r
Nosalty Logó

Kacsazúza pörkölt juhtúrós galuskával

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Kacsazúza pörkölt juhtúrós galuskával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 12% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 1038 kcal
  • 12% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 4143 kcal
  • 12% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 166 kcal
  • 12% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    70 g

Zsír

  • Összesen
    38.2 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    790 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1392.2 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    115 mg
  • Kálcium
    103 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    96 mg
  • Foszfor
    640 mg
  • Nátrium
    419 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    88.8 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    385.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    218 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    9 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    42 mg
  • D vitamin:
    67 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    75 micro
  • Kolin:
    317 mg
  • Retinol - A vitamin:
    154 micro
  • α-karotin
    41 micro
  • β-karotin
    679 micro
  • β-crypt
    127 micro
  • Likopin
    643 micro
  • Lut-zea
    626 micro
Összesen 1038 kcal
  • 12% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    280 g

Zsír

  • Összesen
    152.6 g
  • Telített zsírsav
    39 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    45 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    3160 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5569 g
  • Cink
    37 mg
  • Szelén
    458 mg
  • Kálcium
    412 mg
  • Vas
    38 mg
  • Magnézium
    382 mg
  • Foszfor
    2559 mg
  • Nátrium
    1675 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    355.4 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    1542.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    872 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    38 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    166 mg
  • D vitamin:
    269 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    75 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    299 micro
  • Kolin:
    1270 mg
  • Retinol - A vitamin:
    618 micro
  • α-karotin
    166 micro
  • β-karotin
    2718 micro
  • β-crypt
    509 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    2502 micro
Összesen 4143 kcal
  • 12% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.1 g

Zsír

  • Összesen
    6.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    126 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    221.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    16 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    102 mg
  • Nátrium
    67 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    61.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    35 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    51 mg
  • Retinol - A vitamin:
    25 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    108 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    102 micro
  • Lut-zea
    100 micro
Összesen 166 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A füstölt szalonnát felkockázzuk, majd zsírjára sütjük, a szalonnát félretesszük, és a zsírjában szalmasárgára dinszteljük a vöröshagymát.
  2. A lábast félrehúzzuk, beletesszük az őrölt pirospaprikát összekeverjük, majd jöhet a zúza, amit (többször kevergetve) fehéredésig pörkölünk, majd fűszerezzük (paprika, paradicsom, fokhagyma, stb.), és legvégén beleöntjük a vörösbort.
  3. Fedő alatt pároljuk.
  4. Mikor már majdnem megfőtt a zúza, kiszaggatjuk a galuskát, majd leszűrjük, és összekeverjük a kapros, juhtúróval.
  • Elkészítettem: 53 alkalommal
  • Receptkönyvben: 8
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 11
  • Össznézettség: 3994
  • Feltöltés dátuma: 2011. október 25.

Ajánló

Salátával vagy savanyúsággal kínáljuk. Jó étvágyat kívánok!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Csirke-, liba-, pulykazúzából is elkészíthető. Olcsó és ízletes vacsora.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek