r
Nosalty Logó

Kacsamájpástétom 1. (kenőmájas)

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Harmathy Ildikó
Kacsamájpástétom 1. (kenőmájas)
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
hidegkonyha
  • 13% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 172 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 1373 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 207 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.8 g

Zsír

  • Összesen
    13.3 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    274 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    319.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    33 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    144 mg
  • Nátrium
    81 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    52.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4569 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    20 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    289 micro
  • Kolin:
    55 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4565 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    46 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    106 micro
Összesen 172 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    78.5 g

Zsír

  • Összesen
    106.8 g
  • Telített zsírsav
    48 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    2193 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2558 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    247 mg
  • Kálcium
    265 mg
  • Vas
    99 mg
  • Magnézium
    119 mg
  • Foszfor
    1149 mg
  • Nátrium
    649 mg
  • Réz
    18 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.9 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    416.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    36551 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    163 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    42 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    20 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2316 micro
  • Kolin:
    444 mg
  • Retinol - A vitamin:
    36520 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    368 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    847 micro
Összesen 1373 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.9 g

Zsír

  • Összesen
    16.2 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    332 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    387 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    37 mg
  • Kálcium
    40 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    174 mg
  • Nátrium
    98 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    63 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    5530 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    25 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    350 micro
  • Kolin:
    67 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5525 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    56 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    128 micro
Összesen 207 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Összevágom a maradék sült májat.
  2. A kockára vágott szalonnából serpenyőben kiolvasztom a zsírt, a pörcöt kikanalazom, a zsírt mély tálba öntöm.
  3. Megolvasztom a serpenyőben a vajat, a zsírhoz öntöm.
  4. A serpenyőben kemény rántottát sütök, a zsíradékokhoz adom.
  5. Az összevágott májat is hozzáadom, a hagymát ráreszelem (friss hagyma akkor is kell hozzá, ha resztelt májból készítjük! - Krúdy)
  6. Só, bors, majoranna.
  7. Botmixerrel összehomogenizálom.
  8. Eddigre már lehűl az egész, alufóliára merem hurka formában.
  9. Az alufóliával ide-oda hengergetve összetömörítem.
  10. Becsomagolom, a végeit összetekerem, hűtőbe teszem.
  11. Pár óra pihenés után (amikor már jól megdermedt) szép kerekre hengergetem, még hűtöm másnapig.
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Receptkönyvben: 119
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 27371
  • Feltöltés dátuma: 2008. december 20.

Ajánló

Reggelire, tízóraira, uzsonnára. Felét elvitte Gergi fiam, "Istenkirály"-ra értékelte. (Mindig ezt mondja, ha ízlik neki a főztöm!)

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kacsamájpástétom 1. (kenőmájas)
Harmathy Ildikó 313 recept

A legegyszerűbb pástétom recept, azt hiszem. Nagyanyám hagyatékából, ő a maradék sült vagy resztelt májból készítette. Nálunk többnyire marad a sült vagy resztelt májból, mert Vilmos persze ebben a formában nem....Kizárólag kenőmájas. Nagyanyám ledarálta a májat, a rántottát, a szalonnát, összekeverte, befűszerezte, lehűtötte. Én inkább a botmixert mosogatom, ennek megfelelően kicsit módosítottam az eljárást.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek