r
Nosalty Logó

Juhtúrós puliszka Haidy módra

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Haidy
Juhtúrós puliszka Haidy módra
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
  • 5% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 955 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 7644 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 191 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    23.9 g

Zsír

  • Összesen
    73.3 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    101 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1013.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    146 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    92 mg
  • Foszfor
    287 mg
  • Nátrium
    469 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    51.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    312.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    110 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    102 micro
  • α-karotin
    39 micro
  • β-karotin
    77 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    849 micro
Összesen 955 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    191 g

Zsír

  • Összesen
    586.6 g
  • Telített zsírsav
    186 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    197 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    53 g
  • Koleszterin
    809 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8105.7 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    114 mg
  • Kálcium
    1166 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    734 mg
  • Foszfor
    2299 mg
  • Nátrium
    3751 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    408.5 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    37 mg

VÍZ

  • Összesen
    2498 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    881 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    41 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    172 micro
  • Kolin:
    200 mg
  • Retinol - A vitamin:
    812 micro
  • α-karotin
    315 micro
  • β-karotin
    614 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6791 micro
Összesen 7644 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.8 g

Zsír

  • Összesen
    14.6 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    20 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    202.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    29 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    57 mg
  • Nátrium
    94 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.2 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    62.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    22 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    20 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    169 micro
Összesen 191 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A szalonnát levágjuk a bőréről, felkockázzuk ki, hogy szereti, én kb. fél centis kockákra vágom, lepirítjuk, van, aki üvegesen szereti, én jó ropogósra pirítom.
  2. A vizet egy teáskanál sóval föltesszük forrni, amint forr a víz, levesszük a lángot takarékra, és lassú tűzön elkezdjük lassan beleszórni a kukoricadarát. Ezt folyamatos kevergetés mellet kell csinálni, hogy a dara ne csomósodjon össze. Azért használok 2 l vizet, mert én nem szeretem túl keményen a puliszkát, ez a víz mennyiség pont jó a ½ kg darához. Amint készen van, levesszük a tűzről, és félretesszük, közben 2 kanállal kimerünk az olvadt szalonna zsírjából, és ezzel kikenjük a jénait, a maradék szalonnát leszűrjük a zsírjából, és félretesszük.
  3. Elkezdjük rétegezni, először a jénai aljára puliszka kerül, elterítjük szép egyenletesen, majd nagy lukú reszelővel jöhet a juhtúró, utána tejföl, majd a leszűrt szalonnadarabok. A következő sort ugyanígy, és végül puliszka jön, a tetejét majd lezárjuk a lereszelt trappista sajttal.
  4. Betesszük a sütőbe 150 fokra 20 percig sülni, és kész.
  5. Fogyasszátok egészséggel, és jó étvágyat hozzá.
  • Sütés hőfoka: 150 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 20x30
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 30 alkalommal
  • Receptkönyvben: 45
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 7186
  • Feltöltés dátuma: 2016. november 09.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Mivel én Erdélyben születtem, ezért nem volt nehéz kitanulnom ezt a receptet, bár én egy kicsit átformáltam a családom ízlésére, de nagyon remélem, nektek is ízleni fog.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Sajttól roskadó húsvéti sós sütik

Megadjuk a módját a húsvéti vendégvárásnak: sajtos sós sütiket sütünk, de nem sima pogácsát vagy sajtos rudat: stanglit dupla sajttal, csigát fokhagymásan-sajtosan, mini kiflit libazsírosan, krumplisan, és persze sajtosan.

Nosalty

További cikkek