből mennyi lesz :)
Nem fontos a szirup, én sem mindet kentem meg vele. Az eredeti recept ezt írta, de láthatod a képen is, hogy felét porcukorral szórtam meg.

Flower of Hope
Flower of Hope h, 2011-07-11 08:05

A hétvégén elkészítettem, és nagy sikere volt, mindenki oda volt érte. :) Az elkészítése is egyszerű, pedig kicsit féltem tőle, hogy macerás lesz. Bátran ajánlom mindenkinek kipróbálásra!
Köszi a receptet!

Yve
Yve / Yve h, 2011-07-04 10:31

Ha ez az a "kétszínű" :-) kifli, amit egyszer szilveszterkor ettem, nagy örömöt szereztél nekem! (Kókuszreszelék és ha jól emlékszem diós töltelékes is volt közte)
Majd jelzem és köszi, Evy

Rita1971
TraRita / Rita1971 h, 2011-07-04 19:13

Szia Evy!

Ez töltelék nélküli kifli, de nagyon fincsi. Remélem nem csalódsz! :)
Üdv: Rita

1164