r
Nosalty Logó

Juhtúrós sztrapacska szalonnás pörkölttel

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Juhtúrós sztrapacska szalonnás pörkölttel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 8% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A sztrapacskához

A pörkölthez

A tetejére

Összesen 919 kcal
  • 8% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A sztrapacskához

A pörkölthez

A tetejére

Összesen 3674 kcal
  • 8% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A sztrapacskához

A pörkölthez

A tetejére

Összesen 263 kcal
  • 8% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    22.3 g

Zsír

  • Összesen
    58.8 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    75 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    780.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    80 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    40 mg
  • Foszfor
    206 mg
  • Nátrium
    422 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    73.7 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    137.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    64 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    62 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    22 micro
Összesen 919 kcal
  • 8% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    89 g

Zsír

  • Összesen
    235.2 g
  • Telített zsírsav
    72 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    79 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    22 g
  • Koleszterin
    298 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3122.3 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    114 mg
  • Kálcium
    321 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    160 mg
  • Foszfor
    824 mg
  • Nátrium
    1688 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    294.8 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    550.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    254 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    58 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    157 micro
  • Kolin:
    107 mg
  • Retinol - A vitamin:
    248 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    54 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    89 micro
Összesen 3674 kcal
  • 8% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.4 g

Zsír

  • Összesen
    16.9 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    21 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    224.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    23 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    59 mg
  • Nátrium
    121 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    39.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    18 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    18 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6 micro
Összesen 263 kcal

Hozzávalók

A sztrapacskához

A pörkölthez

A tetejére

Elkészítés

A sztrapacskához

  1. A burgonyát meghámozzuk, megmossuk, lereszeljük.
  2. Hozzáadjuk a lisztet, a sót, a vizet, és összekeverjük. Inkább kemény tésztát kell kapnunk, mert mikor kifőzzük, akkor szétfő a forró vízben. Ha lágy, még tegyünk hozzá lisztet.
  3. Bő, forró vízben, nagy lyukú nokedliszaggatón kiszaggatjuk, majd leszűrjük, hideg vízben átöblítjük, és öntünk rá egy kevés olajat.
  4. A hagymát megpucoljuk, apró kockára vágjuk.
  5. A szalonnát is apró kockára vágjuk, lassú tűzön, kevés olajon üvegesre sütjük.
  6. Ha kész, teszünk rá pirospaprikát, a doboz tejfölt, és jól alaposan összeforraljuk.
  7. A végén egy kevés sóval ízesítjük.
  8. Tálaláskor juhtúróval kínáljuk.
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 94
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 17700
  • Feltöltés dátuma: 2013. július 29.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A sztrapacska így elkészítve nagyon finom, tudom ajánlani!

Hozzávalók

A sztrapacskához

A pörkölthez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek