r
Nosalty Logó

Kacsamájpástétom majorannával

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Brigi
Kacsamájpástétom majorannával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 241 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 1443 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 117 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.7 g

Zsír

  • Összesen
    15.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    343 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    449.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    45 mg
  • Kálcium
    39 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    211 mg
  • Nátrium
    98 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.4 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    150 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    8073 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    36 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    513 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8066 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    78 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    11 micro
Összesen 241 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    82.3 g

Zsír

  • Összesen
    91.8 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    44 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    2060 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2697.9 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    272 mg
  • Kálcium
    235 mg
  • Vas
    125 mg
  • Magnézium
    168 mg
  • Foszfor
    1269 mg
  • Nátrium
    590 mg
  • Réz
    24 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    74.4 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    900.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    48435 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    216 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    66 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    85 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    27 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3076 micro
  • Kolin:
    47 mg
  • Retinol - A vitamin:
    48397 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    468 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    63 micro
Összesen 1443 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.8 g

Zsír

  • Összesen
    7.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    169 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    221.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    19 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    104 mg
  • Nátrium
    48 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    73.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3973 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    18 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    252 micro
  • Kolin:
    4 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3970 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    38 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5 micro
Összesen 117 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A kockára vágott vöröshagymát az olívaolajon megpirítjuk egészen barna karamelles állagúra, majd kevés vizet öntünk alá (0.5 dl), és hozzáadjuk a májat, zúzott fokhagymát, borsot, majoránnát. Kis lángon fedővel lefedve olyan 15-20 percig pároljuk, nagyobb lángon fedő nélkül elpároljuk róla a vizet, és félretesszük hűlni.
  2. Egy keverőtálas aprítógépbe tesszük (chopper) a vajjal együtt, és krémesre daráljuk. A művelet macerásabb, de ha nincs ilyen mixerünk, akkor 2x átdarálhatjuk a májat húsdarálón, majd a vajat keverjük hozzá. Ha kész, sózzuk meg alaposan, keverjük át. Zárt kis üvegben, ha forró vízben a befőttekhez hasonló mondón legalább 1 órát dunsztoljuk, akkor legalább 1-1,5 hétig eláll hideg helyen. Amikor betöltjük az üvegbe, próbáljuk úgy megtenni, hogy ne maradjanak nagyobb légbuborékok, nyomkodjuk le kanállal, vagy ütögessük az asztal széléhez.
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 22
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 8
  • Össznézettség: 9374
  • Feltöltés dátuma: 2015. február 12.

Ajánló

Érdemes kisebb üvegeket választani pl tormás üveg, hisz a már megkezdett mennyiség nem annyira tartós, amit megkezdünk érdemes 24h-n belül elfogyasztani.  A dunsztolást pedig érdemes kéz-meleg vízzel kezdeni, ebbe beleállítani a már lezárt üvegeket, és kis lángon felforralni, legalább 40-50 percig gyöngyöző forrásban lévő vízben tartani, és hagyni kell ebben a vízben kihűlni. 1-2 evőkanál mustárt is keverhetünk bele.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Olvastam a házi májasokról egy cikket, a legtöbb tele volt zsírral, én valami "epe kímélőbb" verziót szerettem volna készíteni, olyat, ami tényleg különbözik a bolti májkrémektől, hisz annak nagy része bőr és zsír. Első ízben sertésmájjal próbálkoztam ugyanezzel az aránnyal, de a sertésmájnak ilyen koncentrátumban túl erőteljes az íze. Sokkal "töményebb", intenzívebb ízt kapunk, mint  a hagyományos májasok esetében, de szerintem finomabb és egészségesebb is.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek