r
Nosalty Logó

Kakaós csigák ahogyan Olgi készíti

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Németi Olga
Kakaós csigák ahogyan Olgi készíti
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 10% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A tészta kenéséhez

A töltelékhez

A locsolgatáshoz

Összesen 641 kcal
  • 10% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A tészta kenéséhez

A töltelékhez

A locsolgatáshoz

Összesen 3203 kcal
  • 10% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A tészta kenéséhez

A töltelékhez

A locsolgatáshoz

Összesen 268 kcal
  • 10% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    15.4 g

Zsír

  • Összesen
    20.7 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    86 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    476.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    38 mg
  • Kálcium
    136 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    55 mg
  • Foszfor
    189 mg
  • Nátrium
    54 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    98.4 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    20.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    149 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    74 micro
  • Kolin:
    49 mg
  • Retinol - A vitamin:
    146 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    34 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    64 micro
Összesen 641 kcal
  • 10% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    77.1 g

Zsír

  • Összesen
    103.3 g
  • Telített zsírsav
    59 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    428 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2384.4 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    188 mg
  • Kálcium
    681 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    273 mg
  • Foszfor
    946 mg
  • Nátrium
    270 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    492.2 g
  • Cukor
    90 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

VÍZ

  • Összesen
    104.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    747 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    368 micro
  • Kolin:
    246 mg
  • Retinol - A vitamin:
    732 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    172 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    320 micro
Összesen 3203 kcal
  • 10% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    6.5 g

Zsír

  • Összesen
    8.7 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    36 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    199.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    57 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    79 mg
  • Nátrium
    23 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    41.3 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    8.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    63 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    61 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    27 micro
Összesen 268 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A tészta kenéséhez

A töltelékhez

A locsolgatáshoz

Elkészítés

A tésztához

  1. A tej felét meglangyosítjuk, és 1 tk cukrot feloldunk benne, belemorzsoljuk az élesztőt, és langyos helyen felfuttatjuk. Ha kenyérsütő gépben dolgozzuk össze, akkor a folyékony hozzávalókat betöltjük, rámérjük a lisztet, és mehet is dagasztani és kelni. Ha nem, akkor a hagyományos módon dagasztjuk a tésztát, és 1 óra hosszat kelesztjük.
  2. A megkelt tésztát kb. 25x50 cm-es téglalappá nyújtjuk. Megkenjük a puha vajjal (ne legyen folyós, mert a szeletelésnél kifolyik, a legjobb, ha abban az állapotban kapjuk el, amikor már kezd az olvasztott vaj visszadermedni), és rászórjuk a cukorral elkevertkakaóport.
  3. A tésztát feltekerjük, és 2 centis szeleteket vágunk. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, és még kb. 20 percet pihentetjük. Közben előmelegítjük a sütőt kb. 180 fokosra.
  4. A csigákat kb. 20 perc alatt sütjük készre, azonban félsülésnél a csigákat darabonként 1 ek meleg vajas tejjel meglocsoljuk. Kész!
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 15 alkalommal
  • Receptkönyvben: 75
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 11899
  • Feltöltés dátuma: 2012. december 19.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kakaós csigák ahogyan Olgi készíti
Németi Olga 105 recept

Már nem emlékszem honnan a recept, de a kislányom nagyon szereti. A tejes locsolgatástól jó szaftos lesz a tészta.

Hozzávalók

A tésztához

A tészta kenéséhez

A töltelékhez

A locsolgatáshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?