r
Nosalty Logó

Kakaós "croissant"

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Timejja9
Kakaós "croissant"
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 1188 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 4749 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 318 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    26.2 g

Zsír

  • Összesen
    53.8 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    152 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1076.1 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    55 mg
  • Kálcium
    188 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    164 mg
  • Foszfor
    561 mg
  • Nátrium
    92 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    157.6 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    107.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    227 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    164 micro
  • Kolin:
    124 mg
  • Retinol - A vitamin:
    223 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    46 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    308 micro
Összesen 1188 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    105 g

Zsír

  • Összesen
    215.3 g
  • Telített zsírsav
    77 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    78 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    47 g
  • Koleszterin
    608 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4304.4 g
  • Cink
    22 mg
  • Szelén
    219 mg
  • Kálcium
    751 mg
  • Vas
    24 mg
  • Magnézium
    658 mg
  • Foszfor
    2245 mg
  • Nátrium
    369 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    14 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    630.4 g
  • Cukor
    79 mg
  • Élelmi rost
    65 mg

VÍZ

  • Összesen
    430.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    906 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    46 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    84 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    28 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    657 micro
  • Kolin:
    497 mg
  • Retinol - A vitamin:
    893 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    186 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1230 micro
Összesen 4749 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7 g

Zsír

  • Összesen
    14.4 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    41 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    287 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    50 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    44 mg
  • Foszfor
    150 mg
  • Nátrium
    25 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    28.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    60 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    44 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    60 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    82 micro
Összesen 318 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A hozzávalókból kelt tésztát készítünk, konyharuhával letakarva legalább 60 percig kelesztjük. Ha megkelt a tésztánk, 4 részre osztjuk, és egy rész tésztát még két részre vágunk. Tehát összesen 8 kis cipónk lesz.
  2. A töltelékhez a kakaóport a nádcukorral és a fahéjjal összekeverjük, a vajat kenhető állagúra olvasztjuk.
  3. A cipókat kb. 30 cm-es kör formára nyújtjuk ki. Az egyik kinyújtott tésztát megkenjük az olvasztott vajjal, és megszórjuk a töltelék negyedével. Ezt befedjük a másik tésztával, és körülbelül 16 cikkre vágjuk (lehet kevesebb cikkre is szeletelni, akkor nagyobb kifliket kapunk).
  4. A cikkeket a nagyobb felétől kezdve feltekerjük, kiflit formázva belőlük.
  5. A kifliket sütőpapírral kibélelt tepsibe rakosgatjuk, nagyobb távolságot hagyva közöttük, mivel a sütés alatt még nőni fognak. Tetejüket egy tojássárgájával megkenjük.
  6. 180-200 fokos sütőben 15-20 perc alatt pirosra sütjük.
  7. Még melegen, egy pohár tejjel vagy joghurttal fogyasztjuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 311
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 7
  • Össznézettség: 27818
  • Feltöltés dátuma: 2013. október 29.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Timejja9 32 recept

Finom, könnyű tésztájú kifli, majdnem a pékségből!

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek