Kakaós csiga 9. -hidegen kelt tésztából recept

Kakaós csiga 9. -hidegen kelt tésztából
Kakaós csiga 9. -hidegen kelt tésztából
60 perc / előkészület: 30 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (38)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A hidegen kelt tészta előnyeiről itt már írtam. Változatosan felhasználható. Most kakaóscsiga készült belőle.

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A töltelékhez

A kenéshez és a szóráshoz

ajánlat

Tipp:
A feltekert csigaszeleteket is keleszthetjük hidegen és fogyasztás előtt süthetjük.
A megadott mennyiségből 16-20 db kisebb csiga készíthető.

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
kategória: kelt tészta
nehézség: közepes
mikor: tízórai, ebéd, uzsonna
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre

egyéb elnevezések

kakaós csiga
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lisztet tálba szitáljuk, hozzáadjuk a zsírt, a sót, a cukrot.
  2. A tejbe morzsoljuk az élesztőt, elkeverjük, majd a liszthez öntjük. (Tipp: Nagyon langyosra melegíthetjük a tejet és úgy is elkeverjük benne az élesztőt.)
  3. Jól bedagasztjuk a tésztát, letakarjuk és egy éjszakán át hűvös helyen kelesztjük.
  4. A hidegen kelt tésztánkat másnap reggel átgyúrjuk és 30 cm X 40 cm nagyságú téglalappá nyújtjuk, megkenjük olvasztott vajjal és egyenletesen rászórjuk a kristálycukros-kakaós-fahéjas keveréket.
  5. Szorosan feltekerjük, 1,5-2 cm nagyságú szeleteket vágunk belőle, majd sütőpapírral bélelt tepsire fektetjük a tekercseket és a tésztarészt bekenjük felvert tojással.
  6. 10-15 percet kelesztjük a tekercseket és előmelegített sütőben 25-30 perc alatt készre sütjük.
  7. Melegen, porcukorral megszórva kínáljuk.

  • sütési hőfok: 190°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 40
össznézettség: 125 074
elküldve: 23
receptkönyvben: 1 204
elkészítve: 48/75
Facebookon megjelent: 3

szakács

Tündér

Mióta szakács: 2010.03.19.
257 recept

Hozzászólások (38)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Réka001
Réka001 / Réka001 k, 2016-12-20 21:51

Mindent a recept szerint csináltam. Gyönyörű ês isteni finom csigák lettek! Köszönöm a receptet!!!!! :)

mermaid25
mermaid25 szo, 2016-10-22 08:03

Nagyon finom, puha, hamar elkészül, és csak úgy eteti magát :) Biztosan sokszor lesz még nálunk! Köszönöm a receptet!

Lillus0406
Lillus0406 v, 2016-03-27 17:38

Sziasztok! A 6 dkg mangalicazsírt kb hány dkg vajjal/margarinnal lehet helyettesíteni? Vagy fontos szerepe van a zsírnak??

nikisurmann
nikisurmann sze, 2015-04-01 12:04

>:I mindent ugy csináltam ahogy irva volt.... Most raktam be a sütőbe... Széthullot az egész.. A kakaopor háromnegyede kiszóródott a tojást nem tudtam rákenni :( szóval pipacs leszek ha nem lesz finom a reggeli kakiscsigám :(..................és elkészűlt :) ehető finom friss...tök jó lett:) kezdeti nehézségek voltak, de a vége happy end :) köszi

firecrest
firecrest / firecrest h, 2014-02-24 20:02

Többször megcsináltam az első sikertelen próbálkozás óta és az eredmény nagyon jó lett. Gyorsan el is fogytak a csigáim. :)

3masmama
3masmama v, 2014-01-19 15:29

Köszönöm a receptet, nagyon finom lett. A kölykök oda voltak érte. Ma már dupla adag hűsől a hidegen. :-))

Flavius
Flavius h, 2014-01-13 10:22

Szia! Azt szeretném kérdezni, hogy vajjal lehet-e helyettesíteni a zsírt, vagy ez sokat rontana a végeredményen. Ha igen, mennyivel? És hol szerzel mangalicazsírt, illetve van-e ötleted, halandó ember vidéken hol szerezhet be ilyet? Köszönöm!

stone78
stone78 h, 2013-12-16 18:42

Tegnap ebédre elkészítettem. Nagyon jól sikerült, pont olyan lett amilyennek szeretek egy kakaós csigát. Köszönöm a receptet.

Gucus3
Gucus3 v, 2013-02-10 09:58

Kedves Tündér!

Hónapok óta készitem a csigádat,nagyon szererti az egész családom és már az ismerőseim is rákaptak!Köszönöm szépen!Mi nagyon szeretjük!
puszi érte

üdv.Gucus

bostina
bostina / bostina sze, 2012-11-07 13:55

elkészítettem és mennyei lett. minden kenyerünk elfogyott vacsorára, és mindenképpen szerettem volna valamit reggelire. Bedagasztottam a tésztát - a zsír szobahőmérsékletű, minden más spejz/hűtőhideg volt, nekem még 3 evőkanál tejet kívánt és kb. 15 percig dagasztattam a géppel, igy egy nagyon kellemes textúrájú tésztát kaptam. zacskóba téve kb 1,5 órát kelt a hűvös spejzban, lefekvés előtt még ellenőriztem, és mivel már addigra szépen megindult, betettem a hűtőbe, nehogy túlkeljen. Ébredés után kivettem, begyújtottam a sütőt, a tűzhely tetejére tettem kb fél órára langyosodni, kinyújtottam, megszórtam, feltekertem, felszeleteltem, hagytam a tepsin még kb 10 percet hízni és kisütöttem. Isteni puha csigákat kaptam, osztatlan volt a sikere, nagyon köszönjük a receptet!

firecrest
firecrest / firecrest v, 2012-10-14 10:12

50 deka liszttel csináltam és 25 deka margarinnal. Melegen próbáltam keleszteni de egy óra múlva sem nőtt a térfogata. Kinyújtottam, majd kettévágva a rudat, betettem sülni. Hát mit mondjak, nem lett egy csúcsminőség. Sűrű és tömény a tésztája. Na majd legközelebb jobb lesz. /Egy kezdő férfi cukrász:) /

márti1218
márti1218 / márti1218 h, 2015-10-19 16:06

Ajánlom a Google limara péksége oldalt,ma sütöttem éppen a gyors kakaóscsiga receptből,valami csoda.

bostina
bostina / bostina sze, 2012-11-07 13:45

gyanítom, hogy az élesztővel lehetett a gond, ha melegen sem kelt meg, ezen kívül a 6 dkg zsírt max 8-10dkg margarinnal javasolnám helyettesíteni

Ízes kalandok
Tündér / Ízes kalandok sze, 2012-10-17 17:11

Igen, talán legközelebb jobb lesz. (Csak halkan jegyzem meg, először a leírás szerint kéne megpróbálni, kisebb mennyiséggel.Ez egyébként nem egy pillekönnyű, lágy tészta. Van olyan kelt tészta recept is, de ez nem az...)

Kirion
Kirion szo, 2012-10-06 13:41

Tegnap kedvesem összegyúrta, éjszaka hűtőben pihizett (mármint a tészta :D) és ma korán reggel kisütöttük. Egészen aprókra sikeredett - kis pult előnye-hátránya :) - és jó ropogósak lettek, de nagyon finomak! Ajánlom mindenkinek! Jah, és persze egyből két adagot készítettünk mi is! :) - (apró módosítást eszközöltünk: mi kókuszzsírt használtunk)

dorcs
dorcs sze, 2012-09-19 11:50

Szia!
Lehet, hogy elkerülte a figyelmemet és ott van valahol a válasz, de neked hány db csiga lett 1 adag tésztából?
Köszi!

Anci
Anci v, 2012-06-17 21:12

Elkészítettem. Nagyon finom lett. Szuper ez a hidegen kelesztés.Más tésztáknál is bejön? Köszi.

Ízes kalandok
Tündér / Ízes kalandok v, 2012-09-30 09:14

Köszi! Igen,a hidegen kelesztéssel lassítod a kelés idejét.A hűtőben is megkel a tészta, csak arra kell vigyázni, hogy ne keljen túl....

nagykit
Kittina / nagykit cs, 2012-05-10 07:05

Reggel 6-kor kakaós csiga illat lengte be a lakást...:) Köszönjük a receptet!!

gondika71
gondika71 v, 2012-04-08 12:16

Nagyon szép és mutatós lett a csigám, és ami még fontosabb nagyon finom! Többé nem esem kétségbe ha zárva lesz a pék és a fiam csigát akar enni. Az is biztos, hogy kimérve se veszek többet mert ez a saját készitésű ezerszer többet ér!!! Köszönöm a receptet!
Andi

ubi00
ubi00 v, 2012-03-04 16:11

Szia Villers! Nagyon szuper lett a csigám, és a hidegen kelt tészta ötlete is nagyszerű. Mindig ilyet kerestem, hogy reggel ne sokat kelljen vacakolni, ne délre legyen kész a csiga, és hajnalban se kelljen kelni, hogy kész legyen a saját készítésű reggeli... :) Olvastam a kifli receptet, és feltétlenül ki fogom próbálni, de örülnék neki, ha még jó sok hidegen kelesztett tészta receptet írnál. (pl. pizza, lekváros bukta, kalács). Köszi előre is. orsi

Ízes kalandok
Tündér / Ízes kalandok sze, 2012-03-21 17:19

Kedves Orsi!

Örülök, hogy elnyerte tetszésedet! Valójában pl. a pizza, vagy a bukta tésztáját is kelesztheted hidegen (hűtőben) csak arra kell ügyelni, hogy ne keljen túl.
Tündér (Villers nem én vagyok:))

Hencsibe
Hencsibe h, 2012-02-27 20:30

Szia! Azt szeretnem megkerdezni, hogy nem kell-e bekenni olajjal a hidegre tett teszta tetejet, nem szarad-e ki? Vagy csak szorjam meg liszttel es rakjak ra egy konyharuhat? Koszi a segitseged! Egyebkent mar a hutoben van a teszta, varom nagyon a reggelt, hogy megkostolhassuk. :)

Ízes kalandok
Tündér / Ízes kalandok h, 2012-02-27 23:21

Kedves Hencsibe! Általában fóliába vagy zacskóba teszem a tésztát, így nem szárad ki. Ezért nem is szoktam olajjal átkenni. (Ha úgy látod, hogy szárad, kend át vagy tedd át zacskóba, de szerintem nem egy száradós tészta:)

nettunderke
nettunderke p, 2011-04-15 20:02

Tegnap elkeszitettem; Igaz mara volt tervezve a sutese de nem birtam varni vele. Ma reggelre mar nem maradt belole. Az elso kakaos csigam mindenkinek izlett. Maskor is elkeszitem de dupla adaggal mert 3 embernek nallunk keves. Koszonjuk a receptet.

Andus54
Andus54 szo, 2011-02-26 19:28

Megcsináltam és nagyon finom..köszönöm ezt a receptet,hogy megosztottad.

Ízes kalandok
Tündér / Ízes kalandok cs, 2010-09-23 11:44

Kedves Villers!

Feltekerve is (hidegen) kel magától. (A tészta lényege a hosszab, hidegen való kelesztés.) Tehát nem kell külön keleszteni, csak azt 10-15 percet, hogy kicsit magukhoz térjenek:)

villers
villers cs, 2010-09-23 11:22

Szeretném megkérdezni, hogy ha előző nap feltekerem, és felvágom, akkor sem kel keleszteni? És reggel, mikor sütném, kiveszem a hűtőből, hagyom 10-15 percet, és már sütöm is?

507