r
Nosalty Logó

Kakaós csiga 4. (házi élesztős- vajas leveles tésztából)

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Kakaós csiga 4. (házi élesztős- vajas leveles tésztából)
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 9% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 472 kcal
  • 9% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 5665 kcal
  • 9% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 332 kcal
  • 9% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.7 g

Zsír

  • Összesen
    24.2 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    66 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    331.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    66 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    55 mg
  • Foszfor
    150 mg
  • Nátrium
    33 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    57.5 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    18.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    230 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    42 micro
  • Kolin:
    61 mg
  • Retinol - A vitamin:
    217 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    155 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    89 micro
Összesen 472 kcal
  • 9% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    116.2 g

Zsír

  • Összesen
    290.2 g
  • Telített zsírsav
    66 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    130 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    79 g
  • Koleszterin
    794 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3977.5 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    271 mg
  • Kálcium
    793 mg
  • Vas
    24 mg
  • Magnézium
    658 mg
  • Foszfor
    1802 mg
  • Nátrium
    402 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    689.7 g
  • Cukor
    170 mg
  • Élelmi rost
    56 mg

VÍZ

  • Összesen
    219.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2764 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    30 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    167 micro
  • K vitamin:
    284 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    505 micro
  • Kolin:
    727 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2607 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    1865 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1071 micro
Összesen 5665 kcal
  • 9% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.8 g

Zsír

  • Összesen
    17 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    46 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    232.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    46 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    39 mg
  • Foszfor
    105 mg
  • Nátrium
    24 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40.4 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    12.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    162 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    43 mg
  • Retinol - A vitamin:
    153 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    109 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    63 micro
Összesen 332 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. Az élesztőt 1 dl langyos tejben 1 tk cukorral simára keverjük, és felfuttatjuk.
  2. Közben 20 dkg sütőmargarint 10 dkg liszttel összemorzsolunk.
  3. A tésztát téglalap alakúra formázzuk, fóliába csomagoljuk, és 1 órára hűtőbe tesszük.
  4. A megmaradt lisztet a felfuttatott élesztővel, a cukorral, a tejjel, a tojássárgákkal és a megmaradt margarinnal összegyúrjuk. Langyos helyen 40-50 percig kelesztjük.
  5. Ha megkelt, lisztezett deszkán téglalap alakúra nyújtjuk, a közepére helyezzük a hűtőből kivett margarinos tésztát, és összehajtogatjuk. Kinyújtjuk, majd ismét hajtogatjuk. Ezt többször megismételjük.
  6. Végül fél centi vastag lappá nyújtjuk, és megszórjuk a cukros kakaóporral, és úgy csavarjuk össze, mint a rétest.
  7. Olvasztott vajba mártott késsel egy centi vastag szeleteket vágunk belőle, és lapjára fektetve tesszük a sütőpapíros tepsibe. Az oldalát megkenjük olvasztott vajjal, a tetejét pedig a felvert tojással.
  8. Forró sütőben megsütjük, majd a forró tésztákat vaníliás tejjel meglocsoljuk.
  9. Kb. 20-25 db lesz belőle.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 64
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 45427
  • Feltöltés dátuma: 2010. január 30.

Ajánló

 

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Én a kelt tésztákat úgy kelesztem, hogy bekapcsolom a sütőt a legkisebb fokozatra. Majd berakom a tésztát lefedett kelesztőtálban.  Az egyenletes meleg miatt sokkal hamarabb megkel a tészta. 

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?