r
Nosalty Logó

Kacsamájpástétom 3. - narancsosan

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Friedrich Antal
Kacsamájpástétom 3. - narancsosan
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
hidegkonyha
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 22% Zsír
Összesen 891 kcal
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 22% Zsír
Összesen 3559 kcal
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 22% Zsír
Összesen 218 kcal
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    25.3 g

Zsír

  • Összesen
    67.7 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    33 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    472 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3588 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    56 mg
  • Kálcium
    138 mg
  • Vas
    24 mg
  • Magnézium
    37 mg
  • Foszfor
    269 mg
  • Nátrium
    3056 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.4 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    194.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    9106 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    41 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    43 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    587 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    9096 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    72 micro
  • β-crypt
    101 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    103 micro
Összesen 891 kcal
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    101.1 g

Zsír

  • Összesen
    270.8 g
  • Telített zsírsav
    94 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    131 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    26 g
  • Koleszterin
    1888 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    14352.1 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    224 mg
  • Kálcium
    550 mg
  • Vas
    94 mg
  • Magnézium
    149 mg
  • Foszfor
    1078 mg
  • Nátrium
    12226 mg
  • Réz
    18 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    117.4 g
  • Cukor
    47 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    777.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    36424 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    162 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    173 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    21 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2348 micro
  • Kolin:
    66 mg
  • Retinol - A vitamin:
    36383 micro
  • α-karotin
    29 micro
  • β-karotin
    287 micro
  • β-crypt
    402 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    412 micro
Összesen 3559 kcal
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.2 g

Zsír

  • Összesen
    16.7 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    117 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    885.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    34 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    67 mg
  • Nátrium
    755 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.2 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    48 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2248 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    10 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    145 micro
  • Kolin:
    4 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2246 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    25 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    25 micro
Összesen 218 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A libahájat feldaraboljuk kisebb részekre, kiolvasztjuk egy lábosban.
  2. A kacsamájat a kiolvasztott zsiradékban, tisztított vöröshagymával, megsütjük sütőben.
  3. Kihűtjük a májat a zsiradékban.
  4. Besamel mártást készítünk a vaj, a liszt és a tej felhasználásával.
  5. Háztartási cutter gépbe (pürésítő) belehelyezzük a sült májat, hagymát, fűszereket, és pürésítjük.
  6. Hozzákeverjük a besamel mártást, a tejszínt és a Cointreau-t.
  7. A narancsokat szeleteljük 1/2 cm vastagra, és teflon serpenyőben natur megpirítjuk.
  8. A narancslevet és egy kevés Cointreau-t megmelegítünk, és zselatinnal elkeverjük.
  9. Csatos üvegbe belerakjuk a pástétomot, a tetejére rakjuk a narancsszeletet, és leöntjük a narancsaszpikkal.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 40
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 11345
  • Feltöltés dátuma: 2010. december 25.

Ajánló

Különleges alkalmakra, ünnepekre kiváló fogás, mint előétel, egy kis pirítóssal.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kacsamájpástétom 3. - narancsosan
Friedrich Antal 76 recept

Pár éve karácsonyra készítettük el, hogy legyen valami különlegesség is. Több variációt is alkottunk, mint például a tokaji zselés mazsolásat vagy a szarvasgombás pástétomot.

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?