Juhtúrós töltött cukkini (Töltött cukkini 4.) recept

1 adag
581
kcal
Juhtúrós töltött cukkini (Töltött cukkini 4.)
Juhtúrós töltött cukkini (Töltött cukkini 4.)
receptkönyvben hozzászólások (12)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Eredetileg a recept szerint tökből kellene készíteni, de szerintem a cukkini sokkal finomabb. Így hát nálunk ebből készült. Meg lehet próbálni apró spárgatökből is.


hozzávalók / 4 adag

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

töltött cukkini, juhtúrós-burgonyával töltött cukkini, cukkini juhtúróval töltve, cukkini juhtúróval és krumplival töltve
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A cukkinikből kis " hajókat" formálunk, hogy bele lehessen tölteni a masszát.
  2. A burgonyát héjában megfűzzük, meghámozzuk és összetörjük.
  3. Egy tálban összekeverjük a burgonyát, 5 dkg margarint,  a juhtúrót, az apróra vágott kaprot, a tojást, a fokhagymát és annyi tejet, hogy  ne legyen túl lágy. Sóval, kevés őrölt borssal fűszerezzük.
  4. Ezzel töltjük meg a cukkiniket.
  5. Tűzálló tálba tesszük. A kefírrel meglocsoljuk, zsemlemorzsával megszórjuk és olvasztott margarinnal (vagy vajjal) leöntjük.
  6. Forró, előmelegített sütőben kb. 40 percig sütjük. (Ha esetleg a teteje túlságosan barnulna és a cukkini még kemény akkor érdemes lefedni és úgy sütni tovább)

  • költség: 1600 Ft
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
nézettség: 27 375
elküldve: 17
receptkönyben: 477
elkészítve: 10/22
Facebookon megjelent: -

szakács

Kiki

Mióta szakács: 2008.08.27.
476 recept

Hozzászólások (12)

taranikó
taranikóh, 2013-08-05 14:45

Nagyon finom lett! Igaz nem tudtam juhtúrót venni, ezért Cottage Cheese-vel helyettesítettem, nekem ez hasonlít a magyar túróra, darabos és kicsit sós. Mivel csak két cukkinim volt, a maradék tölteléket gombákba raktam és együtt sütöttem őket. Nagyon jó kis köret lett így. Köszi a receptet.

Csutibaba
Csutibabaszo, 2012-07-21 23:55

Elkészítettem padlizsánból, így is finom lett. A belsejét, amit kikapartam+ hozzá tök belsejét tettem, azt külön elkészítettem fokhagymával, egy kis mustárral és joghurttal, majd mindezt a kivájt tökbe töltöttem vissza és megsütöttem a fenti recepttel együtt. A kettőt együtt tálaltam és sikere volt! Köszönöm, nagyon jó ötlet ez a juhtúrós verzió. A töltelék része külön is megállja a helyét, nagyon finom!

szilvi76
szilvi76sze, 2012-07-04 11:27

Nekem nagyon sok volt bele 4 db burgonya... szinte teljesen elnyomta a juhtúró ízét :(

impidimpi
impidimpics, 2012-01-05 13:13

Kedves Kiki!
Nagyon-nagyon finom lett! Szuper a recept, ez lett a kedvenc cukkinis ételünk. Köszi! :)

Om
Omv, 2009-07-19 06:15

szia! a tojás is kimaradt az elkészítés leírásból...

Tóth Krisztina
Tóth Krisztinah, 2009-07-20 08:21

Szia! Neked is köszönöm. Ez a recept egy kicsit nehezen akar összejönni. Pótoltam ezt is!
üdv Kiki

husika
husikacs, 2009-07-02 16:35

 Szia Kiki!Nekem is nagyon izletesnek tunik,mikroban probaltad elkesziteni?A juhturos eteleket nagyon szeretem!Hello!

Tóth Krisztina
Tóth Krisztinacs, 2009-07-02 17:19

Szia! Tényleg finom. Mikroban soha nem főztem még semmit, nem nagyon szeretem. A juhtúró nálam is nyerő! üdv Kiki

modosa
modosacs, 2009-07-02 12:25

Kedves Kiki!
Nagyon jól hangzik, guszta is, de úgy tűnik, kimaradt a folyamatból a juhtúró :)

Legfrissebb cikkek

Maradék rizs? Jöhet!
Maradék rizs? Jöhet!
Megmaradt a rizottó, és valami újra vágysz? Most megmutatjuk, hogyan készíts belőle csodás olasz panírozott golyókat!
Ízes töltött tojás a régmúltból
Ízes töltött tojás a régmúltból
Milyenek voltak az étkezési szokások a 19. század derekán? Mit és hogyan ettek az akkori emberek? Főztünk egy korabeli előételt.  
Tengeri harapnivalók Horvátországból
Tengeri harapnivalók Horvátországból
Hamburger, hot-dog, pizza, gyros és szendvics hidegen vagy melegen. Ezeket esszük mi leggyakrabban, ha street food-ra vágyunk. De mit esznek a horvátok a tenger mellett?
Hajdina a spájzban
Hajdina a spájzban
A kiegyensúlyozott étrend egyik alappillére a változatosság, érdemes nyitottnak lenni, új alapanyagokat kipróbálni. Ezúttal a hajdina felhasználására adok 10 tuti tippet!
581