r
Nosalty Logó

Kacsasült ahogy Bettyke készíti

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
NS
Kacsasült ahogy Bettyke készíti
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 15% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 728 Kcal
  • 15% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 2916 Kcal
  • 15% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 114 Kcal
  • 15% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    92.2 g

Zsír

  • Összesen
    29.9 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    385 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1682.3 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    70 mg
  • Kálcium
    81 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    104 mg
  • Foszfor
    1033 mg
  • Nátrium
    371 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.4 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    466.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    127 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    58 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    27 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    144 micro
  • Kolin:
    275 mg
  • Retinol - A vitamin:
    120 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    46 micro
  • β-crypt
    60 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    75 micro
Összesen 728 Kcal
  • 15% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    368.8 g

Zsír

  • Összesen
    119.6 g
  • Telített zsírsav
    47 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    31 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    1540 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6729 g
  • Cink
    38 mg
  • Szelén
    279 mg
  • Kálcium
    326 mg
  • Vas
    49 mg
  • Magnézium
    416 mg
  • Foszfor
    4130 mg
  • Nátrium
    1485 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    73.6 g
  • Cukor
    40 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    1867 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    506 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    231 mg
  • D vitamin:
    60 micro
  • K vitamin:
    60 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    9 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    107 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    578 micro
  • Kolin:
    1099 mg
  • Retinol - A vitamin:
    480 micro
  • α-karotin
    21 micro
  • β-karotin
    184 micro
  • β-crypt
    240 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    300 micro
Összesen 2916 Kcal
  • 15% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.5 g

Zsír

  • Összesen
    4.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    60 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    263.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    13 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    162 mg
  • Nátrium
    58 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    73.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    20 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    43 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    12 micro
Összesen 114 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A kacsát megtisztítjuk, és a bőrét beirdaljuk.
  2. Az almát, a hagymát és a narancsot megpucoljuk és szeletekre vágjuk.
  3. A kacsát jól beszórjuk a majorannával (kívül, belül). Majd a hasába töltjük a hagymát, az almát és a narancsot.
  4. Tepsibe tesszük és alufóliával letakarjuk, majd betesszük a sütőbe. Kevés vizet öntünk alá. 1 óra 20 percet pároljuk közepes lángon, időnként ránézünk.
  5. Majd levesszük az alufóliát és még 20-30 percet sütjük, hogy megpiruljon a teteje.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés ideje: 100 perc
  • Receptkönyvben: 141
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 19
  • Össznézettség: 64870
  • Feltöltés dátuma: 2012. december 30.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Pár éve ez a karácsonyi menü párolt káposztával és majonézes burgonyasalátával. Egyszerűen megunhatatlan. A párom is megeszi, mert nem száraz a kacsa így elkészítve. :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek