Juhtúrós töltött cukkini (Töltött cukkini 4.) recept

Kalória?
Juhtúrós töltött cukkini (Töltött cukkini 4.)
Juhtúrós töltött cukkini (Töltött cukkini 4.)
receptkönyvben hozzászólások (12)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Eredetileg a recept szerint tökből kellene készíteni, de szerintem a cukkini sokkal finomabb. Így hát nálunk ebből készült. Meg lehet próbálni apró spárgatökből is.


hozzávalók / 4 adag

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
diéta: cukormentes, gluténmentes
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

töltött cukkini, juhtúrós-burgonyával töltött cukkini, cukkini juhtúróval töltve, cukkini juhtúróval és krumplival töltve
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A cukkinikből kis " hajókat" formálunk, hogy bele lehessen tölteni a masszát.
  2. A burgonyát héjában megfűzzük, meghámozzuk és összetörjük.
  3. Egy tálban összekeverjük a burgonyát, 5 dkg margarint,  a juhtúrót, az apróra vágott kaprot, a tojást, a fokhagymát és annyi tejet, hogy  ne legyen túl lágy. Sóval, kevés őrölt borssal fűszerezzük.
  4. Ezzel töltjük meg a cukkiniket.
  5. Tűzálló tálba tesszük. A kefírrel meglocsoljuk, zsemlemorzsával megszórjuk és olvasztott margarinnal (vagy vajjal) leöntjük.
  6. Forró, előmelegített sütőben kb. 40 percig sütjük. (Ha esetleg a teteje túlságosan barnulna és a cukkini még kemény akkor érdemes lefedni és úgy sütni tovább)

  • költség: 1600 Ft
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
nézettség: 27 998
elküldve: 18
receptkönyben: 482
elkészítve: 12/24
Facebookon megjelent: -

szakács

Kiki

Mióta szakács: 2008.08.27.
476 recept

Hozzászólások (12)

taranikó
taranikó h, 2013-08-05 14:45

Nagyon finom lett! Igaz nem tudtam juhtúrót venni, ezért Cottage Cheese-vel helyettesítettem, nekem ez hasonlít a magyar túróra, darabos és kicsit sós. Mivel csak két cukkinim volt, a maradék tölteléket gombákba raktam és együtt sütöttem őket. Nagyon jó kis köret lett így. Köszi a receptet.

Csutibaba
Csutibaba szo, 2012-07-21 23:55

Elkészítettem padlizsánból, így is finom lett. A belsejét, amit kikapartam+ hozzá tök belsejét tettem, azt külön elkészítettem fokhagymával, egy kis mustárral és joghurttal, majd mindezt a kivájt tökbe töltöttem vissza és megsütöttem a fenti recepttel együtt. A kettőt együtt tálaltam és sikere volt! Köszönöm, nagyon jó ötlet ez a juhtúrós verzió. A töltelék része külön is megállja a helyét, nagyon finom!

szilvi76
Szilvi6 / szilvi76 sze, 2012-07-04 11:27

Nekem nagyon sok volt bele 4 db burgonya... szinte teljesen elnyomta a juhtúró ízét :(

impidimpi
impidimpi cs, 2012-01-05 13:13

Kedves Kiki!
Nagyon-nagyon finom lett! Szuper a recept, ez lett a kedvenc cukkinis ételünk. Köszi! :)

Tóth Krisztina
Kiki / Tóth Krisztina h, 2009-07-20 08:21

Szia! Neked is köszönöm. Ez a recept egy kicsit nehezen akar összejönni. Pótoltam ezt is!
üdv Kiki

husika
husika cs, 2009-07-02 16:35

 Szia Kiki!Nekem is nagyon izletesnek tunik,mikroban probaltad elkesziteni?A juhturos eteleket nagyon szeretem!Hello!

Tóth Krisztina
Kiki / Tóth Krisztina cs, 2009-07-02 17:19

Szia! Tényleg finom. Mikroban soha nem főztem még semmit, nem nagyon szeretem. A juhtúró nálam is nyerő! üdv Kiki

modosa
modosa / modosa cs, 2009-07-02 12:25

Kedves Kiki!
Nagyon jól hangzik, guszta is, de úgy tűnik, kimaradt a folyamatból a juhtúró :)

Legfrissebb cikkek

Édesíts egészséggel: 13 ötlet steviára!
Édesíts egészséggel: 13 ötlet steviára!
A stevia az energiamentes édesítőszerek közé tartozik, egyre népszerűbb idehaza is. Érdemes kipróbálni, sokféleképpen felhasználható.
Göngyölt hús az ünnepi asztalon
Göngyölt hús az ünnepi asztalon
Hidegen és melegen is ugyan olyan finom, mi az? Hát, persze, hogy az egybe sült hús. Finomságokkal göngyölve még ízletesebb!
581