Kakaós kavart extrákkal recept

Kakaós kavart extrákkal
Kakaós kavart extrákkal
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Amikor először készítettem, akkor a tésztába nem került semmi,  egyszerűen egy finom, puha, kakaós kavart volt. A tetején azért nagyon jól jön a tortabevonó. Akkor is finom, ha nem díszítjük semmivel. De ha kedvünk van, magába a tésztába és a tetejére is rakhatunk bármit, ami az ízlésünknek megfelel.

hozzávalók / 6 adag

A tortához

  • 18 dkg cukor
  • 3 db tojás
  • 30 dkg liszt
  • 1.2 dl tej
  • 0.8 dl napraforgó olaj
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 2 ek cukrozatlan kakaópor

Extrák a tésztába

A díszítéshez

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: 90 napos diéta - szénhidrátnap
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
sütési mód: hőlégkeveréses
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vega
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

kakaós kavart süti, kakaós kevert, kevert süti extrákkal

elkészítés

  1. A tojást a cukorral  habosra keverjük, majd sorban hozzáadjuk az összes többi hozzávalót is.
  2. Az almát kis kockákra vágjuk, a diót darabosra aprítjuk, és a kakaós tésztába keverjük.
  3. Kb. 20 percig – tűpróbáig  sütjük. Mikor már majdnem kész, 1,2 dl tejben elkeverünk 6 ek kristálycukrot, a tepsit kihúzzuk a sütőből, és rákanalazzuk a forró cukros tejet. Még kb. 5 percig sütjük.
  4. Ha kihűlt, a tortabevonót felolvasztjuk és bevonjuk vele a sütit. Amíg még folyékony, beleszórjuk a díszítőanyagot.
  • sütési hőfok: 160°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 20x30 cm
  • költség: 800 Ft
  • elkészítettem: 20 alkalommal

statisztika

beküldve:
nézettség: 16 336
elküldve: 11
receptkönyben: 287
elkészítve: 6/18
Facebookon megjelent: -

szakács

Tomatotree

Mióta szakács: 2011.10.09.
199 recept

Hozzászólások (2)

Legfrissebb cikkek

Már az étel is luxus?
Már az étel is luxus?
Egy izraeli művész, bizonyos Peddy Mergui elképzelt, sőt mi több, meg is tervezett egy sor olyan élelmiszer-csomagolást, melyek luxus divatmárkák designját és logóit kapták.
Felejtsük el a plusz zsiradékot!
Felejtsük el a plusz zsiradékot!
A MAGGI új termékeivel plusz zsiradék hozzáadása nélkül omlós, szaftos csirkecombokat, tíz perc alatt pedig akár csirke steaket is készíthetünk. (x)
633