r
Nosalty Logó

Kakaós-diós torta szilvával

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Harmathy Ildikó
Kakaós-diós torta szilvával
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 4% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A krémhez

A rumos aszaltszilvához

A tejszínhabhoz

Az öntethez

Összesen 1000 kcal
  • 4% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A krémhez

A rumos aszaltszilvához

A tejszínhabhoz

Az öntethez

Összesen 7984 kcal
  • 4% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A krémhez

A rumos aszaltszilvához

A tejszínhabhoz

Az öntethez

Összesen 229 kcal
  • 4% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    15.3 g

Zsír

  • Összesen
    71.7 g
  • Telített zsírsav
    33 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    316 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1069.7 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    232 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    114 mg
  • Foszfor
    484 mg
  • Nátrium
    211 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    71.4 g
  • Cukor
    53 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    236.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    502 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    51 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    67 micro
  • Kolin:
    174 mg
  • Retinol - A vitamin:
    466 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    405 micro
  • β-crypt
    62 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    370 micro
Összesen 1000 kcal
  • 4% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    122.5 g

Zsír

  • Összesen
    573.9 g
  • Telített zsírsav
    262 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    147 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    134 g
  • Koleszterin
    2529 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8557.8 g
  • Cink
    20 mg
  • Szelén
    157 mg
  • Kálcium
    1859 mg
  • Vas
    28 mg
  • Magnézium
    912 mg
  • Foszfor
    3870 mg
  • Nátrium
    1691 mg
  • Réz
    8 mg
  • Mangán
    12 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    571.3 g
  • Cukor
    421 mg
  • Élelmi rost
    61 mg

VÍZ

  • Összesen
    1894.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4014 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    20 mg
  • C vitamin:
    131 mg
  • D vitamin:
    410 micro
  • K vitamin:
    126 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    538 micro
  • Kolin:
    1392 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3729 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3243 micro
  • β-crypt
    495 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2962 micro
Összesen 7984 kcal
  • 4% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.5 g

Zsír

  • Összesen
    16.6 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    73 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    247.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    54 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    112 mg
  • Nátrium
    49 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.5 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    54.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    116 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    108 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    94 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    86 micro
Összesen 229 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A rumos aszaltszilvához

A tejszínhabhoz

Az öntethez

Elkészítés

A tésztához

  1. A rumos aszaltszilva készítése:
  2. Először a szilvát készítjük: kimagozzuk a gyümölcsöt, a félszilvákat hússal felfelé peremes tepsibe sorakoztatjuk.
  3. Ha nem elég érett a szilva, kevés cukrot teszünk a mag helyére.
  4. Langyos sütőben, lassan kiszárítjuk. (Nem igazi aszalt szilvát készítünk, inkább jó lassan megsütjük a gyümölcsöt.)
  5. Amikor összefonnyadt, kivesszük a sütőből, ráöntjük a rumot, alufóliával fedjük, konyharuhával letakarjuk, és hagyjuk kihűlni.
  6. Amikor kihűlt, leszűrjük.
  7. A tészta készítése:
  8. A tojások fehérjét pár csepp citromlével és a cukorral kemény habbá verjük.
  9. Hozzáadjuk egyesével a tojások sárgáját.
  10. Kanalanként a darált diót, majd a lisztet.
  11. Végül a sütőport.
  12. Előmelegített sütőben, takarékon sütjük.
  13. Kihűlve kettészeljük és mindkét tésztát belocsoljuk a rumos aszaltszilva leszűrt levével.
  14. Az egyik lapra ráfektetjük a félszilvákat.
  15. Krémmel kenjük.
  16. Ráfektetjük a másik lapot, deszkát teszünk rá, jól lenyomjuk.
  17. Ráhelyezzük a másik lapot.
  18. Krémmel bevonjuk.
  19. Legalább 2 órán át hűtjük.
  20. A tejszínhabbal és az öntettel tálaljuk.
  21. A krém készítése:
  22. A vajat a tojásokkal és a cukorral habosra keverjük.
  23. Hozzáadjuk a kakaót, jól elkeverjük.
  24. A tejszínhab készítése:
  25. Kemény habbá verjük a tejszínt.
  26. Hozzáadjuk a dzsemet.
  27. Majd a rumtopf levéből 6 evőkanálnyit.
  28. Az öntet készítése:
  29. A szilvadzsemet a rumtopf levével jól elkeverjük.
  30. Ha szükséges, kevés vizet adunk hozzá.
  • Sütés ideje: 120 perc
  • Receptkönyvben: 37
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 11837
  • Feltöltés dátuma: 2009. augusztus 29.

Ajánló

Aszalt szilvából úgy készül, hogy a szilvát egy éjszakára rumba áztatjuk.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kakaós-diós torta szilvával
Harmathy Ildikó 313 recept

Vilmosomat szülinapjára ezúttal valami különlegességgel akartam meglepni.

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A rumos aszaltszilvához

A tejszínhabhoz

Az öntethez

Címlapról ajánljuk

Mézédes eprespite-receptek

Végre dübörög az eperszezon, s bár nem éppen a legolcsóbb alapanyag, kizárt, hogy lemondjunk róla egy teljes évre, szóval hajrá, készüljön legalább egy epres pite!

Nosalty

További cikkek