Juhtúrós pogácsa 3. - élesztő nélkül recept

Juhtúrós pogácsa 3. - élesztő nélkül
Juhtúrós pogácsa 3. - élesztő nélkül
35 perc / előkészület: 15 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (8)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A sok karácsonyi édesség után mindenki a családban inkább valami sós sütit kívánt, és volt itthon juhtúró, amit fel kellett használni.

hozzávalók / 4 adag

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, szilveszter
diéta: cukormentes
fogás: egyéb fogás
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: pogácsa
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre

egyéb elnevezések

juhtúrós-vajas pogácsa, vajas-juhtúrós pogácsa, élesztő nélküli juhtúrós pogácsa
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lisztet, a juhtúrót, a vajat, a tejfölt, és a sót összegyúrjuk. A tésztát egy éjszakára hűtőbe tesszük.
  2. A tésztát kb. 2 cm vastagra kinyújtjuk, és pogácsákat szaggatunk belőle. Megkenjük a tojással.
  3. Előmelegített sütőben, sütőpapírral bélelt tepsiben, 180 fokon kb. 20 perc alatt megsütjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • költség: 1000 Ft
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 4
össznézettség: 23 165
elküldve: 6
receptkönyvben: 217
elkészítve: 8/13
Facebookon megjelent: -

szakács

Flóra

Mióta szakács: 2009.08.25.
318 recept
hirdetés

Hozzászólások (8)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Nyuhnyi
Nyuhnyi k, 2013-06-18 07:13

Remek recept, köszönöm :) Már sokadik alkalommal sütöm meg egy hónapon belül , azt hiszem ez a sikeréröl sokat elárul ;)

Üdv: Nuyhnyi

Barbibogi
Barbibogi v, 2012-08-05 00:27

Tényleg egész könnyű lett a tészta, még csak most gyúrtam le, de hiányolom, hogy sütőpapíron, lisztezett lemezen, vagy liszt nélkül csak vajjal kikent tepsiben, vagy még is hogyan kell kisütni a pogikat? Sajnos elég kezdő vagyok pogácsa téren, sőőt, sütés terén, én nem tudom még mit hogyan kell... Kérlek egészítsétek ki! Köszönöm!

Flóra
Flóra / Flóra v, 2012-08-05 13:49

Ez nagyjából mindegy, csak ne ragadjon a tepsire:) Én sütőpapírral bélelt tepsiben szoktam sütni.

m.gaby
Gabriella / m.gaby k, 2012-04-10 21:07

Köszönöm a receptet! Végre egy könnyen és gyorsan elkészíthető pogácsa. Nem szoktam élesztőt használni, mert nagyon fáj a hasam tőle, viszont a pogácsát nagyon szeretem és a juhtúrót is. Nagyon finom volt! Páromnak készítettem névnapjára egy este alatt felfaltuk az egészet. Érdemes dupla adagot csinálni belőle :)

anyanéna
anyanéna / anyanéna szo, 2012-02-18 09:31

Jól néz ki.
Finomra sikerült?? :)
A receptjeid mind kipróbálásra valók.:)
Nagyon ügyes vagy.
(Én mostanság gyakorolgatom a sütikészítést, inkább főételeket szoktam sütni -főzni.)

További sok sikert!

Flóra
Flóra / Flóra szo, 2012-02-18 12:24

Köszönöm!
Finom volt. :) Legutóbb, mikor elkészítettem 5 ember 10-15 perc alatt felfalta.:)

830