Kakaós kavart extrákkal recept

Kakaós kavart extrákkal
Kakaós kavart extrákkal
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Amikor először készítettem, akkor a tésztába nem került semmi,  egyszerűen egy finom, puha, kakaós kavart volt. A tetején azért nagyon jól jön a tortabevonó. Akkor is finom, ha nem díszítjük semmivel. De ha kedvünk van, magába a tésztába és a tetejére is rakhatunk bármit, ami az ízlésünknek megfelel.

hozzávalók / 6 adag

A tortához

  • 18 dkg cukor
  • 3 db tojás
  • 30 dkg liszt
  • 1.2 dl tej
  • 0.8 dl napraforgó olaj
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 2 ek cukrozatlan kakaópor

Extrák a tésztába

A díszítéshez

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: 90 napos diéta - szénhidrátnap
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
sütési mód: hőlégkeveréses
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vega
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

kakaós kavart süti, kakaós kevert, kevert süti extrákkal

elkészítés

  1. A tojást a cukorral  habosra keverjük, majd sorban hozzáadjuk az összes többi hozzávalót is.
  2. Az almát kis kockákra vágjuk, a diót darabosra aprítjuk, és a kakaós tésztába keverjük.
  3. Kb. 20 percig – tűpróbáig  sütjük. Mikor már majdnem kész, 1,2 dl tejben elkeverünk 6 ek kristálycukrot, a tepsit kihúzzuk a sütőből, és rákanalazzuk a forró cukros tejet. Még kb. 5 percig sütjük.
  4. Ha kihűlt, a tortabevonót felolvasztjuk és bevonjuk vele a sütit. Amíg még folyékony, beleszórjuk a díszítőanyagot.
  • sütési hőfok: 160°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 20x30 cm
  • költség: 800 Ft
  • elkészítettem: 20 alkalommal

statisztika

beküldve:
nézettség: 16 302
elküldve: 11
receptkönyben: 287
elkészítve: 6/18
Facebookon megjelent: -

szakács

Tomatotree

Mióta szakács: 2011.10.09.
197 recept

Hozzászólások (2)

Legfrissebb cikkek

Böjti vacsorák a húsvéti sonka előtt
Böjti vacsorák a húsvéti sonka előtt
Manapság már kevesen böjtöljük végig a Húsvét előtti negyven napot, de az ünnepet megelőző időszakban mégis sokan igyekszünk csökkenteni húsfogyasztásunkat. Ebben segítünk.
Ismeretlen ismerősünk: a köles
Ismeretlen ismerősünk: a köles
Elsőre takarmánynak vagy madáreledelnek néznénk, pedig egy igazi kincs, amelyet a modernitás elfeledtetett velünk. Az utóbbi időben azonban kezdjük újra felfedezni a kölest.
Az Ezeregyéjszaka ízei
Az Ezeregyéjszaka ízei
Egy fűszerkeverék, amely már illatában rögvest megidézi a fülledt és egzotikus tájakat, és varázsszőnyegen repít az arab világba.
A bárány, amely mindenkit elvarázsol
A bárány, amely mindenkit elvarázsol
A bárány már kezdetek óta része volt a húsvéti étrendnek, ám nehéz úgy elkészíteni, hogy mindenki kedvelje. Ez a tavaszi francia bárányragu most minden szkeptikust meggyőz!
633