r
Nosalty Logó

Kakaós-diós torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Kakaós-diós torta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 499 kcal
  • 7% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 6015 kcal
  • 7% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 314 kcal
  • 7% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    9.4 g

Zsír

  • Összesen
    35.5 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    162 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    378.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    83 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    50 mg
  • Foszfor
    167 mg
  • Nátrium
    60 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    46.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    219 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    37 micro
  • Kolin:
    98 mg
  • Retinol - A vitamin:
    216 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    46 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    155 micro
Összesen 499 kcal
  • 7% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    112.7 g

Zsír

  • Összesen
    426.2 g
  • Telített zsírsav
    182 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    104 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    115 g
  • Koleszterin
    1939 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4540.9 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    178 mg
  • Kálcium
    999 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    595 mg
  • Foszfor
    2001 mg
  • Nátrium
    716 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    480.1 g
  • Cukor
    267 mg
  • Élelmi rost
    38 mg

VÍZ

  • Összesen
    560.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2633 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    84 mg
  • D vitamin:
    301 micro
  • K vitamin:
    51 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    443 micro
  • Kolin:
    1179 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2588 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    551 micro
  • β-crypt
    30 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1854 micro
Összesen 6015 kcal
  • 7% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.9 g

Zsír

  • Összesen
    22.2 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    101 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    236.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    52 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    31 mg
  • Foszfor
    104 mg
  • Nátrium
    37 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    29.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    137 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    61 mg
  • Retinol - A vitamin:
    135 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    29 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    97 micro
Összesen 314 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Elkészítés

A tésztához

  1. Válasszuk szét a tojásokat. A sárgájukat verjük fel a cukor felével és 3 evőkanál forró vízzel. A fehérjékből verjünk kemény habot a maradék cukorral. Keverjük össze a kétféle tojáshabot, majd adjuk hozzá a lisztet, a kakaóport és a diót is.
  2. Vajazzunk, majd lisztezzünk ki egy kapcsos tortaformát, és töltsük bele a tésztát.
  3. Előmelegített sütőben süssük meg. Ha kihűlt, vízszintesen vágjuk félbe.
  4. Közben főzzünk krémet a tejből, a cukorból, a pudingporból. Ha kihűlt, dolgozzuk bele a vajat és a diót.
  5. Az alsó tésztalapot kenjük meg a krémmel, majd rakjuk rá a felső tésztalapot.
  6. A tejszínt verjük fel a vaníliás cukorral, és ízlés szerint díszítsük a torta tetejét.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 41
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 5757
  • Feltöltés dátuma: 2012. június 22.

Receptkategóriák

A páromnak készítettem egy sima napon, csak úgy meglepi gyanánt. :) Elég könnyű, nem olyan macerás!

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk