r
Nosalty Logó

Kakaós kalács 9.

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Kakaós kalács 9.
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 11% Fehérje
  • 68% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 590 kcal
  • 11% Fehérje
  • 68% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 2362 kcal
  • 11% Fehérje
  • 68% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 257 kcal
  • 11% Fehérje
  • 68% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.8 g

Zsír

  • Összesen
    8.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    54 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    597.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    47 mg
  • Kálcium
    119 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    57 mg
  • Foszfor
    225 mg
  • Nátrium
    143 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    108.5 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    24.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    19 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    120 micro
  • Kolin:
    58 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    79 micro
Összesen 590 kcal
  • 11% Fehérje
  • 68% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    71.1 g

Zsír

  • Összesen
    35.7 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    217 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2388.6 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    187 mg
  • Kálcium
    476 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    227 mg
  • Foszfor
    899 mg
  • Nátrium
    574 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    434.1 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

VÍZ

  • Összesen
    98.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    76 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    480 micro
  • Kolin:
    231 mg
  • Retinol - A vitamin:
    74 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    316 micro
Összesen 2362 kcal
  • 11% Fehérje
  • 68% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.7 g

Zsír

  • Összesen
    3.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    24 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    260.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    52 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    98 mg
  • Nátrium
    62 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    47.3 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    10.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    8 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    52 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    34 micro
Összesen 257 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tészta hozzávalóiból kelt tésztát gyúrunk.
  2. Az élesztőt felfuttatjuk kb. 1 dl cukros, langyos tejben. Mindent hozzáadva, közepesen lágy tésztát készítünk. Jól kidagasztjuk, liszttel meghintjük, letakarjuk, majd meleg helyen kétszeresére kelesztjük.
  3. Mikor megkelt, lisztezett lapon, kb. 30x40 lappá nyújtjuk. Megszórjuk a kakaóval (ne sajnáljuk :)). Feltekerjük, koszorúba hajtjuk, és kb. 2-3 ujjnyi vastagon bevagdossuk, a szeleteket kifordítjuk.
  4. Tojássárgájával lekenjük, forró sütőben pirosra, ropogósra sütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Receptkönyvben: 244
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 17953
  • Feltöltés dátuma: 2011. március 26.

Ajánló

Én a recept ellenére kenyérsütőgép dagasztó/kelesztő programját szeretem használni. Sokkal precízebben dolgozik, és persze addig lehet mást csinálni :).

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Megveszünk a kakaós kalácsért a kisfiammal. És hát a HÁZINAK nincs párja.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek