Juhtúróval töltött csirkemell recept

Juhtúróval töltött csirkemell
Juhtúróval töltött csirkemell
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A TV-ben láttam a Kiev-i csirkemell elkészítését. Jól tudom, hogy azt fokhagymás vajjal kell tölteni, de nem volt itthon pillanatnyilag annyi vajam, csak juhtúróm. A provence-i fűszerkeverék sem kell az eredeti recepthez, azt én szerettem volna kipróbálni. Nagyon finom lett.
 

hozzávalók / 2 adag

ajánlat

Reggel, hidegen, szeletekre vágva, vajas kenyérrel és friss retekkel is remek volt.

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
nehézség: közepes
adag: 2 főre
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

juhtúróval töltött csirkemell

elkészítés

  1. Az egész darab csirkemellet kettévágjuk. A fél mellre egy "zsebet" vágunk, vigyázva arra, hogy ne vágjuk át teljesem, hogy a töltelék ne folyjon ki.
  2. Egy tálkában összekeverjük a juhtúrót a zúzott fokhagymával, só, bors és a fűszerekeverékkel. Az ízesített juhtúró felét az egyik csirkemellbe töltjük. A másik felét a másik mellbe.
  3. A húsokat ezután jól megfűszerezzük. Bepanírozzuk őket. Majd 10 percig "pihenni" hagyjuk, hogy a tojás jól kösse meg a zsemlemorzsát. (A zsemlemorzsába előzőleg belekeverhetjük a maradék provencei-i fűszerkeveréket.)
  4. Felforrósítunk egy seprenyőt, olajat töltünk bele és belehelyezzük a csirkemelleket. Lassú tűzön, talán a legkissebb lángon sütjük 8-10 percig az egyik oldlalán, utána átfordítjuk és ismét 8-10 percig szép aranybarnára sütjük. Azért kell ilyen lassan sütni, mert másképp nem sül át teljesen.
  5. Miután megsült 5 percig pihentetjük, átlósan kettévágjuk és tálaljuk.
  • sütési hőfok: 170°C

statisztika

beküldve:
nézettség: 20 128
elküldve: 4
receptkönyben: 235
elkészítve: 1/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Boti

Mióta szakács: 2010.03.08.
24 recept

Hozzászólások (2)

maria_0725
maria_0725k, 2010-04-27 13:55

Próbáld ki legközelebb a provanszi füsz.kev. helyett, kaprot tegyél a túróba.
Nálunk azzal imádja mindenki!

Legfrissebb cikkek

Már az étel is luxus?
Már az étel is luxus?
Egy izraeli művész, bizonyos Peddy Mergui elképzelt, sőt mi több, meg is tervezett egy sor olyan élelmiszer-csomagolást, melyek luxus divatmárkák designját és logóit kapták.
Könnyed tésztasaláta ünnep után
Könnyed tésztasaláta ünnep után
Citromos és fűszeres, édes zöldborsóval pöttyözve, selymes rózsaszín retkekkel, vajon pirított zsemlemorzsával gazdagítva - ez a tésztasaláta maga a tavasz egyetlen tányéron.
1709