Juhtúróval rakott burgonya recept

Juhtúróval rakott burgonya
Juhtúróval rakott burgonya
70 perc / előkészület: 10 perc sütés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy hűtőürítő-akció eredménye. 

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes
nehézség: könnyű
maradék ételből: maradék tejtermékből, maradék tojásból
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: köret
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

rakott krumpli juhtúróval, juhtúrós rakott krumpli, hagymás-juhtúrós rakott krumpli
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Összekeverjük a juhtúrót, a tejfölt, a tojássárgáját, és belenyomjuk a fokhagymát.
  2. A krumplit és a pórét karikákra vágjuk.
  3. A hozzávalókat egy jénaiba kezdjük rétegezni, valahogy így: egy sor krumpli, pici juhtúrós tejföl, a többi krumpli, néhol egy kis póréval, a tetejére pedig a maradék tejföl. A juhtúró sósságától függően sózhatjuk a rétegeket.
  4. Megszórjuk reszelt sajttal.
  5. Előmelegített sütőben 50 percig sütjük lefedve.
  6. Levesszük a fedőt, és maximális fokozaton rápirítjuk a sajtot.
  • sütési hőfok: 180°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 560
elküldve: 0
receptkönyvben: 18
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

szépróza

Mióta szakács: 2010.08.10.
96 recept

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

607