r
Nosalty Logó

Kacsaragus spagetti

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
NS
Kacsaragus spagetti
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 10% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A raguhoz

A tésztához

A tálaláshoz

Összesen 682 kcal
  • 10% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A raguhoz

A tésztához

A tálaláshoz

Összesen 2731 kcal
  • 10% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A raguhoz

A tésztához

A tálaláshoz

Összesen 142 kcal
  • 10% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    47.5 g

Zsír

  • Összesen
    24.4 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    122 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2087.1 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    67 mg
  • Kálcium
    542 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    115 mg
  • Foszfor
    745 mg
  • Nátrium
    605 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    67.4 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    325.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    364 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    51 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    226 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    243 micro
  • Kolin:
    102 mg
  • Retinol - A vitamin:
    105 micro
  • α-karotin
    748 micro
  • β-karotin
    2722 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    6093 micro
  • Lut-zea
    842 micro
Összesen 682 kcal
  • 10% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    190.1 g

Zsír

  • Összesen
    97.6 g
  • Telített zsírsav
    38 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    37 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    487 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8348.5 g
  • Cink
    20 mg
  • Szelén
    267 mg
  • Kálcium
    2167 mg
  • Vas
    29 mg
  • Magnézium
    459 mg
  • Foszfor
    2979 mg
  • Nátrium
    2421 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    269.5 g
  • Cukor
    38 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

VÍZ

  • Összesen
    1301.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1456 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    202 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    903 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    52 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    971 micro
  • Kolin:
    409 mg
  • Retinol - A vitamin:
    422 micro
  • α-karotin
    2992 micro
  • β-karotin
    10889 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    24371 micro
  • Lut-zea
    3369 micro
Összesen 2731 kcal
  • 10% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.8 g

Zsír

  • Összesen
    5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    25 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    431.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    112 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    154 mg
  • Nátrium
    125 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    67.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    75 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    47 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    50 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    22 micro
  • α-karotin
    155 micro
  • β-karotin
    562 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1259 micro
  • Lut-zea
    174 micro
Összesen 142 kcal

Hozzávalók

A raguhoz

A tésztához

A tálaláshoz

Elkészítés

A raguhoz

  1. Egy edényben felmelegítjük az olívaolajat, beledobjuk a felaprított kakukkfüvet, petrezselymet és a babérlevelet. Hozzáadjuk a kockákra vágott vöröshagymát, sárgarépát, fehérrépát, zellergumót és a felaprított fokhagymát, és megfonnyasztju. Közben kavargatni kell, nehogy odakapjon.
  2. Hozzáadjuk a kis kockákra vágott kacsahúst, átsütjük.
  3. Hozzáadjuk meghámozott és kis kockákra vágott paradicsomot, valamint a többi fűszert, a sűrített paradicsomot. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint, és fedő alatt főzzük kb. 40 percig. Menet közben, ha nagyon lesülte a nedvességet, egy kis paradicsomlével, vagy vízzel felönthetjük, de egy dl-nél több nem kell hozzá.
  4. Levesszük a fedőt, és így is főzzük még 10 percig, és kész.
  5. Menet közben a tésztát is kifőzzük.
  6. Tálaljuk, adagonként tésztát halmozunk a tányérra, rákanalazunk a raguból, és parmezánt reszelünk a tetejére ízlés szerint.
  • Receptkönyvben: 62
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 9643
  • Feltöltés dátuma: 2009. augusztus 11.

Ajánló

pH besorolás: közepesen savasít

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ez a Nagy Tésztáskönyvben található kacsaragus tészta Mr Smith átdolgozásában.

Hozzávalók

A raguhoz

A tésztához

A tálaláshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek