r
Nosalty Logó

Juhtúró labdák pirított mandulával

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Barny
Juhtúró labdák pirított mandulával
adag
Előkészítés
perc
hidegkonyha
  • 10% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 396 kcal
  • 10% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 3959 kcal
  • 10% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 180 kcal
  • 10% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19 g

Zsír

  • Összesen
    32.2 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    12 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    541.7 g
  • Cink
    130 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    93 mg
  • Vas
    101 mg
  • Magnézium
    33 mg
  • Foszfor
    157 mg
  • Nátrium
    17 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.7 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    124.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    79 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    53 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    13 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    60 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    36 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    501 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    70 micro
Összesen 396 kcal
  • 10% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    190.1 g

Zsír

  • Összesen
    322 g
  • Telített zsírsav
    64 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    102 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    121 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5416.7 g
  • Cink
    1304 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    930 mg
  • Vas
    1007 mg
  • Magnézium
    330 mg
  • Foszfor
    1570 mg
  • Nátrium
    175 mg
  • Réz
    51 mg
  • Mangán
    42 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    77.2 g
  • Cukor
    44 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    1247.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    786 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    28 mg
  • C vitamin:
    129 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    527 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    125 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    601 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    282 micro
  • Kolin:
    98 mg
  • Retinol - A vitamin:
    363 micro
  • α-karotin
    53 micro
  • β-karotin
    5007 micro
  • β-crypt
    126 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    699 micro
Összesen 3959 kcal
  • 10% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.7 g

Zsír

  • Összesen
    14.7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    6 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    247.9 g
  • Cink
    60 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    43 mg
  • Vas
    46 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    72 mg
  • Nátrium
    8 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    57.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    36 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    28 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    4 mg
  • Retinol - A vitamin:
    17 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    229 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    32 micro
Összesen 180 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Először egy kis serpenyőben zsiradék nélkül pirítsuk a mandula szeleteket aranybarnára, és oldalra téve hűlni hagyjuk.
  2. A talapzathoz megtisztítjuk a kígyóuborkát, héjjal vagy héj nélkül vékonyra szeleteljük a vöröshagymánk egyharmadával együtt, enyhén sózzuk, és állni hagyjuk.
  3. Az öntetünkhöz kis tálba helyezzük a joghurtot, ecetet, finomra vágott kaprot, és habverővel kevergetve lassú folyással (mint a majonéznél) hozzáadjuk az olajat. Sóval, borssal és kevés cukorral ízesítjük.
  4. Szeletelt uborkát és a hagymát a sólétől gyengén kinyomkodva az öntetbe keverjük, és már hozzá is láthatunk a fehér körözöttünk készítéséhez.
  5. A szobahőmérsékletű vajat egy másik tálban habverővel habosítunk. Hozzáadjuk az apró kockára vágott maradék hagymánkat és a kétfajta túrót. Sóval, borssal, köménnyel fűszerezzük.
  6. Üveg vagy porcelántálra helyezzük az uborkasalátát, és egy közepes fagyis kanál segítségével a labdára formázott körözöttet ráhalmozzuk a tetejére.
  7. Salátalevéllel, finomra vágott snidlinggel és a pirított mandulával díszítjük.
  8. Jó étvágyat.
  • Elkészítettem: 30 alkalommal
  • Receptkönyvben: 82
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 7129
  • Feltöltés dátuma: 2013. január 26.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egy adagos tálalásban előételként egy több fogásos menü alkotórésze is lehet. Vagy a képen látható formában hidegtálként.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek