Juhtúróval töltött csirkemell recept

Juhtúróval töltött csirkemell
Juhtúróval töltött csirkemell
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A TV-ben láttam a Kiev-i csirkemell elkészítését. Jól tudom, hogy azt fokhagymás vajjal kell tölteni, de nem volt itthon pillanatnyilag annyi vajam, csak juhtúróm. A provence-i fűszerkeverék sem kell az eredeti recepthez, azt én szerettem volna kipróbálni. Nagyon finom lett.
 

hozzávalók / 2 adag

ajánlat

Reggel, hidegen, szeletekre vágva, vajas kenyérrel és friss retekkel is remek volt.

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
nehézség: közepes
adag: 2 főre
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

juhtúróval töltött csirkemell

elkészítés

  1. Az egész darab csirkemellet kettévágjuk. A fél mellre egy "zsebet" vágunk, vigyázva arra, hogy ne vágjuk át teljesem, hogy a töltelék ne folyjon ki.
  2. Egy tálkában összekeverjük a juhtúrót a zúzott fokhagymával, só, bors és a fűszerekeverékkel. Az ízesített juhtúró felét az egyik csirkemellbe töltjük. A másik felét a másik mellbe.
  3. A húsokat ezután jól megfűszerezzük. Bepanírozzuk őket. Majd 10 percig "pihenni" hagyjuk, hogy a tojás jól kösse meg a zsemlemorzsát. (A zsemlemorzsába előzőleg belekeverhetjük a maradék provencei-i fűszerkeveréket.)
  4. Felforrósítunk egy seprenyőt, olajat töltünk bele és belehelyezzük a csirkemelleket. Lassú tűzön, talán a legkissebb lángon sütjük 8-10 percig az egyik oldlalán, utána átfordítjuk és ismét 8-10 percig szép aranybarnára sütjük. Azért kell ilyen lassan sütni, mert másképp nem sül át teljesen.
  5. Miután megsült 5 percig pihentetjük, átlósan kettévágjuk és tálaljuk.
  • sütési hőfok: 170°C

statisztika

beküldve:
nézettség: 20 090
elküldve: 4
receptkönyben: 235
elkészítve: 1/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Boti

Mióta szakács: 2010.03.08.
24 recept

Hozzászólások (2)

maria_0725
maria_0725k, 2010-04-27 13:55

Próbáld ki legközelebb a provanszi füsz.kev. helyett, kaprot tegyél a túróba.
Nálunk azzal imádja mindenki!

Legfrissebb cikkek

Sonkás gulka – ismered? Szereted?
Sonkás gulka – ismered? Szereted?
Kérdeztem unokáimat, kérnek-e gulkát, de rögtön visszakérdeztek: mi az? Mivel a sonkás tésztát szeretik, bíztam benne, hogy a gulka is ízlik majd nekik.
Húsvéti kiegészítő étkek
Húsvéti kiegészítő étkek
Húsvétkor mindenki azon töri a fejét, mi legyen a menü. De nem elég csak ezzel foglalkozni, kellenek kiegészítő ételek is - jöjjön néhány ötlet!
Minden étel fontos, szól valamiről
Minden étel fontos, szól valamiről
Sokszor a hétköznapi sietségben nem jut időnk azon gondolkodni, mit főzzünk vacsorára. Varázsoljunk ünnepi ételeket hétköznapokon is a Vénusz Alkalomválasztóval!
Nagypénteki böjtkalauz
Nagypénteki böjtkalauz
Nagypéntek a gyász napja az egész keresztény világban, egyben szigorú böjt is: csak háromszor szabad ennünk, de jóllaknunk csak egyszer szabad.
1709