Kakaós kavart extrákkal recept

Kakaós kavart extrákkal
Kakaós kavart extrákkal
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Amikor először készítettem, akkor a tésztába nem került semmi,  egyszerűen egy finom, puha, kakaós kavart volt. A tetején azért nagyon jól jön a tortabevonó. Akkor is finom, ha nem díszítjük semmivel. De ha kedvünk van, magába a tésztába és a tetejére is rakhatunk bármit, ami az ízlésünknek megfelel.

hozzávalók / 6 adag

A tortához

Extrák a tésztába

A díszítéshez

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: 90 napos diéta - szénhidrátnap
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

kakaós kavart süti, kakaós kevert, kevert süti extrákkal
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojást a cukorral  habosra keverjük, majd sorban hozzáadjuk az összes többi hozzávalót is.
  2. Az almát kis kockákra vágjuk, a diót darabosra aprítjuk, és a kakaós tésztába keverjük.
  3. Kb. 20 percig – tűpróbáig  sütjük. Mikor már majdnem kész, 1,2 dl tejben elkeverünk 6 ek kristálycukrot, a tepsit kihúzzuk a sütőből, és rákanalazzuk a forró cukros tejet. Még kb. 5 percig sütjük.
  4. Ha kihűlt, a tortabevonót felolvasztjuk és bevonjuk vele a sütit. Amíg még folyékony, beleszórjuk a díszítőanyagot.
  • sütési hőfok: 160°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 20x30 cm
  • költség: 800 Ft
  • elkészítettem: 20 alkalommal

statisztika

beküldve:
nézettség: 16 585
elküldve: 12
receptkönyben: 288
elkészítve: 7/19
Facebookon megjelent: -

szakács

Tomatotree

Mióta szakács: 2011.10.09.
212 recept

Hozzászólások (5)

Tomatotree
Tomatotreev, 2014-05-11 15:51

Felezd el akkor nyugodtan. Beissza a tészta egyébként és a kakaó keserűsége - ha elég jó minőségű -, ellensúlyozza.

Legfrissebb cikkek

8 kedvenc savanyúságreceptünk
8 kedvenc savanyúságreceptünk
Itt a szezon az évi savanyúságadagok elkészítésére – ha már csak a recept hiányzik, segítünk megtalálni a legjobbat!
Tojásból habot - menj biztosra!
Tojásból habot - menj biztosra!
Habcsók, pavlova, szuflé vagy mousse: mind azon múlik, hogyan bánunk a tojásfehérjével. Miben, mivel és hogyan: tudj meg mindent a tojáshabról!
A 112 éves sonka még mindig ehető
A 112 éves sonka még mindig ehető
Legalábbis ezt állítják annak az amerikai múzeumnak a dolgozói, akik nemrégiben ülték meg a sonka 112. szülinapját.
639