r
Nosalty Logó

Kakaós-fahéjas csiga és pillangó

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
StellaMelanie
Kakaós-fahéjas csiga és pillangó
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 10% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A sütéshez

Összesen 538 kcal
  • 10% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A sütéshez

Összesen 4294 kcal
  • 10% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A sütéshez

Összesen 275 kcal
  • 10% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13 g

Zsír

  • Összesen
    18.3 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    83 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    396 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    105 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    45 mg
  • Foszfor
    156 mg
  • Nátrium
    53 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    80.5 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    22.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    141 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    48 mg
  • Retinol - A vitamin:
    138 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    28 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    78 micro
Összesen 538 kcal
  • 10% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    104.1 g

Zsír

  • Összesen
    146.4 g
  • Telített zsírsav
    84 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    39 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    665 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3168.1 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    258 mg
  • Kálcium
    839 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    362 mg
  • Foszfor
    1247 mg
  • Nátrium
    428 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    643.6 g
  • Cukor
    123 mg
  • Élelmi rost
    35 mg

VÍZ

  • Összesen
    180.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1127 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    287 micro
  • Kolin:
    386 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1108 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    228 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    626 micro
Összesen 4294 kcal
  • 10% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.7 g

Zsír

  • Összesen
    9.4 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    43 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    204.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    54 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    80 mg
  • Nátrium
    28 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    41.5 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    11.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    73 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    71 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    40 micro
Összesen 275 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A sütéshez

Elkészítés

A tésztához

  1. A tészta elkészítése egyszerű és gyors. A lisztbe kis mélyedést vájunk, beleszórjuk az élesztőt, töltünk rá egy kis tejet és megszórjuk egy csipetnyi cukorral. Mikor felfutott az élesztő, hozzátörjük a tojásokat és a maradék tejjel jól összegyúrjuk. Ha túl lágy a tészta, tehetünk még hozzá lisztet, amíg puha, ruganyos lesz, de nem jó az sem, ha kemény, mert nem fog tudni szépen megkelni. A langyos, olvasztott vajból két evőkanálnyit beletöltünk és megdagasztjuk. Meleg helyen duplájára kelesztjük.
  2. Közben előkészítjük a tepsit: vajjal kikenjük és megszórjuk cukorral, így a csigák alja is ropogós lesz.
  3. Miután a tészta megkelt hosszú téglalap alakúra nyújtjuk.
  4. A megtöltés legegyszerűbb módja az, hogy egyenletesen eloszlatjuk rajta a kakaóval és fahéjjal összekevert cukrot, és meglocsoljuk a maradék olvasztott vajjal.Szorosan feltekerjük és süthető is.
  5. (A változatosság kedvéért készítettem belőle csigát és pillangót is. A csigához szeletekre vágjuk és egymástól ujjnyi távolságra (hogy majd nyugisan elférjenek) tepsibe rakjuk. A pillangókhoz trapéz alakúra vágjuk a tésztát, és a közepénél egy fakanállal benyomjuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 253
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 7
  • Össznézettség: 20332
  • Feltöltés dátuma: 2012. március 14.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kakaós-fahéjas csiga és pillangó
StellaMelanie 11 recept

Téli reggelek (és délutánok) legcsodálatosabb finomsága: a kakaós-fahéjas csiga. Omlós, illatos, ropogós és nagyon finom. Tejjel, kávéval vagy csak úgy. Egyetlen gond van ezzel a sütivel: percek múlva már nyoma sincs.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A sütéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek